Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Tavlemaling

Tavlemaling er en speciel type maling, der gør, at du kan skrive og tegne med kridt på den malede overflade. Tavlemaling giver dig mulighed for at sætte dit helt eget personlige præg på hjemmet, og er en god, kreativ løsning både til leg og organisering i hjemmet. Læs mere om her.

1 vare
Tavlemaling - Flügger Interior Blackboard Finish
Fra 219 kr.
Mat
Blank
Glans
Viser 1 varer af 1

Mange muligheder med tavlemaling

Med tavlemaling undgår du huller i væggene fra ophængning. Du kan desuden også frit vælge, hvilken størrelse din tavle skal have. Men det behøver ikke kun være vægge, hvorpå der males med tavlemaling. Du kan også male tavlemalingen direkte på opbevaringsbeholdere eller til at lave små skilte til urtehaven. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Med en tavlemaling i god kvalitet får du en særdeles vaskbar overflade, der nemt kan renses ned med en fugtig klud - klar til ny organisering og leg.


Sådan maler du med tavlemaling

  • Start altid med en grundig rengøring af overfladen forud for dit malerarbejde. En ren og tør overflade er det optimale udgangspunkt for ethvert malerprojekt.
  • Slib eventuelle ujævnheder på overfladen med sandpapir, og rengør for slibestøv. Hvis overfladen males over ujævnheder, kan det ikke kun ses, det kan også være til hindring for brugen af kridtet på tavlen.
  • Inden du begynder på malerarbejdet, skal du også tage højde for tavlens størrelse. Maler du tavlemaling på en væg, er det en fordel at gøre brug af et vaterpas.
  • Efter du har målt op og fundet det bedste sted for din nye tavle, er det blevet tid til at indramme tavlen med malertape. For at sikre en helt skarp kant på din tavlemaling er det et god idé at male langs malertapen med væggens nuværende maling. Det vil gøre, at tavlemalingen ikke flyder ind under malertapen, men holder sig til tapens kant. Lad vægmalingen tørre i 30 minutter inden du fortsætter malerarbejdet.
  • Når kanterne er tørre, er du klar til at male det første lag med tavlemaling. For et flot og slidstærkt resultat anbefaler vi, at du maler to 2-3 lag. Husk også at tage tapen af inden, tavlemalingen er helt tør. Så undgår du at fjerne det nye maling med tapen og få ujævne kanter.

Hvordan fjerner man tavlemaling?

Ønsker du at fjerne tavlemalingen igen, er det også let at gå til. Der findes nemlig nogle helt enkle metoder til, hvordan.

Du kan fjerne tavlen ved at slibe væggen ned. Her er det vigtigt at få slebet ekstra godt ved tavlens kanter, så de ikke bliver synlige, når du maler over med vægmaling. For at være sikker på, at alle synlige kanter og maling fra tavlemaling er fjernet, kan det være en god idé først at slibe med groft sandpapir og efterfølgende med fint sandpapir.

Du kan også bruge en malingfjerner, der opløser vandbaseret maling. Tavlemalingen kan dermed skrabes af, men du skal tage højde for ved anvendelse af malingfjerner, at det også fjerner det underlag, tavlemalingen er malet på.

Når tavlemalingen er fjernet, og der ikke længere er synlige kanter, renses overfladen for støv og smuds. Efter overfladen igen står tør, er den klar til det videre malerarbejde.


Gør din tavle magnetisk

Skal du til at lave en tavle i hjemmet med tavlemaling, kan du samtidig tilføje tavlen en ekstra funktion med magnetmaling. På den måde kan du udover at skrive og tegne på tavlen også hænge magneter direkte op på den malede overflade.

Magnetmaling er en almindelig maling, som indeholder jernpulver, der skaber den magnetiske effekt. Det gør ikke mindst tavlen ekstra praktisk i forhold til organisering, men det giver også mulighed for at gøre tavlen mere personlig og dekorativ med billeder og tegninger.