Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Hvilken type filt skal man vælge?

Hvis du ønsker en jævn og dugfrisk væg, er filt perfekt til formålet. Filt kan nemt opsættes på rå vægge og er et glimrende alternativ, hvis du ikke har tid til et større malerprojekt eller tapetsering. Vi gør dig klogere på filt, forbehandling og hvordan du opsætter. Læs med her.

Hvad er forskellen på fiberfilt og glasfilt? 

Du er muligvis i tvivl om forskellen på fiberfilt eller glasfilt, eftersom de begge er filt og anvendes på vægge. Imidlertid er forskellene til at få øje på, hvor de største forskelle er holdbarheden og strukturen. Fiberfilt har ingen synlig struktur, så du opnår utrolige ensartede og jævne overflader. Glasfilt har en synligere struktur, men er derimod mere slidstærk end fiberfilt, som kan være en fordel i livlige omgivelser. Begge typer filt modvirker revnedannelse på væggen, hvor især gipsvægge kan revne uden et ydre lag. Typisk vil man spartle de rå vægge inden filt, hvor glasfilt kræver at overfladen er fuldstændig jævn inden opsætning. Det indebærer at skruehuller eller lignende er udglattet, så du opnår et jævnt lag med glasfilt. Man oplever også at fiberfilt, på trods af sin manglende styrke, er nemmere at opsætte, fordi små glasstykker kan drysse af glasfilt og skabe irritation for huden. Derfor bør du altid iføre dig lange ærmer og kasket samt benytte handsker, hvis du opsætter glasfilt.

 

Forbehandlet filt - Hvorfor?

Hvis et materiale er forbehandlet, betyder det at en mætning har fundet sted. Man har altså grundet materialet på forhånd, så man ikke behøver at gøre det efter opsætning. Hvis du vil spare tid og penge, anbefaler vi, at du anskaffer forbehandlet filt til væggen. Med forbehandlet fiber- og glasfilt, er filtet mættet med filtgrunder, også kaldet trykimprægneret, under fremstillingen. Førhen har man været nødsaget til at grunde med forankringsgrunder efter opsætning, men ved hjælp af en række innovative løsninger, kan man nu fremstille forbehandlet filt uden at svække densiteten. Forbehandlet filt besidder samme gode egenskaber, hvor kvaliteten fortsat er høj, så du trygt kan anskaffe forbehandlet filt, når du skal friske væggen op. Husk at maling på filt efter opsætning gør en stor forskel for både udseende og livstid.

 

Kan man opsætte filt på badeværelset?

Ja - du kan sagtens opsætte filt på badeværelset, men ikke inde i vådrumszonen. Filt og almindelig maling tåler ikke store mængder vand, som er tilfældet inde i brusenichen eller omkring badekarret. Med gentagne eksponeringer for vand, er nedbrydning og afskalning nærtstående i kabinen. Man kan sagtens opsætte fiberfilt eller glasfilt uden for vådzonen, så længe man maler overfladen med vådrumsmaling. På badeværelsesvægge gælder de samme betingelser for væggens tilstand som alle andre steder, dvs. at væggen er jævn og glat uden huller.

 

Kan man bruge filt på sænket loft?

Ja - du kan sagtens opsætte filt på dit nyetablerede sænkede loft. Det gælder også selvom du har lavet spots i loftet. Hvis du gerne vil opnå et elegant og jævnt udseende i loftet, er filt ideel til opsætning ovenpå f.eks. gipsplader i loftet. Med ubesværet opsætning, er du inden længe indehaver af et fantastisk loft, som blot mangler at få en klat maling. Når du skal male loftet, efter at filtet har tørret i 48 timer, anbefaler vi Dekso 1 i to lag. Husk at bruge en malerrulle med forlængerskaft, for at skåne din ryg og nakke.

 

Opsætning af filt?

