Dine Wood Tex-spande skal fremover være af genbrugsplast

I Flügger forsøger vi løbende at mindske vores aftryk på miljøet. Derfor tester vi i øjeblikket malerspande af 50% genanvendeligt plastik.

Sådan ser den nye type spand af 50% genbrugsplast ud.

Vores nuværende spande er produceret af 100% ny produceret plastik - også kaldet virgin plastik. Men for at reducere vores plastforbrug, så tester vi nu en ny type spand lavet af 50% genbrugsplast.

I første omgang tester vi spandene på vores populære træbeskyttelse 04 Wood Tex Dækkende, men ambitionen er, at al vandbaseret træbeskyttelse skal produceres i den nye type spand i løbet af 2020.

Mindre ny produceret plastik, samme kvalitet

Med den nye type spand reducerer vi vores forbrug af ny produceret plastik med ca. 50.000 kg. om året.

Desuden er det vigtigt at understrege, at du ikke får en dårligere malerspand, fordi den er af 50 % genbrugsplast. Den nye type spand er nøjagtig lige så holdbar, som den nuværende.

I tråd med FNs verdensmål

En reduktion af plastforbruget er i tråd med FNs verdensmål nr. 12 for bæredygtigt forbrug og produktionsformer.

Her skal virksomheder, som Flügger, bidrage ved at reducere vores fodaftryk på klimaet - fx ved øget genbrug af plastik.

Grønt fokus hos ledelsen

Jimmi Mortensen, CEO i Flügger er meget opmærksom på at få plastforbruget ned.

- I Flügger ønsker vi at understøtte en grøn samfundsudvikling, og de seneste år har vi derfor arbejdet med at skabe produkter, der bliver stadig mere skånsomme for miljøet - og her har vi blandt andet fokus på vores plastforbrug, fortæller Jimmi Mortensen og fortsætter,

- For at minimere brugen af plastik stoppede vi i juni 2019 med at udlevere gratis plastikposer til vores kunder, og det er derfor et naturligt led for os nu at undersøge, hvorvidt der findes mere miljørigtige alternativer til vores traditionelle emballager.

Vi håber, at både professionelle og private kunder tager godt imod det nye tiltag.