Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Bordpladeolie

Bordpladeolie kan opfriske selv de mest triste og slidte træbordplader i hjemmet. Du får et flot og naturligt udtryk med bordpladeolie, hvor træets årer og struktur vil fremstå klart eller med farvede pigmenter. Med behandling med bordpladeolie bliver overfladen, ikke kun nem at vedligeholde og rengøre, men forlænger også bordpladens levetid.
1 vare
Flügger Bordpladeolie
Fra 139 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Viser 1 varer af 1

Hvad er bordpladeolie?

En bordpladeolie mætter træet, og giver det en hærdet overflade, så træet beskyttes mod smuds, snavs og fedt. Med træ, der er godt mættet med bordpladeolie, forhindrer sprækker og revner i træet, og at vand kan trænge ned i overfladen og lave skader. Det er især en god egenskab, når det gælder køkkenbordpladen, der er meget udsat for vand og fedt. Bordpladeolie gør også med sin smudsafvisende overflade, bordpladen nem at vedligeholde og rengøre.

Valg af bordpladeolie

Valget af bordpladolie vil afhænge af, hvilken træsort du skal behandle, hvordan træet tidligere er behandlet og naturligvis også dit ønskede resultat i forhold til farve. Uanset hvilken bordpladeolie du vælger, vil den mætte overfladen og gøre den vand- og smudsafvisende, så du sikrer træet en lang levetid.

Med en almindelig bordpladeolie uden farvepigmenter vil træets naturlige glød og struktur blive fremhævet. Denne type bordpladeolie kan bruges på alle typer træ. Du kan også vælge en bordpladeolie med farvepigmenter. Der er mange forskellige farver at vælge imellem, alt efter hvilken træsort du skal behandle, og hvilket udtryk du ønsker. En bordpladeolie i hvid eller med grå farvepigmenter kan med fordel bruges til lyse træsorter, hvor en bordpladeolie med sorte pigmenter kan bruges til mørkere træsorter.

Hvor ofte skal du behandle med bordpladeolie?

Skulle du være i tvivl om din bordplade, trænger til oliebehandling, kan du meget enkelt teste det. Alt, du skal gøre, er at dryppe en lille dråbe vand på bordpladen og se, hvordan træet reagerer. Bliver vanddråben på overfladen, er bordpladen stadig mættet med olie og har stadig sin hærdede overflade. Flyder vanddråben derimod ud i træet, er det et tegn på, at bordpladen trænger til ny mætning af olie, så den igen kan blive modstandsdygtig.

Sådan behandler du med bordpladeolie

Inden du begynder behandlingen med bordpladeolie, er det vigtigt med lidt forarbejde. Et godt forarbejde giver et optimalt resultat af behandlingen og sørger samtidig også for et flot slutresultat.

 • Hvis bordpladen tidligere er behandlet med maling eller lak, skal overfladen som det første slibes ned til helt råt træ. Er bordpladen tidligere oliebehandlet, kan du nøjes med at opfriske overflade ved afvaskning med trærens.
 • Om det er nyslebet eller ubehandlet træ, du skal behandle med bordpladeolie, skal du inden behandlingen med bordpladeolie afrense med trærens.
 • Påfør bordpladeolien med en pensel i et jævnt lag, der dækker hele overfladen. Opstår der tørre områder på overfladen, har bordpladen brug for endnu et lag bordpladeolie.
 • Det er en god idé at arbejde olien ned i træet med en fnugfri klud, så træet bliver helt mættet med olien. Vi anbefaler 2-3 behandlinger for det bedste resultat.
 • Tør gerne overfladen efter, så overskydende olie fjernes, og bordpladen ikke klistrer efter olien, eller fremstår fedtet, efter du er færdig med behandlingen.
 • Bemærk: Klude med bordpladeolie kan selvantænde, hvorfor de skal vædes med vand eller destrueres efter brug.

Det skal du bruge til bordpladeolie

 • Trærens
 • Sandpapir
 • Bordpladeolie
 • Pensel
 • Fnugfri klud