Det nemme ved filt, er materialets brugervenlighed, fordi væggen rulles med vævklæber og bagbeklædningen påsættes direkte på væggen. Når filtet er opsat, skal luft presses ud med en tapetkost eller en ren facadepensel. Foruden kost, er hobbykniven din ven, når du skal skære banerne ud og overskydende fra. Dermed er filt nemmere at arbejde med end almindelig tapet, hvor tapetklister har flere ulemper end fordele. Så hvis du husker besværlighederne i opsætning af tapeter før i tiden, er du nok lettet over at filt er som en leg. Læs videre og få vejledning i opsætning og maling.

Kan man male på fiberfilt og glasfilt?

Ja - du kan sagtens male ovenpå filt. Du skal blot vælge den rette maling og spar ikke på mængden. Du kan male på både fiberfilt og glasfilt med alle typer af maling. Vi anbefaler Dekso 1 i opholdsrum og Dekso 20 H2O på badeværelset - bare ikke omkring badekarret og omkring brusenichen.

 

Fire gode råd inden du opsætter filt

 

  • Du bør vente mindst 24 timer og helst 48 timer inden du maler ovenpå filt. Dette er grundet, at limen/klæberen skal have mulighed for at tørre og undgå at komme i karambolage med hinanden.

 

  • Til gengæld oplever mange, at filt suger meget maling, så mal i to lag med rigeligt på malerrullen eller penslen. Sørg altid for at male i jævne strøg med god fordeling og vær opmærksom på at malingen ikke klumper sammen.

 

  • Vent 6 timer mellem de to lag. Overhold øvrige tørretider og gennemhærdningstider før større belastning. 28 døgn gennemhærdningstid.

 

  • Vi anbefaler, at du anvender en 25-30 cm langhåret malerrulle til formålet. Gerne med et ergonomisk korrekt forlængerskaft, som skåner din ryg og nakke. Sørg også grundig afdækning.



Guide: Sådan opsætter du filt

 

  • Klargør væggen inden opsætning, så den er ren og ensartet uden huller og fordybninger. Rengør eventuelt væggen med universalrengøringsmiddel eller grundrens, f.eks. Fluren 37 på sprayflaske. Hvis væggen er ujævn og hullet, anbefaler vi dig at fuldspartle eller udbedre væggens ujævnheder.

 

  • Når væggen er klar til opsætning, skal du have en tapetkost eller facadepensel og en hobbykniv ved hånden. Du skal også bruge en vævklæber og en bred pensel til selve opsætningen af filtbanerne.

 

  • Vær opmærksom på filtens bredde, der typisk er 50 cm, fordi når du pensler væggen med et jævnt og rimelig lag vævklæber, bør du rulle yderligere 10 cm i bredden til renskæring. Start med at folde filtrullen ud og hold den op foran væggen. Afstem længden, lad 10 cm stikke op i toppen og beskær bunden med hobbykniven i rette længde. Påfør klæber til 1-2 baner ad gangen, hvor du opsætter banerne kant til kant. Hvis overlap forekommer, er det ikke problematisk, men forsøg efter bedste evne at undgå det.

 

  • Når du begynder, så start i et hjørne. Efter hver bane er opsat på væggen, tager du tapetkosten eller den rene facadepensel og skubber forsigtigt luftlommer ud fra midten og ud til siden. Dette gøres til banens begge sider indtil at luften er væk.

 

  • Hvis klæber trykkes ud gennem samlingerne, skal du blot tørre af med en klud eller serviet. Følg samme fremgangsmåde på hele væggen eller loft. Når du rammer det andet hjørne, skal filtet blot beskæres efter opsætning. Ved endt opgave, skal filtet tørre i 24-48 timer, inden du maler. Filtet er overfladetørt efter 5-6 timer.

 

Få nye overflader med filt

På Flügger.dk har vi alt, du skal bruge, til at opnå de bedste resultater på dine vægge og lofter, f.eks. fiberfilt, glasfilt, vævklæber og kvalitetsmaling i top. Det behøver ikke være en kamp at opsætte filt med forbehandlet filt, hvis du blot har udstyret i orden. Køb nu for 499 kr. og få gratis levering i dag. Køb nu på Flügger.dk, kom i gang på få dage og bliv klædt på til boligforvandlingen.

 

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!