Forvandlingen af Nikolaj Kunsthal

Se forvandlingen i videoen og læs mere om den historiske bygning og nedenfor.

Video Alt

Nikolaj Kunsthal er et udstillingssted helt centralt i København, tæt op af Magasin og Kongens Nytorv. 

Bygningen har en lang historie som bl.a. kirke, brandstation, bibliotek – og altså nu kunsthal. Den er med andre ord én af de mest historiske bygninger i hele København.

Men selv historiske steder trænger med jævne mellemrum til en kærlig hånd, og siden 2015 har renoveringen af Nikolajs Kunsthal været i gang.

Moderne behandling for et klassisk udseende

Én af opgaverne i forbindelse med renoveringen var at male de store, hvælvede kirkelofter og søjler i udstillingsrummet Nedre Galleri – og det er blevet gjort i bl.a. samarbejde med Flügger. 

Loftet og hvælvingerne er tidligere blevet kalket, men efter samråd mellem Nikolaj Kunsthal og en række professionelle malere blev det besluttet, at en kalkning ville være for tidskrævende, da Nikolaj Kunsthal er afhængig af de mange besøgende, som årligt lægger vejen forbi. 

Det var derfor nødvendigt at finde en ny og holdbar metode uden at gå på kompromis med stedets historie og arkitektur.

Efter en række omfattende test valgte man at rense lofter og søjler ned og anvende en teknisk behandling, hvor man ved at sprøjtemale lofthvælvingerne med Flügger Archaia Kompositionsmaling, har opnået en flot, kalklignende effekt. 

Til de store søjler, som i højere grad udsættes for slid af de mange besøgende og skiftende udstillinger, har man malet med Flutex 5, som sikrer søjlerne en mat og slidstærk overflade mange år frem. 

Både det hvælvede kirkeloft samt søjler er malet i en "hvid / base 1". 

Den moderne arbejdsmetode betyder, at Nikolaj Kunsthal nu igen kan byde besøgende velkommen i fantastiske omgivelser.

Mere månedens fokus

Blå vægge og karme

Indefarver

6 råd om farvesætning

Ønsker du flere farver i hjemmet, men har svært ved at finde din farvepalet? Læs vores 6 råd om farvesætning, som guider dig henimod en mere farverig bolig.
nordic_compositions_590211_promo

Tapet

Nordic Compositions

I Nordic Compositions finder du tapeter, som er botaniske, og tapeter som er industrielle. De detaljerige og de simple. De bløde og de rå. De lyse og de mørke.
WegnerKhaki2

Indefarver

Originale Wegner-farver

Originale Wegner-farver til både møbler og vægge. Farverne er skabt i samarbejde med møbelproducent Getama og Hans J. Wegners tegnestue.

heritage_600315_16x9

Fiona heritage – klassisk tapet fra Fionas egne arkiver

Fiona heritage er de mest toneangivende og smukke klassiske tapeter fra vores arkiver. De er alle inspireret fra diverse kunsthistoriske perioder – fra Rokoko til Art Noveau.
WT2_black_girls

Wood Tex

Alt om Wood Tex

Find alt om Wood Tex træbeskyttelse her. Produkter, inspiration og gør det selv-videoer.