Inspiration og farver til dit køkken

Vil du male dit køkken, men savner inspiration til nye farver, der bringer æstetik? Måske kunne et grønt eller gråt køkken være noget for dig.

Inspiration og farver til køkkenet

Vores tre farver ”English Mist”, "Embassy Grey” og "Modernism Grey no. 32" er oplagte farver til et køkken, der både skal kunne rumme lækkert interiør, arbejdsglæde og ro.

Ro i køkkenet med grøn

Den dæmpede grønne ”English Mist” tilfører en naturlig ro til køkkenet og passer perfekt sammen med en bordplade i massivt træ samt lyse køkkenlåger – eller på selve køkkenlågerne for den sags skyld.

Den grønne farve kan kombineres med genstande i både lyse og mørke træsorter, såsom køkkenredskaber. Det giver en følelse af nærhed til naturen og de løg, gulerødder og tomater, du skal tilberede her.

Et lille tip er også at male reoler i samme farve – det giver en fantastisk flot effekt.

Stilfuld og klassisk grå

"Embassy Grey" tilfører en lys og stilfuld stemning. 

Der er tale om en utrolig smuk, neutral farve, der danner den flotteste ramme omkring dit køkken.

Den er ikke til at overse, og alligevel vil den ikke dominere i rummet. Det giver dig rigtig mange indretningsmuligheder i forhold til at skabe netop den stemning, du ønsker i dit køkken.

Farven er en perfekt tilføjelse til alle slags rum, da den bevarer sin afdæmpede nuance og nærmest ikke ændrer karakter uanset, om der er tale om naturligt eller kunstigt lys.

Et godt tip er at komplementere "Embassy Grey" med tekstiler og brugsgenstande i en mere markant farve som fx bourgogne eller varm orange, der spiller fantastisk sammen med den afdæmpede grå.

En mørk "joker"

Går du efter en mørkere farve til køkkenet, kan vi varmt anbefale "Modernism Grey no. 32" fra vores Stilhistoriske farvekort.

Denne farve er en mørk grå med en flot mørkeblå undertone, der både fungerer til den skandinaviske indretningsstil, men også til en mere rå, global og industriel køkkenstil, som du kan se i videoen. 

Farven giver en hyggelig hulestemning og fungerer fantastisk i åbne rum og køkkener med godt lysindfald. I et lille køkken med begrænset lysindfald kan den mørke farve godt få rummet til at virke lidt småt og klemt.

Når du vælger belysning til dit køkken eller andre rum malet med "Modernism Grey no. 32", kan du passende lede efter pærer med et varmt skær, da det gyldne lys spiller flot sammen med den mørke gråblå farve, når aftenen falder på.

Få mere inspiration

Vi håber, du er blevet inspireret til selv at bruge farver i køkkenet, og du er selvfølgelig velkommen i én af vores mange butikker, hvor vi står klar til at vejlede dig. 

Du kan også finde flere farver online i vores indendørs farvekort eller selv prøve dig frem med vores digitale værktøj "Farvevælgeren”

Her finder du nyheder og information fra Flügger

Tips & tricks

Kanter

Brug en pensel langs kanterne og en lille rulle bagefter så tæt på kanten som muligt for at mindske den synlige penselstruktur.

Tips & tricks

Når du skal fjerne tapen

Hvis du har afdækket kanter med tape, skal du fjerne tapen, inden sidste omgang maling er tør. Når du hiver tapen af, får du de skarpeste kanter ved at trække tapen af i retning mod gulvet.

INDEFARVER

6 råd om farvesætning

Ønsker du flere farver i hjemmet, men har svært ved at finde din farvepalet? Læs vores 6 råd om farvesætning, som guider dig henimod en mere farverig bolig.

Farveinspiration

Antracitgrå: Mørkegrå farve til hjemmet

Antracit er den perfekte mørkegrå farve til hjemmet. Ikke så delikat og sart som hvid, knap så hård og opslugende som sort.

INDEFARVER

Tidens populære farver

Med "Tidens farver" fra vores nye indendørs farvekort giver vi vores bud på 20 helt unikke farver til hjemmet..
Grønne farver

FARVEINSPIRATION

Grønne farver

De fleste grønne farver står flot til både mørke og lyse træsorter samt metaller som kobber, messing og stål.