• ...

Træbeskyttelse

Med træbeskyttelse til udendørs brug sikrer du, at dit træværk får en vejrbestandig overflade, Træværket bliver modstandsdygtig overfor det omskiftelige danske vejr og hæmmer både mug-, svamp- og skimmelvækst, Om det er havemøblerne, børnenes legehus, terrassen eller andet udendørs træværk, du skal male, giver træbeskyttelse træet de bedste betingelser for en optimal holdbarhed og flot langvarigt resultat.
20 varer
03 Wood Tex Transparent
Fra 229 kr.
+ evt. lev. omkostninger
05 Wood Tex Udeakrylat
Fra 659 kr.
Mat
Blank
Glans
07 Wood Tex Matt
Fra 249 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Window
Fra 319 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
01 Wood Tex Grundolie
Fra 129 kr.
+ evt. lev. omkostninger
02 Wood Tex Grundmaling
Fra 159 kr.
+ evt. lev. omkostninger
08 Wood Tex Patina
Fra 349 kr.
+ evt. lev. omkostninger
08 Wood Tex Sealer
Fra 349 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Impredur Træolie
Fra 299 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Træolie
Fra 239 kr.
+ evt. lev. omkostninger
2 in 1 Wood Tex Classic
Fra 509 kr.
04 Wood Tex Classic
Fra 269 kr.
+ evt. lev. omkostninger
06 Wood Tex Classic
Fra 299 kr.
+ evt. lev. omkostninger
01 Wood Tex Classic
Fra 199 kr.
+ evt. lev. omkostninger
02 Wood Tex Classic
Fra 239 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Wood Oil Classic
Fra 269 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Viser 20 varer af 20

Valg af træbeskyttelse

For god beskyttelse og holdbarhed af dit træværk kan du som et alternativ til træmaling vælge en træbeskyttelse. En træbeskyttelse giver dit træværk god beskyttelse mod fugt og vand og solen skarpe stråler og sikrer dermed træet en lang levetid. Du kan både vælge mellem en heldækkende og halvdækkende træbeskyttelse, der med sine farvepigmenter giver træværket en farve. Du kan også vælge en transparent træbeskyttelse, hvor træets struktur og naturlige årer og glød er synlige.

Når du skal vælge træbeskyttelse, skelnes der udover træbeskyttelsens dækkevene også mellem vandbaseret og oliebaseret træbeskyttelse. En vandbaseret træbeskyttelse er let at arbejde med og er derfor det foretrukne valg. Denne type kan derfor med fordel bruges til alt ubehandlet træ samt sundt træværk, der tidligere er behandlet. En oliebaseret træbeskyttelse kan derimod med, fordeles vælges til ældre træværk eller træværk, der er medtaget af vejret. Den giver en god beskyttelse til træet og forlænger træets levetid.

Skal du male med træbeskyttelse på tidligere behandlet træværk, er det værd at vide, at du sagtens kan male med vandbaseret træbeskyttelse på tidligere oliebaseret behandlet træværk, dog ikke omvendt.

Valg af farve og glans til træbeskyttelse

Valget af træbeskyttelse kan du vælge mellem heldækkende, halvdækkende eller en transparent træbeskyttelse. Hel- og halvdækkende træbeskyttelse giver træværket en farve, og det kan derfor være en god idé at vælge en farve, der harmonerer med de farver, der er udendørs på husets facade, vinduer, døre eller andet i omgivelserne. Vælger du en transparent træbeskyttelse, vil træets naturlige struktur og årer blive synlige. Det er værd at vide, at med en transparent træbeskyttelse kan det være en god idé at behandle hyppigere end med en hel- og halvdækkende træbeskyttelse, da der ingen farvepigmenter er i en transparent træbeskyttelse og dermed ikke beskytter på samme måde.

I forhold til glansen findes træbeskyttelse også i forskellige glans varianter. Træbeskyttelse er dog oftest at finde i en mat eller en halvmat glans.

Skulle du være i tvivl om farven til dit træværk, kan du altid gøre brug af vores farvekort eller online farvevælger. Her findes du masser af inspiration til malerarbejder. Du kan også altid starte med at farveprøver, så du er sikker på valget af farve og type af træbeskyttelse til dit træværk, inden du går i gang med malerarbejdet.

Hvornår er det bedst at male med træbeskyttelse?

Når du skal male dit træværk med træbeskyttelse, er det vigtigt, at træet er gennemtørt. Det kan derfor være en fordel at behandle træværket udendørs i sensommeren, da træet har tørret godt igennem over sommeren. Når du skal male, er det derfor også vigtigt, at der ikke regner nogle dage efter, du har færdiggjort dit malerarbejde ligesom, at overfladen skal være berøringstør, inden duggen falder den dag, du maler.

Sådan maler du med træbeskyttelse

Inden du begynder dit malerarbejde med træbeskyttelse på dit udendørs træværk, er det vigtigt med et godt forarbejde for at sikre en optimal holdbarhed og et flot resultat.

 • Fjern som start gammelt, løstsiddende træbeskyttelse, maling og nedbrudte træfibre på overfladen med en grundig rengøring med grundrens og algefjerner og slibning.
 • Er det nyt træ, du skal behandle med træbeskyttelse, er det en god idé at bruge en, grunder som grundolie inden dit videre malerarbejde.
 • Brug en pensel eller malerrulle til påføring af træbeskyttelsen, og mal vådt-i-vådt. Afslut påføringen ved at stryge efter med en pensel i samme retning for en ensartet overflade.
 • For en optimal beskyttelse og flot resultat kan du med fordel gentage behandlingen flere gange med højst 14 dages mellemrum, så du sikrer den bedste vedhæftning.

Det skal du bruge til maling med træbeskyttelse

 • Grundrens
 • Algefjerner
 • Sandpapir
 • Grundolie
 • Træbeskyttelse
 • Pensel
 • Malerrulle