Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Træolie

Oliebehandlet træ skal med jævne mellemrum plejes med ny træolie. Med tiden vil træmøbler, bordpladen i køkkenet eller andet træ indendørs miste deres glød og kommer til at se slidt og trist ud. Men træets oprindelige farve og glød kan dog nemt fremkaldes igen med træolie. Læs mere om indendørs træolie her.
4 varer
Flügger Natural Wood Træbejdse
Fra 159 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger Natural Wood Ædeltræsolie Classic
Fra 289 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger Bordpladeolie
Fra 139 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger Natural Wood - Gulvolie
Fra 239 kr.
Viser 4 varer af 4

Hvad er træolie?

Træolie plejer træet og giver det næring og fornyet glød, så træets glød og naturlige struktur og åretegning fremhæves. Træolie formindsker med dine nærende egenskaber tendensen til revner og beskytter samtidig mod råd og svamp. Træet efterlades med en vand- og smudsafvisende overflade, der beskytter træets overflade og gør det let at holde rent.

Valg af træolie

Når du skal vælge træolie, er det først og fremmest vigtigt at tage højde for, hvilken type træ du skal behandle, og hvordan træet tidligere er behandlet. Ønsker du en træolie til en speciel type træsort som eksempelvis teaktræ, kan du med fordel anvende en teaktræsolie fremfor en almindelig træolie. Der findes desuden, også træolie, som vandbaseret eller oliebaseret. De to typer træolie indeholder begge gode egenskaber med hver deres fordele. Alt efter hvilken træsort du skal behandle, er det vigtigt at pleje med den rette træolie, så træet har de bedste betingelser for en lang levetid.

 • Med en vandbaseret træolie giver du træet en vandafvisende overflade, som bevarer træets glød og holdbarhed.
 • Med en oliebaseret træolie modvirker udtørring og revnedannelser i træværket og forlænger dermed træets holdbarhed. Samtidig får overfladen, en gylden overflade.

Valg af farve til træolie

Mange vælger en klar, farveløs træolie, når de skal behandle med deres træværk indendørs, men du kan også få træolie i mange forskellige farver, så dit træværk passer til din stil i hjemmet. Du kan gøre brug af vores farvekort eller online farvevælger, hvis du mangler inspiration til farvevalget.

Udover at give træet farve, giver farvepigmenterne i træolien, også en lang række egenskaber til dit træværk. Farvepigmenterne i træolien giver ekstra beskyttelse mod solens UV-stråling og gør den ideel til møbler indendørs, der er placeret i solen.

Sådan behandler du med træolie

Med et godt forarbejde sikrer du også en optimal beskyttelse af træværket og giver overfladen et mere jævnt og, ikke mindst holdbart resultat.

 • Start med at rense træet med trærens
 • Slib dernæst overfladen med sandpapir i samme retning som træets årer. Rengør efter, så slibestøv fjernes
 • Påfør træolien med en pensel eller en svamp, og arbejd træolien ned i træets overflade. Efter påføringen er det vigtigt at give overfladen god tørretid. Følg gerne anvisningerne på din træolie. Tør efter med en klud, så overskydende træolie fjernes.

Det skal du bruge til behandling med træolie

 • Trærens
 • Sandpapir
 • Trægrunder
 • Pensel
 • Svamp
 • Klud