• Rengøring

  Rengøring

  Når du skal vaske vægge, kan du med fordel bruge en viskosesvamp, der holder godt på vandet. Det er en god ide at vaske først med grundrens og vaske efter med rent vand
 • Køligt og stramt udtryk

  Køligt og stramt udtryk

  Kan du lide fornemmelsen af renhed og stringens, så er den kølige skala din hjemmebane. Glem alt om råhvid, modehvid og andre lune klassikere, og vælg i stedet smukke og stilrene sølvtoner indenfor. Vil du gerne have toneskift fra rum til rum i harmonisk forløb, skal du sikre dig, at farveforskellene er markante nok til, at de kan ses.
 • Udgangspunkt til facadefarven

  Udgangspunkt til facadefarven

  Skal du kun male facaden om? Brug farven på vinduerne som udgangspunkt, og find en farve til facaden, som passer til.
 • Farveprøve

  Farveprøve

  Prøv farven: mal en farveprøve op på en plade og se den direkte på stedet, inden du beslutter dig.
 • Afdækning inden malerarbejde

  Afdækning inden malerarbejde

  Afdæk altid gulve og møbler, inden du går i gang med malerarbejdet.
 • Afdækning inden vask

  Afdækning inden vask

  Det er en god ide at afdække gulvet med plastik, inden du vasker væggene, for at undgå stænk på gulvet, der evt. kan misfarve dit gulv.
 • Fugtindhold i træet

  Fugtindhold i træet

  Fugtindhold i træet Træet skal være tørt nok med maksimalt 15% fugtindhold - mål med en fugtmåler
 • Kanter

  Kanter

  Brug en pensel langs kanterne og en lille rulle bagefter så tæt på kanten som muligt for at mindske den synlige penselstruktur.
 • Spartling

  Spartling

  Hvis du spartler små huller, kan du tørre efter med en våd klud, så du undgår at slibe, når spartelmassen er tør.
 • Slidstærk maling til børneværelset

  Slidstærk maling til børneværelset

  Vælg en slidstærk maling til børneværelsets vægge, som kan holde til al den sjove børneleg. Flutex 10 er robust nok til at kunne modstå noget slitage, og du kan vaske på den, uden at ødelægge udseendet
 • Varmt eller koldt?

  Varmt eller koldt?

  De fleste farver, også hvide, findes både i kolde og varme udgaver. Hvis du er til både varmt og koldt, skal du holde tungen lige i munden, og så kan du faktisk slippe godt fra at blande kold og varm. En bevidst kombination giver det bedste fra de to verdener: - Giv et varmt trægulv modspil og tilsæt en kølig grå farve på væggen. Så opnår du en behagelig balance mellem fladerne og undgår, at de varme farver drukner i hinanden - Har du et flisegulv i kølig grå, kan du tilføje varme i vægfarven. Rummet bliver blødere og rundere med blandingen Prøv vores farvetest og find ud af om du er til kolde eller varme farver.
 • Luftfugtighed

  Luftfugtighed

  Vid, at luftfugtigheden varierer i døgnet, så træet kan måske ikke tørre i løbet af natten i fugtigt vejr.
 • Lysindfald

  Lysindfald

  Når du maler vægge, så begynd hvor lysindfaldet er og mal væk fra lyset.
 • Malertape med papir

  Malertape med papir

  Når gulvet er afdækket, kan du dække paneler af med malertape med papir, som samtidig med at dække panelerne skåner gulvet, hvis afdækningen på gulvet ikke ligger helt tæt til væggen.
 • Matte farver

  Matte farver

  Mørke farver er mere sarte på matte overflader. I rum med meget ’trafik’ kan du hurtigt få skinnende områder på væggen, hvis du har valgt en mat maling i en mørk farve. For at komme udenom det problem, kan du vælge en maling med en højere glans, altså som er mere blank, til de mere trafikerede områder som fx en gang eller entre.
 • Naboens hus som inspiration

  Naboens hus som inspiration

  Skæv diskret over til naboens hus og vælg en farve, som harmonerer. Så bliver ikke kun du selv, men alle på vejen glade.
 • Værd at overveje, inden du går i gang med hoveddøren

  Værd at overveje, inden du går i gang med hoveddøren

  Her er lidt råd til, hvad du evt. kan tænke over, inden du kaster dig over pensel, maling og dør. Hvilke farver har døren haft før? Hvilken farve har døren haft oprindeligt? Er døren ikke original, så farvevalg skal markere forskel mellem nyt og gammelt? Hvilke farver var gængse, da huset blev bygget? Hvilke farver passer til hustypen? Hvilke farver har vinduer, facade og tag? Husk, at døren gerne må være mørkere end vinduerne
 • Olie eller vand?

  Olie eller vand?

