Sådan maler du dit udendørs træværk 

Få gode tips til, hvordan du maler din træfacade, garage, hegn m.m. Se vores Flügger farver videoguide og bliv klædt godt på til dit udendørs maleprojekt.

Video Alt

Sådan maler du dit udendørs træværk - skridt for skridt

  1. Vælg en malepensel med samme bredde som de brædder, du skal male
  2. Sørg for at male ét stykke af gangen også kaldet "vådt i vådt" - så undgår du overlapninger og sikrer ensartethed i malingen
  3. Fordel malingen i ensartede lige træk - start gerne ovenfra og ned.
  4. Husk at male i samme retning som brædderne - i dette tilfælde lodrette træk
  5. Følg samme systematik fra start til slut

Vejret har stor betydning for det endelige resultat. Læs her vores guide til, hvornår det er bedst at træbeskytte.

Husk rengøringen

Inden du maler dit udendørs træværk, skal du først huske at rengøre dit træværk. Ved at rengøre dit træværk sikrer du, at efterfølgende behandlinger holder længere.

Du finder vores videoguide til rengøring af træfacader her.

Overvej grundmaling

For at sikre at din facade holder sig bedst muligt, kan du til at starte med male din tidligere behandlede facade med en "Under Coat" grundmaling som fx 02 Wood Tex Grundmaling.

En grundmaling giver ekstra beskyttelse mod fugt og svamp og sikrer god vedhæftning til den efterfølgende behandling. Den er især velegnet til lyse træarter og tryk- og vakuumimprægneret træ.

Er træværket ikke synderlig slidt, kan du fravælge grundmaling og i stedet vælge en "Top Coat" som fx 04 Wood Tex Dækkende eller 05 Wood Tex Udeakrylat.

Husk at du ikke kan benytte oliebaseret træbeskyttelse på fx træfacader, som tidligere er behandlet med vandbaseret træbeskyttelse. Omvendt kan du godt male med vandbaseret træbeskyttelse selvom overfladen tidligere er behandlet med oliebaseret træbeskyttelse.

Træbeskyttelse i Flügger

I Flügger har vi en række forskellige produkter til træbeskyttelse. Nedenfor finder du en kort introduktion til 5 populære valg:

  1. 03 Wood Tex Transparent er vandbaseret træbeskyttelse, som i særlig høj grad fremhæver træets struktur og åretegninger. Giver træet et klassisk udseende
  2. 04 Wood Tex Dækkende er vandbaseret træbeskyttelse, som giver en stærk, halvmat overflade, hvor træets struktur fremhæves. Et oplagt valg, hvis du vil sikre dit træværk og samtidig er i tvivl om, hvad dit træ tidligere er behandlet med
  3. 05 Wood Tex Udeakrylat er vandbaseret træbeskyttelse, som giver en ekstra stærk, halvmat overflade. Holder godt på kuløren i lang tid og har høj dækkeevne
  4. 04 Wood Tex Classic Dækkende er en oliebaseret heldækkende træbeskyttelse, som giver en halvmat, slidstærk overflade. Understreger træets struktur og beskytter mod vejret påvirkning. Husk at grunde træværket med 02 Wood Tex Classic Grundmaling, inden du maler med 04 Wood Tex Classic Dækkende 
  5. Flügger Wood Oil er en vandbaseret specialolie, der er ekstremt vandafvisende og hindrer udtørring og revnedannelser, mens træet bevarer sin naturlige glød i længere tid

Følg Wood Tex Guiden og find den korrekte behandling til dit træværk. Eller besøg din lokale Flügger farver, hvor der altid står en medarbejder klar til at vejlede dig frem til det helt rigtige produkt til dit maleprojekt.

Rigtig god arbejdslyst!

Her finder du nyheder og information fra Flügger 

Tips & tricks

Luftfugtighed

Vid, at luftfugtigheden varierer i døgnet, så træet kan måske ikke tørre i løbet af natten i fugtigt vejr.

Tips & tricks

Forarbejde er halvvejen til sundt træ

Træværk skal altid vaskes ned inden malearbejde. Der sidder en hinde af trafikos, smuds og andet, så du risikerer afskalning til slut, hvis ikke du vasker grundigt ned til at begynde med.
Hvis malingen krakelerer, har du ikke slebet træet tilstrækkeligt, og det er ikke blevet matteret nok til, at næste lag maling kan binde.
Mand der tjekker vindue

Videoguide

Tjek dit udendørs træværk

Tjek om dine vinduer, døre, træterrasse, hegn m.m. er slidte og behøver træbeskyttelse. Se hvordan i vores videoguide.
ColorCom_promo

Udefarver

Udefarver

Vi ser det som vores fornemmeste opgave at hjælpe dig med at finde de farver, der passer bedst til dig og dit projekt.

Farverne fås i næsten al vores maling og træbeskyttelse.

WT2_black_girls

Wood Tex

Alt om Wood Tex

Find alt om Wood Tex her. Produkter, inspiration og gør det selv-videoer.
Mand der vasker skur ned inden maling

Videoguide

Sådan rengør du din træfacade

Et rent træværk er vigtigt for malingens evne til at vedhæfte optimalt.
Hånd der maler træskur

Udeprojekter

Vejr og træværk: Hvornår er det bedst at male udendørs?

Er du i tvivl om, hvornår på året det er allerbedst at male udendørs? Se hvilke forholdsregler du skal tage i forhold til vejret, når dit udendørs træværk skal have en omgang træbeskyttelse.

Find din nærmeste Flügger butik

map