Inviter tapet og vægfarver ind i soveværelset

Kombinationen af tapet og vægfarver en god måde at skabe en personlig atmosfære i soveværelset. Du vælger selv, om den skal være frisk, intim, romantisk eller afslappende.

Botanic Garden 510664-tapet kombineret med farven Eilersen Genéve
Botanic Garden 510664-tapet kombineret med farven Eilersen Genéve

Start med tapetet

En god måde at begynde dit "tapet & vægfarve-projekt" på, er først at finde et tapet, som du synes om. 

Der findes i dag et enormt udvalg af tapeter i forskellige kvaliteter, mønstre, farver, priser etc., så derfor kan det godt betale sig at lave en grundig research hos forskellige forhandlere af tapet og hente inspiration fra fx boligmagasiner.

Og lad dig endelig ikke blive skræmt væk af, at din bolig ikke ligner de enorme herskabslejligheder eller villaer i boligmagasinerne - kombinationen af tapet og vægfarver kan være mindst lige så flot i en lille to-værelses lejlighed på 50 m2.

Tapet i Flügger

Hos Flügger farver finder du mange forskellige tapet-kollektioner med stilfulde mønstre, motiver og farver. Fx finder du den populære "Nordic Home" med mange forskellige tapetdesigns.

Har du allerede en ide om, at du er på jagt efter et blomstret, stribet eller prikket tapet? På vores tapet-side har du mulighed for at filtrere i vores sortiment, så du kun får vist den type tapeter, du ønsker.

Tapet fra kollektionen "Botanic Garden" kombineret med 3 farver fra vores Eilersen samarbejde.

1
Antwerpen

Antwerpen

Farven hedder Antwerpen og giver en frisk følelse.

Soveværelset kan være et frisk, luftigt og energisk rum – et sted, du lader batterierne op. Til det kan denne aqua-grønne farve være et bud. 

Tapetet hedder Botanic Garden 510661

2
Como

Como

Farven hedder Como og giver en følelse af nærhed. 

Hvis du ønsker dig nærhed og en intim stemning, så vælg farven rosa. Her er ikke tale om prinsesse-rosa, derimod en mere sofistikeret udgave.

Tapetet hedder Botanic Garden 510662

3
Genéve

Genéve

Farven hedder Genéve og giver en følelse af ro.

Vil du have hvile og ro, kan du vælge en midnatsblå, dyb og støvet. Maler du hele rummet i farven, bliver det som en mørk, tryg og eksklusiv hule.

Tapetet hedder Botanic Garden 510663

Vælg non-woven kvalitet

Et godt råd er at gå efter tapeter lavet i non-woven kvalitet, da de ofte er lettest at arbejde med. 

Næsten alle tapeter du finder i Flügger er lavet i non-woven kvalitet, men spørg gerne en medarbejder til råds for en sikkerheds skyld.

Non-woven betyder, at bagsiden af tapetet er lavet af et ikke-vævet materiale. Eksempelvis har tapeterne i Flügger en bagside af filt, så du kan rulle tapetklæber direkte på væggen og sætte tapetet op uden at rulle lim på bagsiden af det.

Se evt. vores videoguide om opsætning af non-woven tapet.

Hvilken farve skal jeg vælge?

Nu gælder det bare om at vælge den helt rigtige farve - og det er ofte lettere sagt end gjort.

Du kan fx starte med at undersøge, hvilke farver og toner, der findes i dit udvalgte tapet, såfremt du har sådan et.

Et godt råd er at vælge en vægfarve, der komplementerer én af de mindre dominerende farver i tapetet - det skaber ofte et mere harmonisk rum.

Brug vores værktøjer

Vi har en række forskellige værktøjer, som kan gøre de svære valg en anelse lettere.

Du kan eksempelvis bruge farvevælgeren til at visualisere dine idéer i forskellige rum i boligen. Alternativt giver en farveprøve ofte en idé om, hvorvidt farven passer ind i hjemmet.

Flere artikler

Tips & tricks

Toneskift fra rum til rum

Vil du gerne have toneskift fra rum til rum i harmonisk forløb, skal du sikre dig, at farveforskellene er markante nok til, at de kan ses.

Tips & tricks

Pigment i mørke farver

Når du maler med mørke kulører, er det vigtigt, at du får vendt pigmenterne samme vej. Når du er færdig med en væg, tager du din rulle og kører væggen over i samme retning, fx oppefra og ned (ikke op og ned). De mørke pigmenter er nemlig langt mere tydelige end de lyse, og på den måde får du en ensartet overflade uden ’baner’ i malingen

Vælg miljømærket maling

Kig efter EU-blomsten eller Svanemærket næste gang du handler ind til dit maleprojekt. Det er nemlig godt for både dig og miljøet.

Indefarver

Naturen som inspiration

Farvesammensætning er svært, og derfor ender det ofte med hvid på væggen. Læs hvordan du kan skabe et farverigt hjem inspireret af naturen.

INDEFARVER

Originale Wegner-farver

Originale Wegner-farver til både møbler og vægge. Farverne er skabt i samarbejde med møbelproducent Getama og Hans J. Wegners tegnestue

Farveinspiration

Farver skabt af Flügger til Eilersen

Møbeldesign og farver smelter sammen i en skøn kombination.