• ...

Hvilken glans vægmaling skal man vælge? 

Valg af vægmaling handler om kvalitet, farve og ikke mindst glansgraden. For hvilken glans skal man vælge til væggene i de forskellige rum? Hvilken vægmaling dækker bedst og er mest skånsom for omgivelserne? Du bliver meget klogere på alt dette i følgende. For at skulle vælge den ideelle vægmaling, som indfrier sine behov, kan være uoverskueligt. Sådan behøver det ikke at være - hvis det står til Flügger.

Hvilken vægmaling er bedst?

Når det kommer til vægmaling, så er den bedste vægmaling ofte bestemt på baggrund af dækkeevne, miljøvenlighed, tørretid og farveudvalg. Parametre som næsten enhver kvalitetssikret vægmaling af høj kvalitet kendetegnes ved. Med andre ord, er det ofte marginaler som afgører hvilken er bedst. Dermed kan den ene faktisk være lige så god som den anden. Til gengæld kan konsistens til tider svigte. Hos Flügger tester vi løbende vores maling for at sikre at den gode oplevelse forekommer hver gang. Vores kunder, herunder malermestrene, værdsætter dette kvalitetsstempel så meget, at de bruger Flüggers maling igen og igen. De ved nemlig, at den dækker mere end tilstrækkeligt og slutresultatet er ensartet og tilfredsstillende hver eneste gang. Det er vi stolte af, og er fuldstændigt foreneligt med Flüggers identitet, på samme måde som nærhed og lydhørhed for alle vores kunder. Du skal selv vurdere hvilken vægmaling som du ønsker at anvende. Hvordan du gør dét, er op til dig. Hvis du selv kunne tænke dig at prøve Flüggers vægmaling, som kunne være vores populære Flutex-Pro eller Dekso, er du velkommen til at bestille en spand eller blot en lille bøtte farveprøve. Oplev selv med dine egne øjne og sanser, hvordan rigtig maling bør være. 

 

Mat eller blank vægmaling

Når du skal tage stilling til at male dine vægge, er ikke kun farvevalg essentielt for udseendet og udtrykket - for glansgraden har også markant indflydelse på netop dette. For om væggen skal være mat eller blank, afgør modtageligheden af lys og genskin. Den typiske glansgrad for vægmaling, er glans 10, som giver et afdæmpet genskin og lyser rummet op en smule. Vægmalingen Flutex-Pro kan fås i glansgraderne 5, 7 og 10. Disse glansgrader kaldes for halvblank, hvor du også opnår en fugt- og snavsafvisende overflade. Hvis du derimod ikke ønsker blanke vægge, hvor lyset reflekteres rundt i rummet, så kan du heldigvis få en mat vægmaling til hjemmet. Den ultramatte Dekso 1 med en glansgrad på 1, bidrager med et lystæt og silkeagtigt udseende, hvor farvens dybde og gennemtrængning er opsigtsvækkende. En slidstærk vægmaling, ideelt til rum udsatte for tilsmudsning og brugsbetinget slid, hvor funktionalitet og æstetik er udslagsgivende. Dog bør du vide at højere glans giver en mere fugt- og snavsafvisende væg. Se vores udvalg af vægmaling nedenfor.

Kan man grunde med vægmaling?

Du undrer dig måske over, om hvad grundmaling er og kan man egentlig grunde med vægmaling? Hvis en væg behøver grundmaling, er det ofte fordi at væggen er ubehandlet, hverken fået forankringsgrunder eller tidligere blevet malet. Disse overflader er udelukkende fuldspartlede, pudsede, beton eller vandskurede, som kræver en forbehandling for at væggen bliver mættet og ikke suger topmalingen til sig. Når væggen er blevet mættet med forankringsgrunder eller grundmaling, så opnår du en ensartet overflade med den ønskede topmaling. Hos Flügger anbefaler vi en forankringsgrunder eller grundmaling, som er tiltænkt at mætte ubehandlede vægge og lægge sig på topmalingen. Hvis væggen er tidligere behandlet, så kan det gå an med en almindelig vægmaling, men en grundmaling anbefales for at den nye maling hæfter ordentligt på den gamle. Hvis du skal grunde eller male lofter, så gælder de samme betingelser. Du kan som regel anvende vægmaling til loftet, for Flutex-Pro kan både anvendes på vægge og lofter. Bare husk at hvis du maler begge, skal du starte med lofterne. Du kan læse fremgangsmåden for Mal væg og loft.

 

Skån dine omgivelser med Flutex-Pro

Vi kender alle bekymringen, når det kommer til kemiske produkter, herunder maling - men maling i dag er som udgangspunkt produceret med skrappe regler om indhold og helbredsrisici. Hvis du er i tvivl om en maling kan bruges indendørs eller hvor sundhedsskadelig den egentlig er, er MAL-koden vejen til at finde frem til dette. MAL-koden består af to tal, hvor desto højere, desto mere varsom bør du være. De første tal går fra 00 til 5 og definerer om malingen kan anvendes indendørs - heraf tallene 0, 1 eller 2. De sidste tal går fra 1 til 6 og definerer hvor sundhedsfarlig malingen er med kontakt med hud og øjne. Som eksempel, har Flutex-Pro en MAL-kode på: 00-1. Dette indikerer at Flutex-Pro i særdeleshed kan anvendes indendørs og er minimal sundhedsskadelig. 

Med sin stærke miljøprofil, som har udmærket sig med Svanemærket, er Flutex Pro en mærkbar miljøvenlig vægmaling. Den skånsomme sammensætning med råvarer af høj kvalitet giver en maling, hvor risikoen for et sundhedsskadeligt nærmiljø ikke bør give grund til bekymring. Du finder Flutex-Pro i forskellige størrelser, alt efter hvor meget du skal male, samt i uendelig mange farver og nuancer. Med sin ekstra gode dækkeevne, opnår du ensartede og vaskbare vægge. Hvis du skal male hjemmet, samt ønsker glans og et halvblankt udtryk, er Flutex-Pro en vægmaling for dig. Hvis du ønsker at vide mere om mulighederne for strukturmaling, kan du læse mere om Hvad er strukturmaling?.

 

Fryd din hverdag med farverige vægge fra Flügger

Med et farveunivers ud over det ordinære, bør du sagtens kunne finde præcis den farve og nuance, som du elsker og vil blive inspireret af hver eneste dag. Begynd med at vælge om væggen skal være mat eller halvblank. Efter kan du træde ind i en verden af farver, hvor dit valg er unikt og er en forlængelse af dig. Del ud af hvem du er med et farvevalg efter din smag, hvis du giver dig hen til det personlige og æstetiske udtryk. Du kan bestille en farveprøve hjem, så du kan opleve farven inden du beslutter dig. Når du er klar og fastbesluttet på farven, kan du bestille maling og tilbehør hjem. Hvis du er i tvivl om hvordan man gør - kan du læse guides her på siden og ringe eller skrive til os. For vi altid klar til at afhjælpe dine spørgsmål eller undren. For maling er ikke bare maling.

 

Vi ønsker dig god arbejdslyst!