Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Find den rette træbeskyttelse til dit skur

Et skur kan være et fantastisk opbevaringsrum til alt fra havemøbler, haveredskaber, græsslåmaskine, udendørs legetøj, osv. Derfor er det vigtigt, at skuet engang imellem bliver vedligeholdt tilstrækkeligt, så træet ikke rådner eller bliver overdynget med alger.

Det er ikke svært at forstå, hvorfor det for mange bliver opfattet som en uoverskuelig opgave at male skuret, eftersom bygningen har mange facader, der skal dækkes. Derfor har vi lavet en guide til dig, som du trygt kan følge og som vil hjælpe dig i mål.

Det er en god idé at du anvender en grundingsolie til skuret inden du maler over med en træbeskyttelse, eventuelt Flügger 01 Wood Tex Grundolie, som trænger ind i træet og sikrer god vedhæftning og beskytter mod blåsplint og træødelæggende svamp.

Derudover skal du bruge en egnet træbeskyttelse. Hos Flügger har vi mange forskellige, gode træbeskyttelser i høj kvalitet, eksempelvis Flügger 04 Wood Tex Opaque, som har en forventet holdbarhed på 12 år og som desuden giver træet en særdeles vejrbestandig overflade med god holdbarhed og glans- og kulørstabilitet.

 

Find den rette farve til skuret

Vores træbeskyttelser fås i mange forskellige farver, og det gør, at du ikke behøver begrænse dig til en sort eller hvid nuance. Ønsker du således at give træet lidt mere kulør, kan du nemt navigere i vores farvevælger, som du finder under hvert produkt.

En flot og imponerende farve, er også en god mulighed for at give det gamle skur nyt liv, så det er værd at have med i overvejelserne, når du skal vælge farve.

Mit skur trænger til en kærlig hånd - hvad gør jeg?

Bare rolig - der masser af håb forude!

Her hos Flügger er vi nemlig eksperter i træbeskyttelse. Derfor vil vi herunder guide dig igennem en nem og smertefri proces, som vil sende dit gamle skur gennem en smuk og uigenkendelig forvandling.

Læs gerne guiden grundigt igennem inden du giver dig i kast med projektet.

  • Brug en fugtmåler til at tjekke om der er et for højt fugtindhold i træværket. Fugtindholdet skal være under 15%. Når du skal male skur, så vælg helst en dag, hvor der er gået en uge siden det sidst regnede.
  • Fjern alger og skimmel med en algefjerner.
  • Fjern løstsiddende maling fra træværket. Brug en malerskraber til træ. Følg kun dette punkt, hvis træet har været tidligere malet.
  • Rengør træfacaderne med en udendørs trærens og vask efter med vand. Slib efter med sandpapir.
  • Påfør en grundingsolie. Denne vil sikrer bedre vedhæftning, når du skal male efter med træbeskyttelse.
  • Dæk udsatte overflader af med afdækningstape, som ikke må få maling på sig - eventuelt vinduer.
  • Påfør en træbeskyttelse. Brug en pensel, som passer til bræddernes tykkelse. Start med at male oppefra og arbejd dig efterfølgende nedad. Når første lag er tørret helt, kan du påfører andet lag.