6 råd om farvesætning

Træt af hvide vægge i hjemmet? Måske er det tid til mere farverige omgivelser. Vi har samlet 6 gode råd om farvesætning af boligen.

Der findes ikke grimme farver, kun grimme kombinationer af farver” sådan skrev designer Verner Panton om sammensætning af farver.

Panton var på alle måder en fortaler for brugen af farver – så længe der var et mål med dem. Forskellige farver skaber forskellige atmosfærer, hvilket stiller store krav til fx farvesætning af boligen.

Vi har derfor samlet 6 gode råd om farvesætning, som forhåbentlig giver dig modet til at tage første skridt henimod en mere farverig og personlig bolig.

Sådan får du farvesætningen på plads:

  1. Tænk over hvilke rum, der skal hænge sammen i hverdagen. Skal det åbne køkken og stuens farver "tale sammen"?  Det giver altid en god effekt at vælge to farver, der spiller godt sammen og ikke blot vælge farver, der separat gør det godt i hhv. køkken og stue. Med det rigtige farvematch får du skabt sammenhæng i din bolig samtidig med, at du afgrænser det enkelte rum. Få mere inspiration her.

  2. Find din boligs ”fikspunkter”. Vurder, hvilke møbler, kunst, interiør, tæpper m.m. du er særligt glad for og ønsker at fremhæve i hjemmet. Fx vil en grågrøn vægfarve være god, hvis du har et fikspunkt med et grønt skær. Husk altid at vurdere, hvilken undertone der ligger i farverne. En blå kan have grønne undertoner, og en grå kan være blålig i sit udtryk.

  3. Pas på skarpe farvekontraster. Overvejer du en markant farve som sort til enten møbler, trappetrin, døre eller gelænder – så prøv i stedet en grå nuance, som ikke skaber en helt så markant kontrast. En mørkegrå nuance er lige så smuk en kontrast til det lyse – men langt mere behagelig for øjet.

  4. Leg med farvevælgeren. Bliv klogere på, hvilke farver du tror kunne fungere i din bolig. Prøv vores farvevælger, hvor du kan farvelægge en stue, badeværelse, entré m.m. og finde dine favoritfarver.

  5. Køb én eller flere farveprøver i din nærmeste Flügger farver. Mal farveprøven op på alle de aktuelle flader. Vær særligt opmærksom på, hvordan farven opfører sig i både dagslys og kunstig belysning.

  6. Tal med din Flügger farver ekspert om glansgrader og vaskbarhed – find den løsning, der passer bedst til rummets funktion.

Forhåbentligt har du nu fået mere mod på en farverig bolig. Mangler du den sidste hjælp til at færdiggøre din farvepalet, så kig ind i din nærmeste Flügger farver, hvor vores dygtige folk står klar.

Flere artikler

Tips & tricks

Kanter

Brug en pensel langs kanterne og en lille rulle bagefter så tæt på kanten som muligt for at mindske den synlige penselstruktur.

Tips & tricks

Matte farver

Mørke farver er mere sarte på matte overflader. I rum med meget ’trafik’ kan du hurtigt få skinnende områder på væggen, hvis du har valgt en mat maling i en mørk farve. For at komme udenom det problem, kan du vælge en maling med en højere glans, altså som er mere blank, til de mere trafikerede områder som fx en gang eller entre 
Mørkegrå antracit

Farveinspiration

Antracitgrå: Mørkegrå farve til hjemmet

Antracit er den perfekte mørkegrå farve til hjemmet. Ikke så delikat og sart som hvid, knap så hård og opslugende som sort. 
Graa_samlet

Grå farver

Vi har samlet 5 bud på en flot grå farve til dit rum.
Stue med møbler og malet væg i farven Mint Tea

Indefarver

Tidens populære farver

Med "Tidens farver" fra vores nye indendørs farvekort giver vi vores bud på 20 helt unikke farver til hjemmet..

Gron_samlet

Farveinspiration

Grønne farver

De fleste grønne farver står flot til både mørke og lyse træsorter samt metaller som kobber, messing og stål. 
Blaa_samlet

Farveinspiration

Blå farver

Blå er en gammel, kostbar kulør og én af de mest populære farver i indretningen. Se 5 nuancer af blå her.