Fiona heritage – klassisk tapet fra Fionas egne arkiver

Heritage er det bedste fra Fionas egen lange historie indenfor tapet. Tapeterne er inspireret efter bestemte kunsthistoriske perioder. Nogle er moderniseret en smule, andre er holdt helt som de originale Fiona tapeter.

Video Alt

I vores arkiver har vi fundet de mest toneangivende design inspireret fra diverse kunsthistoriske perioder – fra Rokoko til Art Noveau. 

Resultatet er tapetkollektionen Fiona heritage, hvor man både har genoptrykt gamle tapeter eller ladet sig inspirere af elementer i motiverne i de gamle tapetbøger.

Fionas lange historie

Product Manager Anne Mette Jacobsen, som har ansvaret for Fiona wall design, fortæller:

- Der er ikke så mange i verden, som har den historie, som Fiona har. Det har længe været vores ønske at vise vores lange historie siden 1896 frem. I denne tapetkollektion kan vi vise en alsidighed i kunstretninger og varierende tiders inspiration.

Tapet skaber stemning

I forbindelse med lanceringen af kollektionen har Fiona samarbejdet med den anerkendte stylist Uffe Buchard, Creative Director i Darling Creative Studio for at skabe udtrykket omkring ”heritage”. 

Uffe Buchard har altid haft en svaghed for tapeter og den stemning de bringer ind i indretningen, og han siger, 

- I øjeblikket ser vi en stigende tendens til, at boligen skal være meget mere personlig og i langt højere grad afspejle, hvem der bor i den. Her er tapeter jo et kærkomment og nemt værktøj, der kan være med til at signalere den helt individuelle smag og atmosfære. Med vintage kollektionen er det endog nemt at få lidt nostalgi og historie tilbage i hjemmene. Intet er lige nu så moderne som det.

Du kan se Fiona heritage online her eller endnu bedre opleve tapeterne rigtigt i din lokale Flügger farver, som du finder her.

Her finder du nyheder og information fra Flügger 

Tips & tricks

Varmt eller koldt?

De fleste farver, også hvide, findes både i kolde og varme udgaver. Hvis du er til både varmt og koldt, skal du holde tungen lige i munden, og så kan du faktisk slippe godt fra at blande kold og varm. En bevidst kombination giver det bedste fra de to verdener:

- Giv et varmt trægulv modspil og tilsæt en kølig grå farve på væggen. Så opnår du en behagelig balance mellem fladerne og undgår, at de varme farver drukner i hinanden
- Har du et flisegulv i kølig grå, kan du tilføje varme i vægfarven. Rummet bliver blødere og rundere med blandingen

 Prøv vores farvetest og find ud af om du er til kolde eller varme farver.

Tips & tricks

Matte farver

Mørke farver er mere sarte på matte overflader. I rum med meget ’trafik’ kan du hurtigt få skinnende områder på væggen, hvis du har valgt en mat maling i en mørk farve. For at komme udenom det problem, kan du vælge en maling med en højere glans, altså som er mere blank, til de mere trafikerede områder som fx en gang eller entre 
murtapet01_16_9

tapet

Murstenstapet til hjemmet

Få murstenstapet i hjemmet og skab en rå atmosfære i din stue eller soveværelse. Tapeterne findes i  både en lyse- og en mørkegrå version, og passer til de fleste indretningsstile.
sixsenses_16_9

Tapet

Six Senses - en tapetkollektion for sanserne

Vores tapetkollektion ”Six Senses” vil med garanti give dit rum kant og personlighed. Tapeterne henvender sig til kreative mennesker med æstetisk sans – deraf navnet ”Six Senses”.
nordic_compositions_590211_promo

Tapet

Nordic Compositions

I Nordic Compositions finder du tapeter, som er botaniske, og tapeter som er industrielle. De detaljerige og de simple. De bløde og de rå. De lyse og de mørke.
stripes_promo

Tapet

Nordiske tapetstriber til hjemmet

Vores tapetkollektion Stripes@HOME er inspireret af Norden og den lyse, enkle indretningsstil.
Mand der skraber gammelt tapet ned af en væg

Videoguide

Fjern gammelt tapet fra væggen

Fjern let den gamle tapet fra væggen, så din bolig er klar til sit nye look.