Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click & Collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click & Collect
  • ...

Sådan maler du altangulv af beton

Altanen er ofte udsat for vind og vejr året rundt, som nemt giver grobund for snavs og grimme plamager på altangulvet. Derfor er det væsentligt at altangulvet er solidt og slidstærkt, samt nemt kan rengøres. Læs videre og hør hvordan du kan pynte din altans overflade.

Derfor bør du male dit altangulv af beton

Det kan være en rigtig god ide at male altangulvet af flere årsager. For det beskytter fundamentet bedre mod fugt og du kan rengøre overfladen nemmere pga. den glatte overflade. Det er ofte spændende at komme i gang hurtigt, men det er vigtigt først at kontrollere eventuelle boligregler, der måtte gælde inden du maler altanen. F.eks. farve og valg af maling. Desuden skal du rette opmærksomheden mod altanens fundament, hvis vand har tendens til at samle sig her, så kan damptryk potentielt forårsage afskalning af maling, selv ved diffusionspermeable belægninger. Sørg for, at din bolig lever op til reglerne og er klar til dig ved at gøre nogle grundlæggende undersøgelser forud, så alt kører glat fra dag ét.

 

Hvilken maling til beton?

Hvorvidt du ønsker utrolig slidstyrke på en større altan eller en vejrbestandig overflade på en mindre altan afgør grundlæggende hvilken type maling du bør anvende. For har du en større altan, så er anvendelse af Epoxy-maling arbejdet værd. Med utrolig slidstyrke og holdbarhed, så kan du sikre altangulvet mod vejr og eventuelle slag fra stole. Alternativet er en udendørs vejrbestandig acrylmaling, Flügger Facade Resist, som er 100% diffusionsåben og åndbar, samt mug- og skimmelhæmmende. Desuden tåler denne også højtryksrens, ligesom epoxy-maling, men er et nemmere alternativ, til gengæld med nedsat holdbarhed på op til 15 år.

Sådan maler du dit altangulv af beton -  guide

 

  • Epoxy-maling:

 

Hvis du ønsker at give dig i kast med epoxy-maling, så kan du læse vores store epoxy-guide her.

 

  • Flügger Facade Resist Acrylmaling

 

  • Inden du begynder, bør du sikre dig fundamentets tilstand, som tidligere nævnt, hvor du forhører dig hos pågældende i din forening med viden om altanen. For eventuelle revner og skader bør udfyldes med cementbundet materiale inden påførsel af maling. 

 

  • Med sikring omkring fundamentet, kan du trygt igangsætte arbejdet, hvor du først skal vurdere om afrensning af altangulvet er nødvendigt. For ved større plamager såsom alger, snavs og afsmittende materiale, anvendes rengøringsmiddel Facade Clean. Ved massive alger, bør du anvende Facade Algefjerner. Rengøringsmidlet påføres med børste og lades sidde i højst 20 minutter - hvorefter overfladen skylles efter med rent vand. Lad overfladen tørre fuldstændig.

 

  • Du kan med fordel anvende en grunder inden maling, som Facade Primer, hvis underlaget er nyt, let afsmittende eller let sugende. Dermed sikres optimal vedhæftning. Lad tørre i 3 timer.

 

  • Nu er du klar til at male! Husk at male, når vejret ikke er for koldt og heller for varmt. Ydermere anbefales det ikke male i direkte solskin og på varme overflader. Hæld blot malingen op i malerbakken og begynd at male med din 20 cm lange malerrulle. Påfør ensartet, vådt-i-vådt og afslut med at stryge i samme retning. For optimal holdbarhed og effekt, bør du påføre to lag. Lad tørre 6 timer mellem lagene. Husk at malingen tåler regnbyger efter blot 30 minutter. Ingen bekymring på en ustadig dag.

Holdbarhed i særklasse med Epoxy-maling på altangulvet

Uden solide overflader på altangulvet, så er fundamentet udsat for vind og vejr, som kan forkorte holdbarheden og skade belægningen. Derfor er det altid en god ide, at male med en holdbar og slidstærk maling som Epoxy-maling. Du finder også vores Facade Resist på Flugger.dk, hvor du kan bestille den hjem allerede i dag - hurtigere bliver det altså ikke. Kom i gang med Flügger ved din side.

 

Vi ønsker rigtig god arbejdslyst!