6 råd om farvesætning

Træt af hvide vægge i hjemmet? Måske er det tid til mere farverige omgivelser. Vi har samlet 6 gode råd om farvesætning af boligen.

Der findes ikke grimme farver, kun grimme kombinationer af farver” sådan skrev designer Verner Panton om sammensætning af farver.

Panton var på alle måder en fortaler for brugen af farver – så længe der var et mål med dem. Forskellige farver skaber forskellige atmosfærer, hvilket stiller store krav til fx farvesætning af boligen.

Vi har derfor samlet 6 gode råd om farvesætning, som forhåbentlig giver dig modet til at tage første skridt henimod en mere farverig og personlig bolig.

Sådan får du farvesætningen på plads:

  1. Tænk over hvilke rum, der skal hænge sammen i hverdagen. Skal det åbne køkken og stuens farver "tale sammen"?  Det giver altid en god effekt at vælge to farver, der spiller godt sammen og ikke blot vælge farver, der separat gør det godt i hhv. køkken og stue. Med det rigtige farvematch får du skabt sammenhæng i din bolig samtidig med, at du afgrænser det enkelte rum. Få mere inspiration her.
  2. Find din boligs ”fikspunkter”. Vurder, hvilke møbler, kunst, interiør, tæpper m.m. du er særligt glad for og ønsker at fremhæve i hjemmet. Fx vil en grågrøn vægfarve være god, hvis du har et fikspunkt med et grønt skær. Husk altid at vurdere, hvilken undertone der ligger i farverne. En blå kan have grønne undertoner, og en grå kan være blålig i sit udtryk.
  3. Pas på skarpe farvekontraster. Overvejer du en markant farve som sort til enten møbler, trappetrin, døre eller gelænder – så prøv i stedet en grå nuance, som ikke skaber en helt så markant kontrast. En mørkegrå nuance er lige så smuk en kontrast til det lyse – men langt mere behagelig for øjet.
  4. Leg med farvevælgeren. Bliv klogere på, hvilke farver du tror kunne fungere i din bolig. Prøv vores farvevælger, hvor du kan farvelægge en stue, badeværelse, entré m.m. og finde dine favoritfarver.
  5. Køb én eller flere farveprøver i din nærmeste Flügger farver. Mal farveprøven op på alle de aktuelle flader. Vær særligt opmærksom på, hvordan farven opfører sig i både dagslys og kunstig belysning.
  6. Tal med din Flügger farver ekspert om glansgrader og vaskbarhed – find den løsning, der passer bedst til rummets funktion.

Forhåbentligt har du nu fået mere mod på en farverig bolig. Mangler du den sidste hjælp til at færdiggøre din farvepalet, så kig ind i din nærmeste Flügger farver, hvor vores dygtige folk står klar.

Mere fra Månedens fokus

Malet væg i farven Dove Feather med store vinduer

Indefarver

120 splinternye farver til hjemmet

Med 120 nye indefarver kan det være svært at vælge. Få overblikket over de forskellige farvekategorier i vores nye indendørs farvekort her.
Kig gennem et sommerhus ud til terassen

Indefarver

Gør din bolig til et naturligt åndehul

Farvesammensætning er svært, og derfor ender det ofte med hvid på væggen. Læs hvordan du kan skabe et farverigt hjem inspireret af naturen.
Tjekliste_terrasse

Træbeskyttelse

Tjekliste til træterrassen - det skal du bruge

Vi har samlet en tjekliste til dig, som gerne vil beskytte din terrasse eller havemøbler.
Stue2_1farve

Indefarver

Farveinspiration: Maling af en enkelt væg

Vil du gerne male en væg i en anden farve, eller er du klar til at eksperimentere endnu mere med farver og tapet? Find farveinspiration til boligen her.
Eilersen_promo

Eilersen farvepalet - farver til fremtiden

Vi har endnu engang samarbejdet med møbeldesignbrandet Eilersen og skabt 3 nye fantastiske farver til Eilersen farvepaletten.
WegnerKhaki2

Indefarver

Originale Wegner-farver

Originale Wegner-farver til både møbler og vægge. Farverne er skabt i samarbejde med møbelproducent Getama og Hans J. Wegners tegnestue.

FlytHjemmefra

Indeprojekter

Flyt hjemmefra

Vores indkøbsliste med maling, tapet m.m. gør det let at give dit nye sted et personligt udtryk.
NikolajKunsthal_promo

Forvandlingen af Nikolaj Kunsthal

Nikolaj Kunsthal er et udstillingssted helt centralt i København. Se dets forvandling med maling fra Flügger farver her.
Wegner_stol_orange

Månedens fokus

Prestigefyldt designpris til gyngestolen "Nøglehullet" 

Getama's relancering af gyngestolen "Nøglehullet" i samarbejde med Flügger har ramt plet.
spartel_tilbud_0917

Månedens fokus

Vælg spartel i professionel kvalitet

I uge 38 og 39 kan du få 10 liter Flügger Sandplast LH for kun 199,-

Find din nærmeste Flügger butik

map