Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Magnetmaling

Magnetmaling indeholder jernpulver, som skaber en magnetiske effekt. Med magnetmaling kan du derfor nemt lave magnetiske overflader, så du kan hænge magneter op. På den måde kan lave en opslagstavle helt i dit eget design og mål.

Det gør ikke mindst opslagstavlen praktisk i forhold til organisering, men det giver også mulighed for at gøre tavlen mere personlig og dekorativ med ophæng af billeder og tegninger. Læs mere om magnetmaling her.

1 vare
Magnetmaling - Flügger Decorative Magnetic
Fra 219 kr.
Viser 1 varer af 1

Hvor kan du male med magnetmaling?

Det er kun fantasien, der sætter grænser for kreativiteten med udformningen af din opslagstavle med magnetmaling. Det vigtigste er, at du påfører magnetmaling på en glat overflade for at sikre, at magneterne kan hænge godt fast.

Med magnetmaling kan du male overflader som:

  • Tapet
  • Gips
  • Beton
  • Træ
  • Spartlede overflader

Du har masser af anvendelsesmuligheder med magnetmaling, og du kan derfor skabe din helt egen alternative og dekorative opslagstavle på mange forskellige overflader.


Inden du maler med magnetmaling

Forinden malerarbejdet med magnetmaling ligger som altid et godt forarbejde med rengøring, afslibning og grundmaling. Det er vigtigt med en glat og jævn overflade, så du ikke kun sikrer en god hæftning og holdbarhed i det endelige resultat af malerarbejde, men også at magneterne hænger bedre fast.


Sådan maler du med magnetmaling

Magnetmaling er en slags primer, der påføres, inden du maler overfladen færdig med din slutmaling. Hvis det er en væg, du maler, skal du altså male med magnetmaling, før du maler med selve vægmalingen.

For at forstærke den magnetiske effekt anbefaler vi at male mindst 3 lag magnetmaling. Det kan være en god idé at male lagene af magnetmaling i forskellige retninger, så malingen og dens effekt bliver jævnt fordelt på overfladen. Males lagene i det samme mønster, vil lagene få et ensartet overflade, og effekten vil dermed ikke være det samme.

Med et forskelligartet mønster sikrer du dig, at overfladen er fuldt mættet med jernpulver, og undgår dermed huller på overfladen, hvor magneter har svært ved at hænge fast.

Det er dog værd at huske på, at en malet overflade aldrig vil have samme magnetiske effekt som metal. Derfor vil det være en god idé at bruge magneter, der er lidt kraftigere i sin styrke.


Kan magnetmaling fjernes igen?

Magnetmaling kan sagtens fjernes igen, hvis du med tiden skulle få nye, kreative idéer. Det har dog sjældent nogen betydning, at en væg er en smule magnetisk. Men ønsker du alligevel at fjerne den magnetiske effekt, kan du enten slibe overfladen ned eller male den over. Ved at male overfladen med yderligere lag af din slutmaling formindskes den magnetiske effekt.


Kombiner magnetmaling med tavlemaling

For at få flere funktioner i opslagstavlen kan du kombinere magnetmalingen med tavlemaling. Så kan du både bruge din nye tavle til magneter og til at skrive på. Igen er det kun kreativiteten, der sætter grænser, og du får med en kombination af magnet- og tavlemaling endnu flere muligheder for at sætte sit helt eget personlige præg med en opslagstavle til organisering og leg i hjemmet.