Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Møbelmaling

Trænger dine gamle møbler til at blive frisket op eller måske få en helt ny farve, kan møbelmaling nemt give dine møbler nyt liv. Det behøver ikke kun være gamle møbler, der får en omgang møbelmaling. Du kan også sætte dit helt eget personlige præg på nye møbler med en af vores mange farver til indendørs møbelmaling. Læs mere om møbelmaling her.

18 varer
Flügger Interior Strong Finish 20 - PU træmaling
Fra 269 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Interior Strong Finish 40 - PU træmaling
Fra 309 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Interior High Finish 20 - Træmaling
Fra 229 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Interior Stop Primer - Spærregrunder
Fra 199 kr.
Scandia Vandig Knastlak
Fra 129 kr.
Flügger Natural Wood Træbejdse
Fra 159 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger Natural Wood Trælak
Fra 189 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Flügger Bordpladeolie
Fra 139 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger Trend Edition
Fra 239 kr.
Mat
Blank
Glans
Tavlemaling - Flügger Interior Blackboard Finish
Fra 219 kr.
Mat
Blank
Glans
Magnetmaling - Flügger Decorative Magnetic
Fra 219 kr.
Farveprøve - Heldækkende
Fra 59,95 kr.
Mat
Blank
Glans
Viser 18 varer af 18

Valg af møbelmaling

Når du skal vælge møbelmaling, er det vigtigt at tage højde for materialet af dit møbel. Valget af møbelmaling og selve fremgangsmåden varierer nemlig alt efter, om du skal male på møbler af træ, metal eller plastik. De fleste møbler, uanset materiale kan males, også selvom det er maling af møbler i højglans, maling af lakerede møbler eller møbler med glatte overflader.

Du kan sagtens bruge en helt almindelig møbelmaling til dine møbler af træ, plastik eller metal. Men det kan være en fordel at bruge spraymaling eller male med en malersprøjte, hvis der er vanskelige områder at påføre malingen med en pensel og rulle.


Valg af farve og glans til møbelmaling

Du kan få møbelmaling i mange forskellige farver. Skulle du have brug for hjælp til valg af farve, kan du finde inspiration i vores farvekort eller online farvevælger. Du kan også altid starte med at teste farverne med små farveprøver på dine møbler. Du bør også overveje glansen af din møbelmaling, da du også her kan vælge forskellige glansgrader. Her gælder reglen om, at, jo højere, en glans der er angivet, jo mere glansfuldt, bliver den malede overflade.

Du kan anvende alle glansgrader til maling af møbler. Dog er glans 20-60 ofte at foretrække til maling af møbler, som stole, borde og opbevaringsmøbler, der ofte tørres af, og som udsættes for meget slitage.


Sådan maler du med møbelmaling

Et godt forarbejde har ikke kun stor betydning for det endelige resultat, men også for holdbarheden.

 • Starte med en grundig rengøring af dit møbel med grundrens, så smuds, snavs og fedt fjernes. Brug en opvredet klud til rengøring af nyere møbler og en svamp, hvis det er gamle møbler med indgroet fedt og snavs, du skal afrense. Tør efter med rent vand og en ren klud.
 • Slib overfladen let med fint sandpapir så overflades matteres efter gammel lak eller gammel maling. Det giver en jævn og ensartet overflade, som gør, at møbelmalingen bedre kan hæfte sig til overfladen.
 • Brug gerne en grundmaling, så møbelmalingen hæfter optimalt. Maler du på en mørk træsort eller træ med knaster, kan det være en god idé at grunde med en spærregrunder.
 • Reparer ridser, hakker eller andre skader med spartelmasse, og slib efter. Rengør igen overfladen, så slibestøv fjernes.
 • Påfør møbelmalingen med en malerrulle til de store overflader og en mindre pensel til kanter, hjørner og detaljer. For et flot og ensartet resultat er det en god idé at male uden pauser, så du maler vådt-i-vådt.
 • Hvis møblet har mange udskæringer, detaljer eller på anden måde er vanskelig at male med en pensel eller rulle, anbefaler vi, at der bruges spraymaling, eller at malingen påføres med en malersprøjte.

Det skal du bruge til møbelmaling

 • Grundrens eller trærens
 • Fnugfri klud
 • Svamp
 • Sandpapir
 • Spartelmasse
 • Grundmaling
 • Møbelmaling
 • Malerrulle
 • Pensel