Malerpensler

Malerpensler findes i mange forskellige størrelser, bredder, kvaliteter og udformninger. Der findes pensler til enhver maleropgave, så du nemt kan klare malerarbejdet - også der, hvor det kan være svært at komme til. Det vigtigste er først og fremmest at vælge en pensel til netop det malerarbejde, du skal i gang med.
Udover at vælge, den rette type maler pensel til dit malerarbejde, kan du også vælge mellem forskellige typer af penselshår. Hver især har de deres fordele samt gør sig særlig anvendelige til forskellig typer malerarbejde. Derudover er det også vigtigt med en grundig rengøring af penslerne efter brug, så de holder til mange flere maleropgaver. Læs mere om malerpensler her.
Rum/Bygning
Rum/Bygning
Produkttype
Produkttype
Overflade
Overflade
Område
Område

Forskellige typer og former

  • Fladpensel
  • Skråpensel
  • Sprossepensel
  • Vinkelpensel
  • Ovalpensel
  • Rundpensel
  • Facadepensel

Forskellige typer penselhår

Malerpensler findes med forskellige typer af hår. Du kan vælge mellem naturhår, syntetiske hår eller en kombination af begge typer.

  • Naturhår
  • Syntetisk hår
  • Kombination af natur og syntetisk hår

Malerpensel med naturhår

Malerpensler med naturhår har den egenskab, at hårene suge malingen til sig og dermed kan indeholde meget maling. Det gør, at du kan male med lange, strøg med penslen uden at skulle fylde den med ny maling hele tiden. Derudover er malerpensler med naturhår også bløde og gode at arbejde med.

Malerpensler med naturhår slides nemmere end syntetiske hår eller malerpenslen med en kombination. Det skyldes, at naturhår også er blødere og derfor ikke lige så godt, kan klare malerarbejdet på overflader, der er meget rustikke eller er pudsede. Du kan dog med fordel anvende malerpensler med naturhår til finish arbejde.

Malerpensel med syntetiske hår

Malerpensler med syntetiske hår er i modsætning til naturhårs pensler mere holdbare. De er mere modstandsdygtige ved brug på rustikke eller pudsede overflader og slides ikke så let. Dog kan malerpensler med syntetiske hår ikke på samme måde indeholde lige så store mængder maling som naturhår. Derfor anbefales det at anvende en god kvalitetspensel med syntetitkse hår, da denne vil kunne holde bedre på malingen og fordele den bedre for en flot finish.

Maler pensel med kombination af naturhår og syntetiske hår

Malerpensler findes også med en kombination af naturhår og syntetiske hår. Denne type malerpensler forener egenskaberne fra de to typer malerpensler. På den måde gør de syntetiske hår malerpenslen mere holdbar samtidig med, at naturhårene kan suge større mængder maling. Du kan ofte kende denne type pensel, ved at de syntetiske hår er en smule længere end naturhårene, hvilket skyldes, at naturhårene på den måde skånes for slid på rustikke overflader.

Rengøring af malerpensel

For at malerpensler kan holde i lang tid og dermed til mere end blot en enkelt maleropgave, er det vigtigt med en grundig rengøring efter brug.

Har du malet med vandbaseret maling, kan du nøjes med at rengøre dine malerpensler med varmt vand og sæbe. Du kan med fordel bruge brun sæbe til rengøringen, og efterfølgende skylle penslerne grundigt med vand.

Til malerpensler, der er blevet brugt til oliebaseret maling, kan du med fordel anvende penselrens til at rense dine malerpensler. Penselrens er et effektivt rengøringsmiddel, der let og skånsomt fjerner maling. Du kan også anvende penselrens til pensler, der er blevet brugt til vandbaseret maling.

Vær opmærksom på, at når penslerne skal tørre, må de ikke sættes til tørre på hårene, da det kan gøre dem skæve. Hæng dem i stedet op, eller lad dem stå på skaftet og tørre.

Malerpensel på teleskopskaft

Et teleskopskaft, kan du få ekstra længde på din maler pensel, så du har mulighed for at nå meget længere. Med en forlænger letter du arbejdsprocessen med malingen, da du ikke behøver stoppe op flere gange, mens du maler og undgår på den måde overlapninger i malingen. En maler pensel på teleskopskaft sørger dermed for en en jævn påføring af maling på hele overfladen.

Teleskopskaft monteres let på malerpenslen ved at klikke den på. Alt efter hvor og hvad du skal male, kan du indstilles længden på skaftet, så den passer til dig og dit arbejde. Du kan også nemt regulere længden undervejs i dit arbejde og gøre den kortere eller længere alt efter behov.

Med den ekstra rækkevidde på din maler pensel slipper du for at skulle gå op og ned ad en stige, når du maler. Samtidig giver teleskopskaftet også en væsentlig bedre arbejdsstilling.