Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Algefjerner

Alger vokser frem på fugtige og skyggefulde overflader, og gør træterrasser og andre udsatte overflader grimme. Algefjerner er derfor et effektivt rengøringsmiddel til bekæmpelse af alger. Med algefjerner kan du skånsomt, både for overfladens materiale og miljø, blive fri for algebelægninger. Du får ikke kun din flotte træterrasse tilbage, du sørger også for, at algerne ikke forhindrer vandet i at flyde fra overfladen. Dermed undgår du også skader på overfladen, og forlænger dermed levetiden på din træterrasse eller andre steder, hvor algerne vokser.
3 varer
Algefjerner til 200 m² - Flügger Facade Algefjerner
Fra 159 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Havesprøjte, 3 l - Flügger
Fra 79,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Tryksprøjte 6 L. - IK Multi Pro 9
Fra 1.375 kr.
Viser 3 varer af 3

Hvad er algefjerner?

Algefjerner, eller algerens, er et algebekæmpelsesmiddel til udendørs brug. Med algefjerner kan du hurtigt og effektivt komme alge- og mosbelægninger til livs, og skabe en ren overflade til videre behandling. Algefjerner er desuden et langtidsvirkende produkt, der også er godkendt af miljøstyrelsen, så du skånsomt kan bekæmpe alger uden at skade omgivelserne eller overfladen, der behandles.

Du kan vælge at sprøjte algerfjerner på overfladen eller påføre blandingen direkte på det udsatte område.


Hvorfor skal du bruge algefjerner?

Der er mange gode grunde til, at det er vigtigt at fjerne algebelægninger udendørs. Først og fremmest, gør algebelægninger ikke noget godt for udseendet på terrassen, træ- eller murværket eller på altanen.

Men alger kan også beskadige overfladen og forkorte dens levetid. Det gælder, især hvis det er mere sårbare overflader som træterrassen eller træværket, der er ramt. Algesporer i belægningen kan gøre det svært for regnvandet, at flyde af overfladen. Vandet trænger dermed ind i træet, hvor fugten holdes inde. Det kan i værste fald føre til fugtskader og råd i træet.

Algebelægninger kan også skade mere hårdføre overflader som fliserne på terrassen, der også med algebelægninger kan blive glatte at gå på. Derudover øges risikoen også for frostsprængninger. Det er derfor vigtigt, at anvende algefjerner, inden algesporer kan gøre skade på overfladerne udendørs.


Hvad kan algefjerner bruges til?

Algefjerner kan bruges til mange forskellige materialer udendørs, hvor der ses belægninger af alger eller mos. Du kan anvende algefjerner på alt fra træværk, til facader af mursten, cement eller beton, flise- og træterrasser, havemøbler i træ eller plast samt drivhuse.


Det bedste tidspunkt for behandling med algefjerner

Det anbefales at anvende algefjerner to gange årligt, for at rense overflader udendørs for alger og andre belægninger. Samtidig forebygges de, skader, algebelægninger kan medføre.

Første behandling med algefjerner startes i foråret. På dette tidspunkt, hvor der ikke længere er nattefrost, skal alle algespore bekæmpes, så de belægningerne heraf ikke vokser sig større over foråret og sommeren.

Anden behandling med algefjerner skal ske om efteråret, hvor algerne igen vil vokse, når foråret og sommerens mere milde temperaturer skifter til efterårets mere våde og kolde vejr.

Ved behandling med algefjerner, bør du ikke påbegynde arbejdet, hvis der er udsigt til regnvejr indenfor 6 timer efter behandlingen.


Sådan bruger du algefjerner

  • Start med at fortynde algefjerner, som angivet på under blandingsforhold på produktet.
  • Sprøjt algefjerneren, eller påfør blandingen direkte på overfladen, så algerne er grundt tildækket.
  • Du vil kunne se en effekt af behandlingen med algefjerner efter kort tid
  • Vent dog med at fjerne de døde alger til 2 dage efter behandling. Brug en stiv børste, og vand til at rense overfladen for døde alger.
  • For effektivt afrensning kan du også anvende facaderens inden rengøring med algefjerner og videre behandling med maling eller træbeskyttelse.