Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Panelmaling

Maling af paneler kan gøre meget for hjemmets samlede udtryk. Mange springer over malingen af træværket indendørs, når hjemmets skal opfriskes med ny maling. Men med panelmaling kommer andre malede overflader som vægge, lofter og føre mere til sin ret, når også panelerne står flot nymalet. Læs mere om panelmaling her.

14 varer
Flügger Interior Strong Finish 20 - PU træmaling
Fra 269 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Interior Strong Finish 40 - PU træmaling
Fra 309 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Interior High Finish 20 - Træmaling
Fra 229 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Interior Stop Primer - Spærregrunder
Fra 199 kr.
Scandia Vandig Knastlak
Fra 129 kr.
Flügger Trend Edition
Fra 239 kr.
Mat
Blank
Glans
Farveprøve - Heldækkende
Fra 59,95 kr.
Mat
Blank
Glans
Viser 14 varer af 14

Valg af panelmaling

Når du skal vælge maling til dine paneler, skal du bruge en indendørs træmaling. Til maling af paneler findes der, forskellige typer maling at vælge imellem. Det giver dig en masse muligheder til panelernes udtryk i dit hjem. Mange vælger at male det rå træ i en farve. Du kan også male med en hvidpigmenteret maling, så dine paneler bliver mere transparente, hvor træstrukturen stadig kan ses. Derudover kan du også vælge panellak eller bejdse.


Valg af farve og glans til panelmaling

Oftest bruges en hvid til maling af paneler, men det kan give en helt særlig dynamik i rummet, hvis paneler, døre, og karme males i samme farve som vægfarven. Du kan også skabe en flot effekt ved at vælge en farve, der står i kontrast til vægfarven.

Det er også vigtigt at overveje, hvilken glans dine paneler skal have. Her gælder reglen om, at, jo højere en glans du vælger i din maling, jo mere glansfuldt, bliver det færdige resultat.

Du kan altid finde inspiration i vores farvekort eller online farvevælger til den helt rigtige farve. Skulle du være i tvivl om farven, kan du altid starte med farveprøver og se, hvordan de valgte farver, passer i dit hjem.


Sådan maler du med panelmaling

 • Start altid med en grundig rengøring af dine paneler med grundrens så smuds, og snavs fjernes.
 • Det er altid en god idé at male med en grundmaling inden din slutmaling. Især når du maler på træ. Grundmalingen hjælper ikke kun med til, at din panelmaling dækker bedre, men du kan også med en spærrende grundmaling undgå pletter og skjolder fra knaster i dit færdige resultat.
 • Har panelerne skader som små huller eller revner, spartles disse med en træspartelmasse. Spartelmassen har en hurtig tørretid, så du efterfølgende kan komme til at slibe overflade.
 • Når du skal til at male paneler, er det vigtigt at male i langs træets retning og med lange strøg. Mal skiftevis med et penselstrøg på panelets overflade og på kanten langs væggen. På den måde skaber du en fin, jævn overflade mellem de to sider.
 • Når maling er tør, slibes overfladen let med fint sandpapir, så du har en flot, jævn overflade igen klar til anden omgang panelmaling. Husk at rengøre efter slibning, så slibestøv ikke sætter sig i det andet lag panelmaling.

Alt, afhængig af, hvilken farve du maler med, kan det være nødvendigt at give panelerne et ekstra lag panelmaling.


Det skal du bruge til panelmaling

 • Grundrens
 • Spartelmasse
 • Sandpapir
 • Grundmaling
 • Pensel