Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Gamle havemøbler? Giv dem nyt liv med en dråbe træolie

Uanset hvordan man vender og drejer det, så kommer der et tidspunkt, hvor havemøblerne begynder at se hårdt medtaget og trætte ud. Alskens slitage og stygge vejrforhold, kan være to af de helt store syndere, når det angår havemøbler.

Men med en god oliebehandling kan du shine dem op på et niveau, så de (næsten) fremstår som nye, hvilket også er en løsning, der er billigere end at købe et helt nyt møbelsæt.

Hvad angår havemøbler, så er der masser af muligheder. Ønsker du at anvende en træolie, kan du vælge mellem to vandbaserede træolier, Flügger Wood Tex Wood Oil og Flügger Wood Tex Wood Oil Impredur, og én oliebaseret træolie, Flügger Wood Oil Classic. Alle træolierne kan vælges i forskellige farver, hvilket kan være en fordel, da træolie med farve beskytter mod UV-stråling.

Læs mere om vand- og oliebaseret træolie her.

En lidt alternativ, men mindst lige så fornuftig løsning, er at male havemøblerne med vinduesmaling (Flügger Window). Vinduer og havemøbler har de samme krav til maling; den skal være modstandsdygtig over for kraftig vind og vejr, modstå solens varme stråler og kunne klare meget berøring - alt sammen egenskaber som Flügger Window indeholder.

 

Forny havemøblerne med en smuk farve

De fleste vælger naturligvis stadig at male havemøblerne i en klassisk transparent træolie, men der er rent faktisk en stødt stigende tendens til at give dem lidt kulør. Og der er faktisk flere fordele ved at vælge en farvet træolie frem for den gennemsigtige.

For det første beskytter farven i træolien mod solens UV-stråler, så du undgår at træværket tager skade i længden. Samtidig er vores farver til træolierne nogle smukke, afdæmpede nuancer, der flyder godt sammen med træværket. Du kan også vælge at male samtlige træoverflader i samme farve for at give din terrasse og havemøbler et fælles tema.

Sådan maler du havemøblerne

Læs med herunder, hvor vi giver dig en quickguide til hvordan du maler havemøblerne:

  • Rengør havemøblerne grundigt med Hardwood Cleaner. Fjern begroninger, smuds og naturfedt inden du går videre.
  • Slib havemøblerne med fint sandpapir for at sikre, at malingen hæfter bedre. Husk efterfølgende at fjerne støv og smuds.
  • Påfør en grundingsolie. VIGTIGT: dette gør sig kun gældende, hvis der er tale om et gammelt møbelsæt. Hvis du arbejder med nye havemøbler, er grundingsolien overflødig.
  • Vælg om du vil male med en træolie (vand- eller oliebaseret) eller en vinduesmaling (Flügger Window). Der er forskellige fordele ved dem alle (blandt andet at Flügger Window kan påføres med sprøjte), så det vigtigste er, at du vælger en maling eller olie, du er komfortabel med.
  • Malingen påføres en pensel i 2-3 lag. Sørg for at få samtlige kanter og kroge med, når du maler, så resultatet bliver så ensartet som mulig.