Håndværkerens guide til stilladser - alt du skal vide

Det kan godt være svært at gennemskue hvilken type stillads der er bedst, hvor højt det skal være og hvad arbejdstilsynet har af krav. Vi har lavet en komplet guide til hvordan du finder det bedste stillads til netop din arbejdsopgave.

Alulock stilladser
Hvis du har behov for en stabil og sikker arbejdsposition til arbejde i højden, kan et stillads være det rigtige valg. Det er vigtigt at vælge det rigtige stillads fordi det kan holde i mange år.

Vi giver dig svar på:
 • Hvilken type stillads du skal vælge til din arbejdsopgave
 • Hvad er der særligt ved et stillads fra Alulock
 • Hvilke regler skal du tage forbehold for

Vælg den rigtige stilladstype
Der er to primære typer af stilladser, som egner sig til forskellige arbejdsopgaver. Du kan her læse hvilke arbejdsopgaver de egner sig bedst til.
Rullestillads Alulock
Der er nogle klare fordele ved at vælge et foldestillads. Det der gør foldestilladset unikt er at bundrammen på stilladset kan foldes sammen. Det giver mulighed for nemt at opstille og transportere stilladset.

Det er med andre ord en fleksibel løsning, som er særlig god hvis du har mange små opgaver i løbet af dagen. Det er typisk en løsning som mange malere og håndværkere er glade for.

Alle foldestilladser fra Alulock er godkendte til en belastning på 200 kg. / M2 og kan alle bygges til en platformshøjde på 5,65 meter og en arbejdshøjde på 7,65 meter.

Vi anbefaler et foldestillads hvis du
 • Ikke skal arbejde højt oppe
 • Har mange små opgaver
 • Gerne vil have et fleksibelt stillads, der nemt kan transporteres
 • Skal arbejde indendørs
Foldestillads Alulock
Et rullestillads er velegnet til udendørs brug. Der er mere robuste hjul og mulighed for bredere platforme, med mere arbejdsplads. Rullestilladser kan bygges højere og med en større sikkerhed end et foldestillads.

Løsningen er kendetegnet ved at kunne rulle på store hjul. De er gode at flytte rundt med ved arbejde udendørs. Et rullestillads bliver oftere brugt til større og hårdere opgaver, med behov for mere plads til materiel og personer.

Alle rullestilladser fra Alulock er godkendte til en belastning på 200 kg. / M2 og kan alle bygges til en platformshøjde på 10,09 meter og en arbejdshøjde på 12,09 meter.

Vi anbefaler et foldestillads hvis du
 • Skal arbejde højt oppe
 • Har behov for at bruge stilladset udendørs
 • Har få større opgaver
 • Ønsker et mere sikkert og stærkt stillads
Det særlige ved et stillads fra Alulock
Stilladser fra Alulock har en række fordele som gør dit arbejde på stillads mere sikkert og nemt. Vi har udvalgt 3 ting, som er særligt ved deres stilladser.

1. Platforme i 100% Aluminium
Alulock har udviklet sine stilladsdæk i 100% aluminium. Det er nu standard på alle vores stilladser. Det betyder at du ikke om 3-5 år står med rådne stilladsdæk, der skal have skiftet træpladerne.

2. Patenteret låsesystem
Det patenterede låsesystem gør det super nem måde at låse diagonaler og horisontaler. Det er et klo-system, som åbner samtidigt i begge ender. Det gør det nemmere at opbygge og nedtage dit folde eller rullestillads.

3. Teleskopiske støtteben
Teleskopiske støtteben gør det super nemt at sætte støtteben på dit stillads. Det er påkrævet fra arbejdstilsynet ved en arbejdshøjde over 4 meter, for at sikre stabiliteten.

Vær opmærksom på disse regler
Der er mange regler når det kommer til arbejde i højden. Det skyldes at der sker mange arbejdsskader hvert år, hvor mere end 50% skyldes fald fra højder i 2019.

Som opstiller af stilladset har du ansvaret for at det er opstillet korrekt efter de gældende regler. Stilladser fra Alulock tilbyder alle de lovpligtige dele og er godkendt i henhold til EN 1004:2020.

Du skal sikre dig at det er opstillet så der kan foretages forsvarligt arbejde. Du kan finde alle vejledninger for stilladser hos arbejdstilsynet. De mest essentielle regler har vi skrevet her:
 1. Ved platformshøjde over 2 meter, skal der benyttes fodlister og gelænder
 2. Støtteben skal anvendes ved en platformshøjde over 2 meter ved smalle stilladser (75 cm. bred) og over 3 meter ved et bredt stillads (135 cm. bred)
 3. Der må ikke være mere en 4 meters afstand mellem 2 platforme. Den første platform må dog placeres helt op til 4,4 meter.
 4. Hvis stilladset har mere 3 meters platformshøjde skal personen have en stilladsuddannelse.

Du kan bestille et stillads fra Alulock i din lokale Flügger butik.