Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Gulvlak

Gulvlak giver træværk en flot overflade, hvor træets naturlige struktur og åretegninger forbliver synlige. Gulvenes overflade bliver både robuste, slidstærke og smudsafvisende overfor hverdagens slitage. Gulvlak giver dit gulv et flot finish, der samtidig sikrer en optimal holdbarhed og dermed et gulv med lang levetid.
7 varer
Brugbar efter 24 timer
Flügger Gulv Primer
Fra 289 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Brugbar efter 24 timer
Flügger Gulv Primer Hvid
Fra 289 kr.
Brugbar efter 24 timer
Flügger Gulvlak Quick Finish - PU-gulvlak
Fra 999 kr.
Mat
Blank
Glans
Brugbar efter 24 timer
Flügger Gulvlak Ultramat
Fra 319 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Brugbar efter 24 timer
Flügger Gulvlak Halvblank
Fra 319 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Brugbar efter 24 timer
Flügger Gulvlak Blank
Fra 319 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger Natural Wood Boat Varnish - Bådlak
Fra 319 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Viser 7 varer af 7

Hvad er gulvlak?

Gulvlak er en behandling til gulve, der skaber en hinde på overfladen af gulvet, så gulvet bliver både slidstærkt og smudsafvisende. Gulvlakken beskytter dermed dit gulv mod den slitage, der med tiden opstår, og er dermed et rigtig godt valg af behandling til gulve, hvor der er funktionelle krav.


Valg af gulvlak

Du kan som udgangspunkt behandle alle træsorter med gulvlak, hvis de er behandlet med grundlak, tidligere er lakeret, eller er ubehandlede.

Der er dog nogle forholdsregler, du bør overveje ved nogle specielle træsorter. Er dine gulve tidligere behandlet med hvidpigment, sæbe-- eller ludbehandlede, skal du starte med at slibe gulvet, så du får en helt ren og ny overflade til behandlingen med gulvlak.


Valg af farve og glans

Ønsker du, at dine gulve skal have en farve, kan det være en god idé at male gulvet inden, behandling med gulvlak. I forhold til valg af glans, kan du vælge mellem forskellige glans varianter, når det gælder gulvlak. Som med andre typer maling og lak gælder også her reglen for glans, at, jo højere glans, jo mere blank et slutresultat opnår du, hvor jo lavere en glans, jo mere mat en overflade får du i det færdige resultat. Til gulvlak kan du vælge mellem ultramat, halvmat, mat, halvblank, eller blank.


Sådan behandler du med gulvlak

Inden du påbegynder behandlingen med gulvlak, bør du overveje, hvis gulvet ikke er ubehandlet, hvordan gulvet tidligere er behandlet. Det vil nemlig have betydning for forarbejdet, der ellers blot er et grundlæggende arbejde for et flot, optimalt og holdbart resultat.

 • Rengør gulvet ved støvsugning og afrensning med trærens, så alt smuds, snavs og fedt, fjernes.
 • Du kan med fordel afslutningsvis rengøre gulvet med vand, tilsat, en lille smule fortyndet eddikesyre, så både kalk og sæberester fra rengøringen fjernes helt.
 • Lad gulvet tørre godt igennem, og vent gerne til dagen efter med den videre behandling.
 • Påfør gulvlak med en pensel langs gulvets kanter og hjørner, og brug en malerrulle til de store områder. Du kan med fordel bruge en teleskopstang til din malerrulle, der gør det lettere at lave lange strøg.
 • Påfør gulvlak i træets længderetning, og tag gerne flere gulvbrædder ad gangen, så du undgår overlapninger. Tilpas valg af værktøj ud fra gulvet. Er det meget ujævnt, er det en fordel at anvende en pensel, hvorimod en stor malerrulle med kort luv vil være god til et jævnt gulv. Efter færdigbehandling med gulvlak skal gulvet have en tørretid på ca. 12 timer.
 • Efter gulvets hærdning slibes overfladen let med sandpapir og rengøres for slibestøv, inden du giver gulvet andet lag med gulvlak. Gentag, hvis du ønsker at behandle gulvet en ekstra gang.

Det skal du bruge til gulvlak

 • Grundrens
 • Eddikesyre
 • Pensel
 • Malerrulle
 • Teleskopstang
 • Sandpapir