Gør rum større med mørke vægge

Mange er af den opfattelse, at mørke farver på vægge, lofter og gulve nok hygger, men visuelt får rummet til at syne mindre. Det er en sandhed med modifikationer. Der er nemlig tilfælde, hvor brug af mørke farver får dit hjem til at syne større.

Det gælder især i små boliger, hvor én mørk væg på næsten magisk vis kan give indtryk af at være et ekstra rum i rummet.

Den mørke vægflade kan også fremhæve møbler og kunst på en helt anden måde, end når de har en hvid væg som baggrund.

Gang før og efter

Skab din egen kulisse

”Ligesom en kulisse i teatret skaber en stemning, er en farvet væg i hjemmet en kulisse, der tiltrækker sig opmærksomhed og sætter en stemning”, forklarer Flügger pr-manager Lone Bjørslev Kisbye.

Hun tilføjer, at i rum med lutter hvide vægge vil du nogle gange opleve, at møblerne fremstår usammenhængende i rummet. Er én væg malet, bliver den fikspunkt og skaber et hierarki i rummet.

Fremhæv rummets skævheder

De fleste af os maler alle vægge i et rum samme farve. Jo mere enkelt et rum er opbygget op, jo bedre virker det.

Har du derimod et rum fuld af skæve vinkler eller halve vægge, så overvej at fremhæve forskellighederne ved at male dem i forskellige farver eller forskellige nuancer af samme farve.

Prøv dig selv frem med vores farvevælger.

Her finder du nyheder og information fra Flügger 

Tips & tricks

Pigment i mørke farver

Når du maler med mørke kulører, er det vigtigt, at du får vendt pigmenterne samme vej. Når du er færdig med en væg, tager du din rulle og kører væggen over i samme retning, fx oppefra og ned (ikke op og ned). De mørke pigmenter er nemlig langt mere tydelige end de lyse, og på den måde får du en ensartet overflade uden ’baner’ i malingen 

Tips & tricks

Mellemmaling under mørke farver

Det kan være en god ide at male med mellemmaling, inden du maler med en mørk farve. Ofte er det nødvendigt, fordi en mellemmaling i den rette farve gør, at den mørke malings dækkeevne bliver bedre. Om det er nødvendigt i dit projekt, kan vi rådgive dig om i butikken 
Malet væg i farven Dove Feather med store vinduer

Indefarver

120 farver til hjemmet

Med 120 indefarver kan det være svært at vælge. Få overblikket over de forskellige farvekategorier i vores indendørs farvekort her.
Svane_eco_promo

Vælg miljømærket maling

Kig efter EU-blomsten eller Svanemærket næste gang du handler ind til dit maleprojekt. Det er nemlig godt for både dig og miljøet.
Kig gennem et sommerhus ud til terassen

Indefarver

Gør din bolig til et naturligt åndehul

Farvesammensætning er svært, og derfor ender det ofte med hvid på væggen. Læs hvordan du kan skabe et farverigt hjem inspireret af naturen.
Malet gang i farven 4394

Farveinspiration

Farver til din gang

Hvid er ikke altid løsningen til dine vægge i entréen. Se tre farverige forslag her.
Eilersen_promo

Eilersen farvepalet - farver til fremtiden

Vi har endnu engang samarbejdet med møbeldesignbrandet Eilersen og skabt 3 nye fantastiske farver til Eilersen farvepaletten.