  Vandbaseret træbeskyttelse kan uden problemer bruges på træ, der tidligere har fået oliebaseret træbeskyttelse. Oliebaseret oven på vandbaseret kan være problematisk, så spørg din Flügger forretning til råds.
 • Træbeskyttelsen og solen

  Træbeskyttelsen og solen

  Mal efter, at solen har skinnet på træet i stedet for før. Så er overfladen tør, og du undgår dug og fugt.
 • Træbeskyttelse og malerruller

  Træbeskyttelse og malerruller

  Du kan male med en langhåret rulle og stryge efter med en bred pensel. Rullen efterlader lidt maling, som penslen vil massere ind i træet, og optimere beskyttelsen. På den måde bliver du også hurtigere færdig.
 • Pigment i mørke farver

  Pigment i mørke farver

  Når du maler med mørke kulører, er det vigtigt, at du får vendt pigmenterne samme vej. Når du er færdig med en væg, tager du din rulle og kører væggen over i samme retning, fx oppefra og ned (ikke op og ned). De mørke pigmenter er nemlig langt mere tydelige end de lyse, og på den måde får du en ensartet overflade uden ’baner’ i malingen
 • Forarbejde er halvvejen til sundt træ

  Forarbejde er halvvejen til sundt træ

  Træværk skal altid vaskes ned inden malearbejde. Der sidder en hinde af trafikos, smuds og andet, så du risikerer afskalning til slut, hvis ikke du vasker grundigt ned til at begynde med. Hvis malingen krakelerer, har du ikke slebet træet tilstrækkeligt, og det er ikke blevet matteret nok til, at næste lag maling kan binde.
 • Når du skal fjerne tapen

  Når du skal fjerne tapen

  Hvis du har afdækket kanter med tape, skal du fjerne tapen, inden sidste omgang maling er tør. Når du hiver tapen af, får du de skarpeste kanter ved at trække tapen af i retning mod gulvet.
 • Reparer huller

  Reparer huller

  Du kan nemt reparere skruehuller med Easy filler, som du kan få i en tube med en lille spids, som du nemt kan sætte ind i hullet og fyldet hullet fra bunden.
 • Ruller

  Ruller

  Du skal vælge din malerulle ud fra det underlag, du skal male på: Skal du male en væg med struktur, fx savsmuldstapet, kan du vælge en grovere rulle, der smører mere maling på væggen. Hvis du skal male på glat filt eller væv, er en rulle med finere finish bedre for at opnår en glattere struktur.
 • Toneskift fra rum til rum

  Toneskift fra rum til rum

  Vil du gerne have toneskift fra rum til rum i harmonisk forløb, skal du sikre dig, at farveforskellene er markante nok til, at de kan ses.
 • Skarpe kanter

  Skarpe kanter

  Vil du have skarpe kanter, når du maler med flere farver på væggen, gør du sådan: mal baggrundsfarven oven på malertapens kanter, inden du maler den valgte farve ovenpå. Så forhindrer du, at den farvede maling ryger ind under tapen og giver ujævne kanter.
 • Mellemmaling under mørke farver

  Mellemmaling under mørke farver

  Det kan være en god ide at male med mellemmaling, inden du maler med en mørk farve. Ofte er det nødvendigt, fordi en mellemmaling i den rette farve gør, at den mørke malings dækkeevne bliver bedre. Om det er nødvendigt i dit projekt, kan vi rådgive dig om i butikken
 • Udluftning

  Udluftning

  Sørg for god udluftning under og efter malerarbejdet. De første par uger, efter værelset er blevet malet, er det en god ide med daglig udluftning.
 • Varmt og blødt udtryk

  Varmt og blødt udtryk

  Holder du af en hyggelig og varm stemning i dit hjem, vil du føle dig godt tilpas med farver fra den varme skala. Du kan med fordel kombinere mørke, mellem og lyse toner for at få et varmt og harmonisk hjem.
 • Træbeskyttelse og vejret

  Træbeskyttelse og vejret

  Malingen fungerer bedst i moderat luftfugtighed og temperatur - en overskyet, tør sommerdag med omkring 60% RF (relativ fugtighed) er god.
 • Vådt i vådt

  Vådt i vådt

  Mal altid én væg af gangen, så du hele tiden ruller en bane oveni forrige bane, mens den er våd – det kaldes at male vådt i vådt. På den måde undgår du striber i malingen i dit færdige resultat.
 • Vinduer

  Vinduer

  Rengør altid dine vinduer, inden du maler, også de, som ikke er malet siden levering. Der kan sidde en silikonebelægning, som skal vaskes af, for at din maling kan binde.
 • Hvorfor skal du vælge vandbaseret produkter?

  Hvorfor skal du vælge vandbaseret produkter?

  Vandbaserede produkter har mange fordele. Det er bedre for dem som arbejder med disse produkter, da de ikke udsættes for opløsningsmidler. Det er let at arbejde med vandbaseret produkter og det er nemt at rengøre penslen eller rullen. Du behøver kun at bruge vand og sæbe for at rengøre dem.
 • Vi kunne desværre ikke finde noget på din søgning..