• ...

Sandpapir

Sandpapir findes i mange forskellige typer og former og er et uundværligt værktøj til maling, lakering og spartling af overflader. Sandpapir kan bruges til alle former af istandsættelse af møbler, renoveringsprojekter og malerarbejde. Sandpapiret hjælper til en ensartet og jævn overflade inden og efter behandling og sikrer dermed et flot resultat til dit færdige arbejde.
16 varer
Prem. Hand slibepapir 93 mm x 5 m
Fra 49,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Prof. Hand slibepapir 93 mm x 5 m
Fra 89,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Prof. Hand slibepapir 93 mm x 50 m
Fra 249 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Prof. Hand vådslibepapir 93 mm x 5 m
Fra 89,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Prof Hand 140 x 230 mm
Fra 11,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Prof. Power QG sliberondel 225mm, 3 stk
Fra 94,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Prof. Power QG sliberondel 225mm, 25 stk
Fra 529 kr.
Rundt slibepapir Ø225 mm
Fra 349 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Superpad sliberondel 225mm, 25 stk.
Fra 679 kr.
Slibesvamp 100 x 120mm, 5 stk
Fra 54,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Prem. Sandmaster slibesvamp 70 x 100 mm
Fra 24,95 kr.
Prof. Hand QG 70 x 125 mm, 5 ark
Fra 69,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Prem. Gummislibeklods QG
Fra 89,95 kr.
Slibeklods kork
Fra 25,95 kr.
Slibebræt med håndtag
Fra 99,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Prem. Håndsliber
Fra 54,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Viser 16 varer af 16

Hvad er sandpapir?

Sandpapir, også kaldet slibepapir, er et værktøj til at slibe overflader med. Med sandpapir kan du udjævne og udglatte overflader, så ridser, spartlede samlinger på gipsplader eller skader som huller, eller revner udglattes, så de ikke længere er synlige på overfladen.

Du kan også bruge sandpapir til at slibe overfladen på møbler, inden du maler dem med maling eller behandler dem med træbeskyttelse. Her hjælper sandpapir med at fjerne gammel maling eller løstsiddende maling for en ensartet og jævn overflade, så den er klar til behandling.

Hvilken sandpapir skal du vælge?

Der findes mange forskellige typer sandpapir. Du kan derfor vælge sandpapir med forskellige korntyper eller kornstørrelser eller sandpapir i forskellige former.

De forskellige former inden for sandpapir er:

 • Sandpapir i ark
 • Sandpapir i rulle
 • Sandpapir skriver
 • Slibesvamp
 • Slibebånd
 • Slibehylster
 • Vådslibepapir
 • Smergellærred

Sandpapirs korntyper og kornstørrelser vælges ud fra hvilken overflade du skal slibe. Du kan få fra helt groft sandpapir til ekstra fint sandpapir. Korntyperne og deres størrelse kommer af den størrelse si og dens huller, som kornene er sigtet gennem. Huskereglen for sandpapirets grovhed, er, at jo lavere et tal, jo mere groft er sandpapiret. Jo højere et tal, jo mere fint er sandpapiret.

De forskellige korntyper og deres grovhed:

 • Korn 40-100 er til grovslibning af træ, metal og spartelmasse. Den bruges ofte til den første slibning af overflader, inden der efterfølgende slibes med en finere korntype. Den grove korntype er derudover særdeles god til at fjerne gammel og løstsiddende maling med.
 • Korn 120 - 180 er til finslibning af træ og metal og bruges til mellemslibninger af spartlede overflader.
 • Korn 220-280 er en fin korntype til færdig slibning af spartlede overflader. Den bruges derudover også til finslibning af træ og metal.
 • Korn 320-600 er til en ekstra fin korntype til mellem slibning af lakerede og malede overflader. Den helt fine korntype er også god til at finslibe som en afsluttende slibning når du lakere træ.

Sandpapir findes også med forskellige ryg materialer som eksempelvis sandpapir med velcro ryg til slibeklodser eller den mest almindelige type sandpapir med papirryg.