Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Sokkelmaling

Soklen er en af de vigtigste udendørs dele af dit hus, da det er en del af husets fundamentet. Soklen bør derfor vedligeholdes på samme niveau som alt andet på dit hus. Sokkelmaling bidrager ikke blot til et flot samlet udtryk på dit hus, men sikrer også en sund sokkel, der kan modstå det omskiftelige danske vejr.
4 varer
Farveprøve - Heldækkende
Fra 59,95 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Facade Resist - Facademaling
Fra 279 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Flügger Facade Roof & Base - Tag/sokkelmaling
Fra 529 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Facade Primer - Facadegrunder
Fra 189 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Viser 4 varer af 4

Valg af sokkelmaling

Når du skal vælge sokkelmaling til dit hus, er det først og fremmest vigtigt at vælge en diffusionsåben maling. En diffusionsåben sokkelmaling er en åndbar maling, der beskytter mod fugt og samtidig også afleder fugten fra soklen. Fugten lukkes dermed ikke inde. På den måde får du en vandtæt sokkelmaling og undgår dermed afskalning af malingen.

Sokkelmaling giver derudover også en række beskyttende egenskaber, der sikrer en lang levetid. Sokkelmalingen er nemlig både en smudsafvisende og robust maling. Den giver samtidig også en særdeles god, vejrbestandig overflade. Sokkelmaling er velegnet til sokler af cementpuds eller beton og giver en god dækkeevne

Valg af farve og glans til sokkelmaling

Farven på soklen på dit hus kan have stor betydning for husets samlede udtryk. Du skal derfor tænke over, om du ønsker en lys eller mørk nuancere. Hver især gør de noget for husets udtryk. En lys farve kan åbne mere op for huset, hvor en mørk farve vil samle huset mere mod jorden - ligesom det gælder for væggene indendørs. Ønsker du en neutral farve til dit hus sokkel, kan du vælge klassiske farver som grå og sort. Det er helt op til dig, hvilken farve der passer dit hus bedst, men overvej, hvordan farven vil harmonere med resten af husets udtryk.

Når du skal vælge sokkelmaling, bør du som minimum vælge glans 20. Smuds og snavs får dermed svært ved at sætte sig fast, og overfladen holder sig pæn i længere tid mellem rengøring. Derudover har glansen, også betydning for husets udtryk. Sørg derfor for, at glansen i sokkelmalingen harmonerer med husets andre overflader som husets tag, vinduer og døre eller træterrassen.

Hvornår er det bedst at male med sokkelmaling?

For de bedste betingelser for sokkelmalingens færdige resultat og holdbarhed skal soklen være helt tør, når du maler den. Med en sokkel, der fremstår tør, ren, og sund sikrer du dig, at sokkelmalingen får de optimale forhold til at hæfte godt.

For en tør overflade skal vejret derfor have holdt tørt i en uge, inden du påfører sokkelmalingen. Sørg også for, at vejret holder, efter du har malet. Når du maler, skal temperaturen også gerne gerne være mellem 10-20 grader

Sådan maler du med sokkelmaling

Inden du går i gang med sokkelmalingen, er det vigtigt, at med et godt forarbejde, så soklen har de bedste betingelser for en god hæftning af sokkelmalingen. På den måde sørger du for et flot og holdbart resultat.

 • Skader på soklen som afskalning af puds eller revner skal som det første repareres. Små revner, eller andre små reparationer kan du sagtens selv reparere. Er det derimod større revner eller lag af pudsen, der er skallet af, kan det være en god idé at få en professionel til at udbedre skaderne.
 • Når overfladen står jævn igen efter eventuelle reparationer, skal soklen rengøres grundigt. Sørg for, at alt smuds, snavs og alger fjernes, så overfladen står helt ren. Er soklen tidligere behandlet med tjære eller asfalt, skal overfladen afrenses ekstra grundigt med sandblæsning.
 • Det kan også være en fordel at slibe soklens overflade, hvis den er meget glat. En mere mat og ru overflade vil sikre en god hæftning af grundmaling og sokkelmaling. Skulle der sidde løs maling på soklen fjernes det også. Rengør soklen igen efter slibning for at fjerne støv og de sidste malingrester.
 • Det kan være en god idé at behandle soklen med grundingsmiddel inden påføring af sokkelmaling for en sikre, en bedre hæftning og et mere ensartet resultat. En grunder, er især vigtig, hvis soklen ikke tidligere har været malet.
 • Maling med sokkelmaling er nemt malerarbejde, når forarbejdet i klaret. Når du skal male med sokkelmaling, anbefales, at soklen males over to omgange. Brug en mindre pensel at male langs kanterne og en bred pensel eller malerrulle til de større flader.

Det skal du bruge til sokkelmaling

 • Facaderens
 • Algefjerner
 • Spartelmasse eller cement
 • Sandpapir
 • Grundmaling
 • Sokkelmaling
 • Pensel
 • Malerrulle
 • Afdækning