Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Vægmaling

Vægmaling kan give et opfriskende eller nyt udtryk til dit hjem. Vægge er dagligt udsat for både smuds, snavs og fedt, og kan med tiden trænge til en opfriskende gang vægmaling. Det kan også være, at du ønsker at give hjemmets rum helt nye farver. Det er kun fantasien, der sætter grænserne. Læs mere om vægmaling her.

28 varer
Flügger Dekso 1 Ultramat - Væg/loftmaling
Fra 309 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Dekso AÏR - Allergivenlig maling til væg og loft
Fra 1.499 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger H2O Vådrumsgrund - Grundmaling
Fra 309 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Flügger Wall Primer Pro - Special grundmaling
Fra 1.199 kr.
Flügger Perform 10 - Vægmaling
Fra 549 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Perform 20 - Vægmaling
Fra 1.299 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Wall Primer Perform - Grundmaling
Fra 449 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Flügger Iso 5 - Mat Isolermaling
Fra 289 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger Iso 10 - Isolermaling
Fra 809 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Interior Stop Primer - Spærregrunder
Fra 199 kr.
Flügger Archaia Kompositionsmaling - Væg & loft
Fra 499 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger Trend Edition
Fra 239 kr.
Mat
Blank
Glans
Tavlemaling - Flügger Interior Blackboard Finish
Fra 219 kr.
Mat
Blank
Glans
Magnetmaling - Flügger Decorative Magnetic
Fra 219 kr.
Flügger Sand - Sandmaling
Fra 449 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Ding-Dong farvechips til Ding-Dong lak
Fra 219 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Fast Lavpris - Kun online
PP Pro Classic 5 - Væg- og loftsmaling
Fra 599 kr.
Mat
Blank
Glans
Farveprøve - Heldækkende
Fra 59,95 kr.
Mat
Blank
Glans
Viser 28 varer af 28

Valg af vægmaling

Når du skal vælge vægmaling, er der et stort udvalg af forskellige typer. Alt efter hvilket rum du skal male, kan du derfor finde en vægmaling, der passer lige netop til dit malerprojekt. Når du skal vælge vægmaling, er det vigtigt at tage højde for, hvilket rum der skal males, så vægmalingen lever op til de funktionskrav, rummet har. Her skal du blandt andet tage højde for glansen. Valget af vægmaling afhænger også af, hvilket udtryk du ønsker. Du kan blandt andet vælge interiør vægmaling med effekt og struktur, vintage kalkmaling eller rustik vægmaling.


Valg af farve og glans til vægmaling

Farven på vægmalingen afhænger naturligvis af dine ønsker til rummet. Men en god huskeregel er, at lyse nuancer på vægge og loft får rummet til at syne større, mens mørkere nuancer får rummet til at syne mindre. Du kan få inspiration til valg af farve i vores farvekort eller online farvevælger. Skulle du være i tvivl om farvevalget, kan du altid starte med at teste farverne på rummets vægge med farveprøver.

I forhold til valget af glansen i vægmalingen gælder reglen om, at jo højere, en glans, jo mere blank bliver overfladen. Vælger du derimod en lav glans, vil overfladen blive mat. Med en høj glans får du en glat og slidstærk overflade, der gør væggene lettere at rengøre og forhindrer fugt i at trænge ind i overfladen.

Glans 1-4: Denne glans til vægmaling anbefales til værelser, der udsættes for let tilsmudsning og slid. Vægge med denne glans tåler afstøvning og aftørring med en fugtig klud.

Glans 5-10: Denne glans til vægmaling er velegnet til stuer, soveværelser, børneværelser, entré og gangarealer, der udsættes for let tilsmudsning og slid. Vægge med denne glans tåler rengøring med milde rengøringsmidler samt aftørring med en fugtig klud.

Glans 20-30: Denne glans til vægmaling er ekstra slidstærk og anbefales derfor til brug i køkkenet og badeværelser. Glansen gør overfladen vaskbar og tåler derfor mere grundig rengøring samtidig med, at den forhindrer fugt fra damp i at trænge ind i overfladen. ikke vandtæt.


Rækkevidde af vægmaling

Vægmaling har oftest en rækkeevne på 8 kvadratmeter pr. liter afhængig af underlaget og påføringsmetoden. Som vejledning kan du gå ud fra følgende til mængden af vægmaling:

3 liter: Rækker til ca. 20-24 kvadratmeter

5 liter: Rækker til ca. 30-35 kvadratmeter

10 liter: Rækker til ca. 60-70 kvadratmeter


Sådan maler du med vægmaling

Inden du går i gang med at male med vægmaling, er det vigtigt at gøre væggen klar til ny maling. Derfor er det altid en god idé med et godt forarbejde, så du er sikker på at få et flot og ensartet resultat.

 • Afrens væggen for gammel, løstsiddende maling, og rengør efterfølgende grundigt med grundrens så smuds, snavs, og fedt fjernes fra overfladen.
 • Reparer eventuelle huller, revner eller skader på væggen med spartelmasse. Slib efter med sandpapir. Gentag rengøringen, så alt slibestøv fjernes før det videre malerarbejde.
 • Afdæk paneler med malertape, og afdæk andre områder, så du undgår at skulle rengøre efter det færdige malerarbejde.
 • Påfør vægmalingen med en pensel i kanter, hjørner og langs paneler, og brug en malerrulle til de store flader. Du kan med fordel anvende en teleskopstang, så du nemmere kan male med lange strøg på de store flader. Lad væggen tørre, før andet lag påføres. Gentag påføringen igen, hvis der er behov.

Det skal du bruge til vægmaling

 • Grundrens
 • Spartelmasse
 • Malertape
 • Afdækning
 • Pensel
 • Malerrulle
 • Teleskopstang
 • Vægmaling