Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Acrylfuge

Acrylfuge bruges til næsten alle samlinger og små reparationer af revner og sprækker indendørs. Derudover kan den også bruges til mange forskellige materialer. Fugemassen gør sig dermed særdeles anvendelig og er et godt værktøj, inden du eksempelvis maler. Acrylfuge er nemlig overmalbar, hvilket gør, at du kan male direkte på fugen efter dens tørretid, så du kan skjule samlinger og reparationer. Acrylfuge trykkes nemt ud med en fugepistol og glattes ud for en flot finish.
4 varer
Flügger Wall Seal Pro - Fugemasse
Fra 64,95 kr.
Flügger H2O Seal Pro - Fugemasse
Fra 99,95 kr.
Flügger Wall Seal - Fugemasse
Fra 49,95 kr.
Flügger Wood Seal - Fugemasse
Fra 79,95 kr.
Viser 4 varer af 4

Hvad er acrylfuge?

Acrylfuge eller akrylfuge, også kaldet malerfuge, er en fugemasse, der anvendes til samlinger mellem forskellige typer overflader samt reparation af mindre revner og sprækker. Udover at samle og reparere forsegler fugemassen også. Dermed tætnes der for luft og gives en lydisolerende effekt. Den gummiagtige konsistens kan samtidig også give sig ret meget, så du undgår, at der opstår nye revner eller sprækker.

Acrylfuge anvendes ofte i forbindelse med maling, hvor samlinger skal tætnes, og der efterfølgende skal males over. Acrylfuge er nemlig, i modsætning til andre typer fugemasser, særdeles overmalbar. Maler du fugen, vil det også forhindre fugen i at gulne eller falme i farven. Acrylfuge er meget holdbar og er samtidig også nem at arbejde med og glatte ud og giver dermed en flot finish.

Du kan finde acrylfuge i forskellige farver som eksempelvis hvid, grå, sort, beige og brun.

Hvor kan acrylfuge anvendes?

Acrylfuge anvendes oftest til samlinger mellem loft, vægge og gulv samt til reparationer. Du kan foruden badeværelse, bruge acrylfuge til alle husets rum indendørs, og kan bruges på alt fra træ, beton, sten, tegl og gips.

Acrylfuge kan som oftest kun anvendes indendørs, men du kan få acrylfugemasse til udendørs brug også. Bruger du en acrylfuge undendørs, kan det være en fordel at overmale fugemassen for at beskytte fugen, samt undgå, at farven på fugen gulner eller falmer med tiden.

Når du skal fuge med acrylfuge er det vigtigt at tage højde for, at fugen maksimalt har en bredde på 2 mm i samlinger eller 5 mm for skader for at få en flot finish. Ellers kan du alternativ vælge at anvende spartelmasse til større skader, revner eller sprækker.

Acrylfuge kan blandt andet bruges til materialerne:

  • Træ
  • Beton
  • Sten
  • Tegl

Acrylfuge eller silikonefuge?

Acrylfuge kan anvendes til alle husets rum, undtagen vådrum. Til vådrum bruges i stedet en silikonefuge, der kan klare fugt og udsving i temperaturer, uden at fugen ødelægges.