Renover dit køkken: Sådan maler du køkkenlåger

Et nyt køkken behøver ikke betyde kæmpe byggeprojekt og mange tusinde kroner - nye farver kan gøre en stor forskel. Læs hvordan du selv kommer i gang med dit køkken.

Er du træt af dit køkken - men alligevel ikke helt klar til den store renovering?

Mange af os har overtaget køkkener i forbindelse med fx en flytning, som vi måske ikke er helt tilfredse med. Køkkenet fejler som sådan ikke noget, men passer måske ikke lige til den stil, som vi ønsker i resten af boligen.

Her kan maling af køkkenlåger være en god måde at forlænge køkkenets levetid på. 

Uden at købe nye låger eller andre større investeringer er her et eksempel på, hvordan du med nye farver kan give et køkken et nyt og frisk udseende. 

Et nyt farvevalg til bagvæggen, renovering af eksisterende køkkenlåger, nyt gulv, nye håndtag og et par andre små detaljer har gjort hele forskellen.

Før og efter

Mal dit køkken / køkkenlåger – skridt for skridt

  1. Rengør alle overflader grundigt, vask efter med rent, varmt vand og tør over med microfiberklud. Tip: Slib de våde låger med en våd slibesvamp. Så får du grundigere rengøring, mere matte flader og undgår støv
  2. Slib lågerne med sandpapir til overfladen er mat, så malingen kan hæfte (hvis du har slebet med slibesvamp så spring dette trin over) erstatter ikke alm. slibning. Årsagen er risiko for dårlig vedhæftning hvis der ikke matslibes med slibepapir.
  3. Skal du ikke udfylde udskæringer, så tør lågerne af med en fugtig klud og lad det tørre

Så er du klar til at male 

  1. Mal lågerne med en Fix Primer eller High Finish 5, som gør, at den efterfølgende maling hæfter bedre
  2. Mal lågerne i din valgte farve - vi har brugt Grå modernisme no. 32  fra Flügger stilhistoriske farvekort. Maling er Interior High Finish 50
  3. Væggene er malet med Flutex 10 med farven Vineyard no. 61 ligeledes fra det stilhistoriske farvekort

Med nye farver, renovering af låger, nye greb og nyt gulv er køkkenet et helt andet og mere moderne.

Det brugte vi: