Sådan maler du dit udendørs træværk

Få gode tips til, hvordan du maler din træfacade, garage, hegn m.m. Se vores Flügger farver videoguide og bliv klædt godt på til dit udendørs maleprojekt.

https://youtu.be/RNUDodQXtV0

Sådan maler du dit udendørs træværk - skridt for skridt

  1. Vælg en malepensel med samme bredde som de brædder, du skal male
  2. Sørg for at male ét stykke af gangen også kaldet "vådt i vådt" - så undgår du overlapninger og sikrer ensartethed i malingen
  3. Fordel malingen i ensartede lige træk - start gerne ovenfra og ned.
  4. Husk at male i samme retning som brædderne - i dette tilfælde lodrette træk
  5. Følg samme systematik fra start til slut

Vejret har stor betydning for det endelige resultat. Læs her vores guide til, hvornår det er bedst at træbeskytte.

Husk rengøringen

Inden du maler dit udendørs træværk, skal du først huske at rengøre dit træværk. Ved at rengøre dit træværk sikrer du, at efterfølgende behandlinger holder længere.

Du finder vores videoguide til rengøring af træfacader her.

Overvej grundmaling

For at sikre at din facade holder sig bedst muligt, kan du til at starte med male din tidligere behandlede facade med en "Under Coat" mellemmaling som fx 02 Wood Tex Grundmaling

En grundmaling giver ekstra beskyttelse mod fugt og råd og sikrer god vedhæftning til den efterfølgende behandling. Den er især velegnet til lyse træarter og tryk- og vakuumimprægneret træ.

Er træværket ikke synderlig slidt, kan du fravælge grund- og mellemmaling og i stedet vælge en "Top Coat" som fx 04 Wood Tex Dækkende eller 05 Wood Tex Udeakrylat.

Se hele vores udendørssortiment her.

Husk at du ikke kan benytte oliebaseret træbeskyttelse på fx træfacader, som tidligere er behandlet med vandbaseret træbeskyttelse. Omvendt kan du godt male med vandbaseret træbeskyttelse selvom overfladen tidligere er behandlet med oliebaseret træbeskyttelse.

Vores Wood Tex produkter

1
03 Wood Tex Transparent

03 Wood Tex Transparent

03 Wood Tex Transparent er vandfortyndbar træbeskyttelse, som i særlig grad fremhæver træets struktur og åretegninger. Giver træet et klassisk udseende.
2
04 Wood Tex Dækkende

04 Wood Tex Dækkende

04 Wood Tex Dækkende er vandfortyndbar træbeskyttelse, som giver en stærk, halvmat overflade, hvor træets struktur fremhæves. Et super all-round valg til dit træ.
3
05 Wood Tex Udeakrylat

05 Wood Tex Udeakrylat

05 Wood Tex Udeakrylat er vandfortyndbar træbeskyttelse, som giver en ekstra stærk, halvmat overflade. Holder godt på kuløren i lang tid og har høj dækkeevne.
4
06 Wood Tex Oliemaling V

06 Wood Tex Oliemaling V

06 Wood Tex Oliemaling V er en vandfortyndbar træbeskyttelse, som giver en stærk, halvblank overflade og hæmmer mug- og skimmelvækst.
5
07 Wood Tex Matt

07 Wood Tex Matt

07 Wood Tex Matt er en dækkende vandfortyndbar træbeskyttelse, som giver en mat og eksklusiv overfalde på dit træværk. Den beskytter maksimalt mod mug- og skimmelvækst på overfladen.

Stadigvæk i tvivl?

Besøg din lokale Flügger farver, hvor der altid står en medarbejder klar til at vejlede dig frem til det helt rigtige produkt til dit maleprojekt.

Rigtig god arbejdslyst!

Her finder du nyheder og information fra Flügger

Tips & Tricks

Luftfugtighed

Vid, at luftfugtigheden varierer i døgnet, så træet kan måske ikke tørre i løbet af natten i fugtigt vejr.

Tips & Tricks

Forarbejde er halvvejen til sundt træ

Træværk skal altid vaskes ned inden malearbejde. Der sidder en hinde af trafikos, smuds og andet, så du risikerer afskalning til slut, hvis ikke du vasker grundigt ned til at begynde med. Hvis malingen krakelerer, har du ikke slebet træet tilstrækkeligt, og det er ikke blevet matteret nok til, at næste lag maling kan binde.

Videoguide

Tjek dit udendørs træværk

Tjek om dine vinduer, døre, træterrasse, hegn m.m. er slidte og behøver træbeskyttelse. Se hvordan i vores videoguide.

Udefarver

Udefarver

Vi ser det som vores fornemmeste opgave at hjælpe dig med at finde de farver, der passer bedst til dig og dit projekt. Farverne fås i næsten al vores maling og træbeskyttelse.

Videoguide

Sådan rengør du din træfacade

Et rent træværk er vigtigt for malingens evne til at vedhæfte optimalt.

Flügger Wood Tex

Alt om Wood Tex

Find alt om Wood Tex træbeskyttelse her. Produkter, inspiration og gør det selv-videoer.

Udeprojekter

Vejr og træværk: Hvornår er det bedst at male udendørs?

Er du i tvivl om, hvornår på året det er allerbedst at male udendørs? Se hvilke forholdsregler du skal tage i forhold til vejret, når dit udendørs træværk skal have en omgang træbeskyttelse.