• ...

Sandspartelmasse

Sandspartel er en type spartel, der gør sig særlig anvendelig til spartling af større overflader. Med dens lette konsistens og hurtige tørretid kan du nemt arbejde med sandspartling af vægge på mange forskellige typer materialer. Om du skal fuldspartle en pudset vægge, bruge sandspartel til fuldspartling af andre overflader eller udjævne ujævnheder, har sandspartel mange gode egenskaber til spartel arbejdet indendørs.
10 varer
Flügger Sandplast LSR - Rullespartel
Fra 349 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Sandplast LSR Pro
Fra 389 kr.
Flügger Sandplast LGS - Rullespartel
Fra 379 kr.
Flügger Sandplast LH
Fra 64,95 kr.
Flügger Sandplast LH Extra
Fra 299 kr.
Flügger Sandplast LG
Fra 169 kr.
Flügger Sandplast LW - Vådrumsspartel
Fra 89,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Flügger Sandplast 696 Fuge
Fra 159 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Sandplast LB
Fra 379 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Viser 10 varer af 10

Hvad er sandspartel?

Sandspartel er en spartelmasse til spartling af overflader indendørs som vægge og lofter samt til reparationer. Sandspartelmasse, som det også kaldes, er en lysegrå spartelmasse, der har en meget luftig konsistens.

Sandspartel har derudover også en let konsistens, som gør den nem at arbejde med. Det gør dermed arbejdet med spartling af store flader som vægge og lofter let. Sandspartel findes både som færdigblandet og i pulverform. Sandspartel som pulverform opblandes med vand, hvorefter den er klar til brug. Du kan også vælge den færdigblandede, hvilket vil gøre arbejdet en del hurtigere.

Hvad bruges sandspartel til?

Sandspartel kan bruges til spartling af større overflader som vægge og lofter samt til reparationer. Du kan dermed med fordel anvende sandspartel til at fuldspartle med gipsvægge, pudsede vægge eller murstensvægge. Er det samlinger og huller i gipsplader, du skal spartle, er sandspartel et godt valg. Det er blot vigtigt at bruge armeringstape til samlinger for optimal styrke. Tryk derved strimlen ned i sandspartelmassen, inden du efterfølgende fjerner overskydende spartelmasse. Det giver samlingerne på gipspladerne optimal styrke, og forhindre revnedannelser.

Nogle typer sandspartel kan også anvendes i vådrum. Det kræver dog, at de er særligt udviklet til brug i vådrum, og kan tåle fugt. Er der direkte vandpåvirkning, skal du efterfølgende overmale for optimal beskyttelse. Derudover anbefales det til udendørs brug at anvende en cementbaseret spartelmasse i stedet for sandspartel, da den kan tåle de skiftende temperaturer og påvirkning af vand og fugt.

Valg af type sandspartel

Sandspartel findes i forskellige varianter, der er særlig udviklet til bestemte opgaver. Det er derfor vigtigt at vælge den type, der passer til det spartelarbejde, du skal i gang med. Sandspartel findes som fin medium og grov. Derudover findes sandspartel også i mere specielle varianter som eksempelvis rustik sandspartel, rullespartel og vådrumsspartel. Alle har de deres særlige egenskaber, der passer til forskellige typer opgaver.

  • Medium sandspartel kan påføres i mindre lagtykkelse. Det gør den dermed god til mange typer opgaver og kan med fordel anvendes til at spartle gipsplader.
  • Grov sandspartel kan påføres i højere lagtykkelse og er dermed god til udfyldningsarbejde, hvor der på overflader er mange ujævnheder eller huller. Derudover er den også ideel til spartling af murværk indendørs.

Tørretid på sandspartel

Tørretiden på sandspartel afhænger af, hvilken type spartelarbejde, du skal i gang med. Bruger du sandspartel til pletreparationer som eksempelvis små revner, sprækker eller udfyldning af huller, vil tørretiden naturligvis være hurtigere, end hvis du bruger sandspartel til fuldspartling. Tørretiden afhænger dermed af typen af arbejde, men også af typen af spartelmasse. Her kan der nemlig også være en forskel. Læs derfor på emballagen for nøjagtig tidsangivning. Skulle du være i tvivl om tørretiden, er det dog altid bedre at lade det tørre for længe end at arbejde videre med andre behandlinger for tidligt.