Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Tapetfjerner

Der kan være mange årsager til, at tapeter trænger til en udskiftning. Det kan være, at væggene trænger til nye farver eller et nyt look, eller måske er, du er flyttet til en ny bolig med gamle tapeter, som ikke passer til din stil og indretning. Uanset årsagen kan du selv nemt og hurtigt fjerne dine tapeter med tapetfjerner. Der findes mange slags tapetfjerner, så du kan finde den der passer bedst til den type vægbeklædning, du ønsker at fjerne.
1 vare
Fiona Wallpaper Remover - Tapetfjerner
Fra 169 kr.
Viser 1 varer af 1

Sådan fjerner du tapet

Tapeter kan fjernes på flere forskellige måder. Fremgangsmåden afhænger af, hvilken type vægbeklædning du ønsker at fjerne, og hvilket underlag du har med at gøre. Du kan anvende de mest typiske former for tapetfjerner som tapetopløser og tapetridser på de fleste typer vægge. Det samme gælder med en tapetafdamper som tapetfjerner, der dog er mere tidskrævende end andre metoder. Til gengæld er det den mest miljøvenlige metode til at fjerne tapet, da teknikken kun anvender vanddamp.

Vær dog opmærksom på, at en tapetafdamper ikke må anvendes på gips, da det vil beskadige gipsvæggen.

Tapetopbløder

Tapetopbløder er en væske, som ved tilsætning af vand kan smøres direkte på væggen med en malerrulle eller pensel. Tapetopbløderen trænger ind i tapeten og blødgør tapetklistret eller tapetklæberen og kan herefter skrabes af med en spartel. Tapetopbløder som tapetfjerner er en nem og enkel måde at fjerne gamle tapeter på. Men du kan ved påføring af flere omgange gøre det endnu lettere. Påfør som minimum 1-2 lag og gerne 3-5 lag for en nem og hurtigere proces.

Tapetafdamper

Tapetafdamper opløser ved hjælp af damp tapetklister og tapetklæber, hvorefter tapetet kan skrabes af med en spartel. Tapetafdamper er en effektiv metode til at fjerne tapeter, men er samtidig ikke lige så enkel som andre metoder. En tapetafdamper tilsluttes strøm og kan ved den begrænsede energi have vanskeligt ved at opvarme vandet. Af denne grund kan tapetafdamper som som en metode for tapetfjerner være en del mere tidskrævende.

Tapetridser

En tapetridser er en rulle med skarpe stifter, der skærer hul i tapeten, så damp og væske nemmere kan trænge ind og opløse tapetklister og tapetklæber. Tapetridser er derfor ideel som tapetfjerner til savsmuldstapet med mange lag maling eller til vægge med flere lag tapeter. Ved flere lag af tapeter eller maling kan det nemlig være svært for en tapetafdamper eller tapetopløser at trænge helt igennem. Vær dog opmærksom på ved brug af en tapetridser, at du ikke kommer til at ridse selve væggen. Det kan nemlig betyde, at væggen skal spartles inden opsætning af ny tapet, eller den kan males. Pas derfor på med får hårde bevægelser med tapetridseren.

Det skal du bruge til tapetfjerner

Værktøjet til, at fjerne tapeter afhænger naturligvis af, hvilken metode du anvender, men også af hvilken materiale væggen har, og hvor gammel tapetet er. Du skal dog som minimum bruge:

  • Spartel
  • Afdækning
  • Tapetridser