Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Lud

Behandling med lud er en nem måde at skabe lyse træoverflader i hjemmet, hvor træets naturlige struktur og åretegning er synlige. Lud er med til at modvirke gulning af træet, så træet forbliver lyst samtidig med, at træets flotte, naturlige spil bevares.
1 vare
Flügger Natural Wood Trælud
Fra 129 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Viser 1 varer af 1

Hvad er lud?

Lud er en behandling til træ, der giver en lys overflade, hvor træets naturlige struktur og åretegning forbliver synlig. Samtidig hærder lud overfladen og beskytter mod træets naturlige produktion af garvesyre, der kan gøre træet mørkere eller gullig med tiden. Lud plejer og vedligeholder dermed træets naturlige farve, så den fremstår flot lys i længere tid. Du kan bruge lud på nyt, ubehandlet eller nyafslebet træ som gulve, trælofter, møbler eller bordplader.

Valg af lud

Der findes kun en type lud, kaldet naturlud. Naturlud er uden farvepigment og vil derfor fremhæve træets naturlige struktur og åretegninger uden at ændre på træets naturlige farve. Ønsker du en hvidpigmenteret overflade, der giver overfladen et lysere udseende, hvor træets struktur stadig er synlig, kan du efterfølgende behandle overfladen for dette udtryk på dit træværk.

Sådan behandler du med lud

Inden du behandler med lud, gælder det som alt andet malerarbejde, et godt forarbejde. På den måde sikrer du dig et flot og holdbart resultat af behandlingen.

  • Inden du begynder påføringen af lud, skal overfladen, var ren og tør. Rens derfor gerne med trærens, og fjern gammel maling og rester fra lak eller oliebehandling.
  • Ryst beholderen med lud godt inden brug.
  • Påfør lud med en ludpensel eller en malerulle i et jævnt lag i træets åreretning. Skulle der være nogle overlapninger i dine strøg kan de udjævnes med en pensel, mens træet stadig er vådt.

Det skal du bruge til behandling med lud

  • Trærens
  • Ludpensel
  • Malerrulle
  • Gulvsæbe, gulvolie eller lak til efterbehandling

Efterbehandling af lud

Det kan være nødvendigt at efterbehandle efter påføring af lud. Det gælder, især hvis det er gulve, du har behandlet. Efterbehandling med gulvsæbe, gulvolie eller lak vil give træet en smuds- og vandafvisende overflade, som sikrer træet og behandlingen med lud en længere holdbarhed. Sørger du derimod for god rengøring, pleje og vedligeholdelse af dit ludbehandlet træ, kan du uden sæbebehandling eller anden efterbehandling dog stadig opnå et resultat, der vil holde sig flot i lang tid.