Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Silikatmaling

Silikatmaling er en populær og flittigt anvendt facademaling til mange husstande i Danmark - især når soklen eller facaden skal males. Silikatmalings byggesten er mineralske farvestoffer og kaliumsilikat som bindemiddel. Kombinationen giver en slidfast og fugtresistent overflade, som kan modstå al slags vind og vejr hvilket gør det til et yderst rentabelt produkt. Læs mere om silikatmaling her.
2 varer
Flügger Facade Silikat - Silikatmaling
Fra 709 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Facade Silikatprimer - grunder
Fra 599 kr.
Viser 2 varer af 2

Hvornår bør du male med silikatmaling

Silikatmaling anvendes som udgangspunkt kun på ubehandlede facader. Den passer bedst til mineralske overflader, herunder mursten, puds og beton. En fordel ved silikatmaling er, at du får en meget diffusionsåben maling, som sagtens male over flere gange uden det går udover malingens vandafvisende effekt.

Vi anbefaler Flügger Facade Silikat, som har en forventet levetid på op til 10 år, og som giver dit murværk en levende og changerende overflade. Denne silikatmaling fås desuden i en masse forskellige farver, så du kan roligt slippe fantasien løs, hvis du vil male soklen eller murværket i en frisk og anderledes farve.

Foruden de ydre facader kan du også anvende silikatmaling i kælderen. Kælderen er i udgangspunktet et rum, som altid vil være meget fugtigt, og her vil en silikatmaling nemt kunne lette lidt på luftfugtigheden.

Når mange vælger at male med silikatmaling i deres kælder, skyldes det i høj grad at malingen er noget nær det mest diffusionsåbne, du kan få. Med en silikatmaling får væggene mulighed for at ånde, og du undgår at fugten sætter sig fast i væggen og danner begroninger som mug og skimmel.


Sådan maler du facaden med Flügger Facade Silikat

I nedenstående guide vil vi gennemgå hvordan du maler din facade med silikatmaling (Flügger Facade Silikat). Husk at holde øje med vejrudsigten - tørvejr er klart at foretrække, når du skal male med silikatmaling. Husk også at facaden skal være ubehandlet (eventuelt mineralske facader, såsom kalkpuds og cementpuds) eller tidligere behandlet med silikatmaling. Ellers er du klar til at trække i arbejdstøjet, følge guiden til ende og nyde resultatet til slut!

  • Tjek facaden grundigt for huller og sprækker. Er der porøse og ujævne områder i facaden, skal disse repareres. Småskader kan du sagtens selv klare, men er der tale om store huller, revner, mv., bør du konsultere en professionel.
  • Rengør facaden grundigt med en facaderens (Facade Clean 1). Fjern alger, mos og andre begroninger.
  • Grund facaden med Flügger Facade Primer for at sikre optimal vedhæftning. Brug en pensel eller en malerrulle.
  • Påfør Flügger Facade Silikat. Start med at male med en pensel langs kanter, hjørner, vinduer og døre. Mal derefter de store flader med en malerrulle, og brug gerne en teleskopstang. Mal i lange strøg, og undgå at stoppe malerarbejdet midt på en flade.

God arbejdslyst.