Et svanemærket byggeri – hvorfor og hvordan?

Der er de seneste 3 år sket en firdobling af svanemærkede byggerier i Norden. 8.000 færdigbyggede svanemærkede lejligheder, huse og daginstitutioner, og hele 18.000 nye er under konstruktion. Men hvad er et svanemærket byggeri, og hvad kan du bidrage med?

Vi lever i en tid, hvor FN’s verdensmål stadig fylder mere og mere hos de fleste, og det kommer også til udtryk i byggebranchen. Med et svanemærket byggeri er der nemlig fokus på energiforbrug, indeklima, krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer, kontrol af materialer m.m. Og mærket skal give kunder en sikkerhed for, at et færdigt byggeri har skånet miljøet efter alle kunstens regler. Svanemærket er det officielle miljømærke i Norden, og det bidrager til at realisere FN’s 12. verdensmål om at sikre bæredygtige forbrugs- og produktionsformer.

Point for miljømærkede materialer i et Svanemærket byggeri
Et svanemærket byggeri får i sin vurdering tildelt point for blandt andet de brugte materialer. Anvendes der miljømærkede byggeprodukter og byggevarer (Svanemærket eller EU-ecolabel) er de altså med til at samle point til det samlede byggeri. Et hus skal have 17 point ud af de 44 mulige, og disse point skal samtidig opnås lettest muligt.

Malerfaget kan dermed bidrage med de vigtige point i kategorien ”Kemiske byggeprodukter og indendørs-maling”, hvis der bruges miljømærkede produkter. Ligesom der på samme måde gives point for spartling, lim og fugemasser.

For hver produktkategori gives der:

1 point, hvis mindst 10 % af produktkravene i denne kategori er dækket af miljømærkede produkter
3 point, hvis mindst 50 % af produktkravene i denne kategori er dækket af miljømærkede produkter

Flügger tilbyder et bredt sortiment af svanemærkede og eco-label mærkede produkter indenfor kategorierne; væg og loftmaling, grundere, indendørs træværksmaling, spartelmasse, lim og fugemasse og træbeskyttelse.

Vil du vide mere?
Du kan læse yderligere om kriterierne for et svanemærket byggeri her: www.ecolabel.dk

Her finder du nyheder og information fra Flügger

Få et nemt overblik og spar tid på flugger.dk

Hurtigere indkøb. Nemmere papirarbejde. Samlet overblik. Det var nogle af grundtankerne, da vi begyndte at udvikle den nye Flügger prof-portal, som nu er i luften.

Svanemærket Wood Tex træbeskyttelse – og hvad det betyder for dig

Svanemærket på vores Wood Tex spande er dine kunders garanti for en gennemtestet og holdbar træbeskyttelse, som er blandt de mest miljøvenlige i kategorien.

Flutex Pro – maling baseret på nyeste teknologi

Flutex Pro er en ny serie af maling til vægge og lofter. Malingen er resultatet af en innovativ udvikling af den populære Flutex-maling og det perfekte valg, når du ikke vil gå på kompromis med hverken finish eller holdbarhed.

Produktudvikling i Flügger

Hør Group Product Support Manager i Flügger, Uffe Hansen, fortælle om samarbejdet mellem vores laboratoriefolk og produkteksperter i forbindelse med udviklingen af både nye og eksisterende produkter.

Dekso 20 H2O – vådrumsmalings med silkeglat finish

Dekso 20 H2O er en helt unik vådrumsmaling til vægge og lofter. Den rene akrylmaling giver en imponerende silkeglat og ensartet finish – og så er malingen vandafvisende, så den er velegnet til både køkken og badeværelse.

Opdatering af Flutex-serien

Formålet med Flutex-serien har altid handlet om at producere gode produkter, der skaber sikre resultater på kortest muligt tid. Og med de nye forbedrede arbejdsegenskaber lever Flutex-serien i den grad op til sit renommé.