• ...

Opnå en præsentabel og holdbar facade på huset

Husets ydre eller murværket ude foran, er det første man beundrer som gæst. Det kunne være en pudset facade, hvor væggen er kridhvid med en perifer struktur fra murstenene, som man akkurat kan ane. En ensartet og nydelig facade kan uden tvivl løfte huset på en måde, som får dét til at fremstå nyt og herskabeligt. En række fordele med facademaling på murværket, må ikke undervurderes, eftersom væggen er godt beskyttet og ånder med en holdbarhed op til 15 år. Murværket er dermed modstandsdygtig overfor temperatursvingninger, bestandig i alt slags vejr og hæmmer væksten af mug- og skimmel på overfladen.

 

Hvilken facademaling skal man anvende og hvornår?

Med Flüggers udvalg af facademaling, får du en maling som passer dit behov og formål. Om enten facaden skal være acryl- eller silikonebaseret. De to forskellige baser har forskellige egenskaber og kan fås i utallige farver, som uden tvivl fryder husets ydre.

Regnvejr er intet problem med den helmatte acrylbaserede Facade Resist, da den er ekstra vejr- og kulørbestandig. Den er 100% diffussionsåben, og tåler vand allerede 30 minutter efter påførsel. 

Minimal vedligeholdelse er nøgleordet med den helmatte silikonebaserede Facade Impredur, som er selvrensende og fremstår i naturlige, klassiske og afdæmpede kulører.

Det mest ideelle vejr at påføre facademaling er i tørvejr, hvor væggen har været tør i en lille uges tid. En gennemtør væg er de bedste betingelser, hvor nattetemperaturen heller ikke kommer under 8 grader. Med andre ord er sommermånederne, sent forår eller tidligt efterår ideelt. 

Skal den pudsede facade males? Vi gennemgår det trin-for-trin

At male husets facade kræver både masser af tid og tålmodighed. Resultatet vil dog som regel være yderst tilfredsstillende og al sveden og arbejdsraseriet værd. En flot og frisk pudset facade er nemlig et skønt syn, som formentlig vil få dine naboer til at skule misundeligt i din retning, når væggene står snorlige.

For at gøre det hele lidt nemmere har vi udarbejdet en nem og overskuelig trin-for-trin-guide, der kan hjælpe dig sikkert i havn med dit malerprojekt.

Som en generel tommelfingerregel for udendørs maling bør du altid vælge en tør periode at male i, huske at tjekke vejrudsigten og sikre dig at der er lovet tørvejr de kommende dage.

  • Fjern alt løst materiale med en stålbørste eller en spartel.
  • Rengør facaden med en børste og Flügger Facade Clean 1 - er der begroninger (fedt, alger og lign.) på facaden skal dette fjernes med Facade Algefjerner.
  • Huller og revner i muren repareres med en egnet spartelmasse - eventuelt Repafiller Udendørs.
  • Lad spartelmassen sidde i 20-30 minutter - den må ikke hærde.
  • Fjern overskydende spartelmasse ved at bevæge en fugtig svamp i lette cirkler over det reparerede område.
  • Grund muren med en egnet primer - eventuelt Flügger Facade Primer. Primeren sikrer optimal vedhæftning til når du efterfølgende skal påfører facademalingen.
  • Påfør facademalingen.