Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Rullespartel

Rullespartel og sprøjtespartel til din bolig hos Flügger. Vælg mellem forskellige påføringsmetoder for at opnå det bedste resultat.


Se også værktøj til spartel - tryk på link herunder

Spartelværktøj

6 varer
Let Sprøjte- og rullespartel Svanemærket Flügger
Fra 349 kr.
Let Sprøjtespartel Svanemærket Flügger
Fra 389 kr.
Let Grov Rullespartel, Svanemærket - Flügger
Fra 379 kr.
Vådrumsspartel Svanemærket Flügger
Fra 409 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Viser 6 varer af 6

Hvad er rullespartel?

Rullespartel er en speciel spartelmasse, som er udviklet til et særligt formål, nemlig at blive rullet ud på overflader med en malerrulle. Der er nogle helt konkrete fordele ved, at benytte sig af rullespartel frem for andre spartelprodukter, man ellers ville bruge i forbindelse med fuldspartling.

For det første får du meget for pengene, da rullespartel i overvejende grad er på samme prisniveau som de fleste andre spartelmasser. Samtidig er rullespartel særdeles let at påføre væggene. Det skyldes at fremgangsmåden i høj grad minder om den, man ville benytte sig af i forbindelse med påføring af almindelig vægmaling. Alt du behøver er en malerrulle, en malerspand og rullespartlen. Herefter kan du dyppe rullen i spanden, påbegynde malingen af din valgte overflade og udglatte spartellaget med en bredspartel. Vi anbefaler vores kvalitetsprodukt Filler Pro Roll, som har maksimal fyldeevne, er svanemærket og er ideel til at male lofter og vægge.

Du kan også vælge en kombination af rulle- og sprøjtespartel, som eksempelvis Flügger Sandplast LSR. Fordelen med sådan et produkt, er at du selv kan vælge, hvilken påføringsmetode, du ønsker til dit malerprojekt. Du kan enten påføre med en airless malersprøjte eller male med en traditionel malerrulle.


Sådan spartler du med rullespartel

Herunder får du alt hvad du skal vide om rullespartel samt hvordan man påføre det.
  • Sørg for grundig afdækning af gulv, overflader og møbler. Afmontér efterfølgende skruer og søm og fjern løst puds fra væggen.
  • Dyb malerrullen i en smule vand. Dernæst påføres rullespartelmassen (vi anbefaler Filler Pro Roll) malerrullen - i et jævnt og fyldigt lag, så rullen har masser af spartelmasse at arbejde med.
  • Fordel spartelmassen i smidige og faste bevægelser, ud på væggen. Forsøg for så vidt muligt, at påføre et lag på ca. 2 mm - brug hellere for meget rullespartel end for lidt.
  • Skift eventuelt mellem en stor og lille malerrulle, afhængig af hvor store de overflader, du skal male, er. Skal du male et stykke af væggen, som er højt placeret, eller et loft, gør du dig selv en tjeneste ved at benytte et forlængerskaft til malerrullen.
  • Det er vigtigt, at spartelmassen ikke udtørrer inden du er færdig med projektet og har påført al rullespartlen, så undgå for lange pauser og ophold.
  • Når du er færdig med at påføre rullespartelmassen, skal den glattes ud. Til denne del af arbejdet, kan du benytte en normal bredspartel. Det er en god idél, at starte fra én af siderne og arbejde sig videre mod den anden.
  • Når spartelmassen er tørret, skal du slibe overfladen med sandpapir (evt. korn 100-120). Det anbefales at benytte en støvmaske ved slibning.
Nu er væggen klar til den videre behandling - måske maling eller glasfilt eller glasvæv.

Kan jeg også bruge sprøjtespartel?


Ja, du kan faktisk også bruge sprøjtespartel til at rulle på, da sprøjtespartel har ca. samme viskositet som almindelig rullespartel. Hvis du skal spartle mange kvm. så kan du med fordel købe en eller to spande rullespartel og så poser med sprøjtespartel for resten. På den måde sparer du både emballage og penge, da du så bruger sprøjtespartel i poser til at fylde over i de spande der var rullespartel i. Du skærer blot et snit i sprøjtespartelposen og hælder det over i din tomme spand fra rullespartlen. Sprøjtespartlen kan du selvfølgelig også bruge hvis du vælger at sprøjtespartle med en spartelsprøjte.