• ...

Tapetværktøj

Tapetværktøj dækker over meget forskelligt værktøj, som alt sammen er en god hjælp til, når du skal tapetsere. Med det rette tapetværktøj, gør du arbejdet med tapetsering eller opsætning nemmere. Om det er savsmuldstapet, designtapet, glasvæv eller glasfilt, du skal sætte op, sikrer du dig med det rette tapetværktøj, et flot og holdbart resultat.
15 varer
Cutterkniv
Fra 26,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Olfa Cutterkniv
Fra 129 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Basic Tapetskraber 28 cm - 100 mm bredt blad
Fra 149 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Tajima Tapetskraper m/3 blade - 2 varianter
Fra 329 kr.
+ evt. lev. omkostninger
10 x Tajima 25 mm blade t/ 120 cm stripper
Fra 159 kr.
+ evt. lev. omkostninger
6 x Prof. 18 mm Refill knivblade
Fra 49,95 kr.
10 x Dragon 18 mm Refill knivblade
Fra 16,95 kr.
Prem. Tapetbørste 3540 - Plast
Fra 119 kr.
Prof. Tapetbørste 5612 - Træ
Fra 159 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Prem. Tapetsaks 9337
Fra 159 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Prem. Tapetværktøj 9451
Fra 54,95 kr.
Tapetsæt
Fra 119 kr.
Havesprøjte
Fra 79,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Tapetkantrulle
Fra 74,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Viser 15 varer af 15

Hvad er tapetværktøj?

Tapetværktøj dækker over meget forskelligt værktøj, som bruges til tapetsering eller til opsætning af glasvæv eller glasfilt. Valget af tapetværktøj afhænger af, hvad du skal have sat op, men du skal som minimum anvende en tapetsaks, hobbykniv, malerrulle og malerbakker, lineal og børste til opsætning af tapet, glasfilt og glasvæv.

Derudover findes der også tapetværktøj som tapetskraber, tapetridser eller tapetstripper til at fjerne gammel tapet med.

Tapetværktøj, du skal bruge til at opsætte tapet:

  • Hobbykniv
  • Tapetsaks
  • Malerrulle
  • Malerbakker
  • Tapetlineal
  • Tapetbørste

Tapetværktøj, du skal bruge til at fjerne tapet:

  • Tapetskraber
  • Tapetridser
  • Tapetstripper

Hvad bruges tapetværktøj til?

De forskellige værktøjer inden for tapetværktøj har deres helt formål, som hver især gør arbejdet med fjernelse af gammel tapet og tapetsering og opsætning af glasvæv eller glasfilt lettere. Der er værktøj, som du som minimum skal anvende for at kunne fjerne gammel tapet samt tapetsere for at opnå et flot resultat.

Sådan bruger du tapetværktøj til opsætning

Til opsætning bruges en tapetlineal til korrekt opmåling, og tapetsaks bruges til at klippe tapet, væv eller filt til, så det passer i størrelsen til overfladen. Hobbykniven bruges under og efter opsætning, til at lave huller til kontakter eller andet samt skære tapet, væv eller filt til langs karme, fodlister og lofts kanter. Malerrullen og malerbakken anvendes til vævlim, og børsten bruges til at udglatte tapet, væv eller filt, så der ikke opstår luftbobler ved opsætningen.

Sådan bruger du tapetværktøj til at fjerne tapet

Til at fjerne gammel tapet kan du bruge forskellige typer tapetværktøj. Valget afhænger af, hvilken type tapet, glasvæv og glasfilt der er sat op, og hvor vanskeligt det er at fjerne fra overfladen.

En tapetskærer skærer tapetet op i mindre dele, hvor en tapetstripper eller en tapetskraber gør det muligt at fjerne tapet fra overfladen ved at bruge det skarpe blad til at løsne tapeten med. En tapetridser bruges ved at køre den over overfladen, så den ridser i tapeten. Du kan med fordel kombinere de forskellige tapet værktøjer til at fjerne tapet med, da det vil gøre arbejdet lettere.