Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Træolie

Slitage og vejrforhold vil med tiden få træ til at miste sin glød. Træets oprindelige farve, glød og struktur kan dog nemt fremhæves på ny med træolie. Om det er træmøbler indendørs, havemøblerne, terrassen eller bordpladen i køkkenet, giver træolie træet god pleje og beskyttelse, så dit træet får en lang levetid. Læs mere om udendørs træolie til her.
4 varer
Flügger Wood Tex Impredur - Ekstra Vandafvisende Vandig Træolie
Fra 299 kr.
Brugbar efter 24 timer
Flügger Wood Tex Wood Oil - Vandig Træolie
Fra 239 kr.
Flügger Wood Oil Classic - Træolie
Fra 269 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Viser 4 varer af 4

Hvad er træolie?

Træolie plejer træet og mindsker risikoen for revnedannelser ved udtørring og beskytter samtidig mod råd og svamp. Træet får gennem næringen af træolien, fornyet glød, så træets naturlige struktur og åretegninger igen fremhæves. Samtidig efterlades overfladen smuds- og vandafvisende, så træværket også bliver lettere at vedligeholde og rengøre.

Det er især en fordel med træværket udendørs eller køkkenbordet, der er meget udsat for vandpåvirkning. Træolien hærder overfladen så snavs, smuds, vand og bakterier ikke kan trænge ned i træet og lave skader.


Sådan tester du om dit træ trænger til træolie

Du kan nemt se om dit træ trænger til en ny behandling med træolie. Du kan eksempelvis teste det på en bordplade ved at dryppe et par dråber vand på overfladen. Lægger vandet sig på overfladen, som en lille boble, er bordpladen stadig godt hærdet og beskytter mod vandindtrængning. Flyder vandet derimod ud på bordpladen, er træet ikke længere modstandsdygtig og skal behandles med træolie.


Valg af træolie

Når du skal vælge træolie, er det vigtigt at tage højde for, hvilken type træsort du skal behandle. Der findes nemlig specielle træolier, udvikler til bestemte træsorter. Er det eksempelvis teaktræs møbler, du skal behandle, kan du med fordel pleje med en teaktræsolie. Men ens for træolie er dens nærende egenskaber, der mætter træet og for dens naturlige farve og glød frem igen.

Når det kommer til valget af træolie, findes denne også i to typer: vandbaseret og oliebaseret. Begge indeholder de egenskaber, der giver træet de bedste betingelser for en lang levetid.

 • Vandbaseret træolie giver en vandafvisende overflade, som bevarer træets glød og sikrer en god holdbarhed. Samtidig beskyttes træet mod solen stærke UV-stråler.
 • Oliebaseret træolie modvirker udtørring og revnedannelser i træværket og giver samtidig træets overflade et gyldent udseende.

Valg af farve til træolie

Farvevalget til træolie falder oftest på en klar, farveløs træolie. Du kan dog også vælge en hvidpigmenteret træolie til lyse træsorter. Er det derimod en farve, du ønsker, findes træolie også i mange forskellige farver, så du med sikkerhed kan behandle træet indendørs som udendørs med den farve, der passer til din indretning og omgivelser. Du kan finde inspiration til farvevalget i vores farvekort eller online farvevælger.

Vælger du en træolie med farvepigmenter, vil denne type give ekstra beskyttelse mod solens UV-stråler.

Sådan behandler du med træolie

Med et godt forarbejde sikrer du også en optimal beskyttelse af træværket og giver overfladen et mere jævnt og, ikke mindst holdbart resultat.

 • Start med at rense træet med trærens.
 • Slib dernæst overfladen med sandpapir i samme retning som træets årer. Rengør efter, så slibestøv fjernes.
 • Påfør trægrunder med en pensel på træets overflade, og lad det tørre efter anvisninger på trægrunderen.
 • Påfør træolien med en pensel eller en svamp, og arbejd træolien ned i træets overflade. Efter påføringen er det vigtigt at give overfladen god tørretid. Følg gerne anvisningerne på din træolie. Tør efter med en klud, så overskydende træolie fjernes.

Det skal du bruge til behandling med træolie

 • Trærens
 • Sandpapir
 • Trægrunder
 • Pensel
 • Svamp
 • Klud