Prestigefyldt designpris til gyngestolen "Nøglehullet" 

Gyngestolen "Nøglehullet", som er tegnet af Hans J. Wegner i 1967 og netop relanceret af Getama, har vundet prisen som "Årets comeback" ved Design Awards 2017. 

Getama's relancering af gyngestolen "Nøglehullet" i samarbejde med Flügger har ramt plet.

Det må være konstateringen efter gyngestolen "Nøglehullet" løb med prisen som "Årets comeback" ved Design Awards 2017.  

Prisen som "Årets comeback" går til et stykke design, der "lander rigtigt i sin nye kontekst og tid", og her vandt "Nøglehullet" foran andre fantastiske design som fx Finn Juhls "Modern Art Chair" og Philip Arctanders "Muslingestolen". 

I Flügger har vi arbejdet tæt sammen med Getama og Hans J. Wegners Tegnestue i forbindelse med farvesætningen af de relancerede Wegner design. Vi er stolte af, at vi sammen har ramt en original farvepalet, som stadigvæk er højaktuel. 

I begrundelsen for valget lød det blandt andet: 

"Gyngestolen er imødekommende og venlig, et design, der bygger på velvære og som er indbegrebet af hygge og komfort. For få år siden ville man aldrig have set på det på den måde. Men den rammer tiden lige netop nu med sine nye farver."

De relancerede møbeldesigns kan opleves i Getama's showroom

Læs hele begrundelsen her

Dommerne fik associationer til både alpehytter, amagerhylder og amerikanske verandaer. Det er et provokerende og anderledes møbel. En dark horse og joker, der spurtede ind på en førsteplads i dommerpanelet. 

Gyngestolen er en splint i øjet, lidt excentrisk, men også helt uprætentiøs. En normbryder, der er perfekt til at definere et rum, og et møbel, man er nødt til at tage stilling til. Det er en stol, der er ligeglad: Du må elske mig eller lade være, siger den med et humoristisk glimt i øjet. Ikke så typisk Wegner.

Så rigtig, så international, vi kan se den stå på hotellet SOHO Farmhouse i New York. Hvis man ikke kender historien, kunne man sagtens tro at det var en funky ny ung designer, der stod bag.

Gyngestolen er imødekommende og venlig, et design, der bygger på velvære og som er indbegrebet af hygge og komfort. For få år siden ville man aldrig have set på det på den måde. Men den rammer tiden lige netop nu med sine nye farver. 

Det er det vildeste comeback, vi har set i år.

Mere månedens fokus

Blå vægge og karme

Indefarver

6 råd om farvesætning

Ønsker du flere farver i hjemmet, men har svært ved at finde din farvepalet? Læs vores 6 råd om farvesætning, som guider dig henimod en mere farverig bolig.
nordic_compositions_590211_promo

Tapet

Nordic Compositions

I Nordic Compositions finder du tapeter, som er botaniske, og tapeter som er industrielle. De detaljerige og de simple. De bløde og de rå. De lyse og de mørke.
WegnerKhaki2

Indefarver

Originale Wegner-farver

Originale Wegner-farver til både møbler og vægge. Farverne er skabt i samarbejde med møbelproducent Getama og Hans J. Wegners tegnestue.

heritage_600315_16x9

Fiona heritage – klassisk tapet fra Fionas egne arkiver

Fiona heritage er de mest toneangivende og smukke klassiske tapeter fra vores arkiver. De er alle inspireret fra diverse kunsthistoriske perioder – fra Rokoko til Art Noveau.
WT2_black_girls

Wood Tex

Alt om Wood Tex

Find alt om Wood Tex træbeskyttelse her. Produkter, inspiration og gør det selv-videoer.