Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Opnå en præsentabel og holdbar facade på huset

Husets ydre eller murværket ude foran, er det første man beundrer som gæst. Det kunne være en pudset facade, hvor væggen er kridhvid med en perifer struktur fra murstenene, som man akkurat kan ane. En ensartet og nydelig facade kan uden tvivl løfte huset på en måde, som får dét til at fremstå nyt og herskabeligt. En række fordele med facademaling på murværket, må ikke undervurderes, eftersom væggen er godt beskyttet og ånder med en holdbarhed op til 15 år. Murværket er dermed modstandsdygtig overfor temperatursvingninger, bestandig i alt slags vejr og hæmmer væksten af mug- og skimmel på overfladen.

 

Hvilken facademaling skal man anvende og hvornår?

Med Flüggers udvalg af facademaling, får du en maling som passer dit behov og formål. Alt efter hvilken type facademaling der vælges, vil de have forskellige egenskaber. Facade Resist er f.eks. hurtigtørrende, og så kan man arbejde med den selvom termometeret viser helt ned til 2°C. Tager man der imod en Facade Impredur, så opnår man en ekstremt vandafvisende overflade, der i samme ombæring er selvrensende. Uanset hvilken facademaling, du ender med at vælger, kan du være sikker på at den passer godt på din boligs ydre.

Regnvejr er intet problem med den helmatte Facade Resist, da den er ekstra vejr- og kulørbestandig. Den er meget diffussionsåben, så væggene kan ånde, og så tåler den en regnbyge allerede 30 minutter efter påførsel.

Minimal vedligeholdelse er nøgleordet med den helmatte Facade Impredur, som er selvrensende og som fås i naturlige, klassiske og afdæmpede kulører.

Det mest ideelle vejr at påføre facademaling i er i tørvejr, og hvor væggen har været tør i en lille uges tid. En gennemtør væg, hvor nattetemperaturen ikke kommer under 8 grader, er de mest optimale betingelser for at male facaden.  Med andre ord er sommermånederne, sent forår eller tidligt efterår ideelt.

Skal den pudsede facade males? Vi gennemgår det trin-for-trin

At male husets facade kræver både masser af tid og tålmodighed. Resultatet vil dog som regel være yderst tilfredsstillende og al sveden og arbejdsraseriet værd. En flot og frisk pudset facade er nemlig et skønt syn, som formentlig vil få dine naboer til at skule misundeligt i din retning, når væggene står snorlige.

For at gøre det hele lidt nemmere har vi udarbejdet en nem og overskuelig trin-for-trin-guide, der kan hjælpe dig sikkert i havn med dit malerprojekt.

Som en generel tommelfingerregel for udendørs maling bør du altid vælge en tør periode at male i, huske at tjekke vejrudsigten og sikre dig at der er lovet tørvejr de kommende dage.

  • Fjern alt løst materiale med en stålbørste eller en spartel.
  • Rengør facaden med en børste og Flügger Facade Clean 1 - er der begroninger (fedt, alger og lign.) på facaden skal dette fjernes med Facade Algefjerner.
  • Huller og revner i muren repareres med en egnet spartelmasse.
  • Lad spartelmassen sidde i 20-30 minutter - den må ikke hærde.
  • Fjern overskydende spartelmasse ved at bevæge en fugtig svamp i lette cirkler over det reparerede område.
  • Grund muren med en egnet primer - eventuelt Flügger Facade Primer. Primeren sikrer optimal vedhæftning til når du efterfølgende skal påfører facademalingen.
  • Påfør facademalingen.