Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Gulvsæbe

Det er vigtigt at passe godt på sine trægulve, der gennem tiden kan udsættes for en del slitage og tilsmudsning. Behandling med gulvsæbe er dermed en en nem vej til god vedligeholdelse, holdbarhed og modstandsdygtighed af sine trægulve.
4 varer
Flügger Floor Varnish Clean & Care - Plejesæbe
Fra 119 kr.
Flügger Natural Wood Gulvsæbe
Fra 129 kr.
Flügger Natural Wood Sæbeolie
Fra 169 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Outlet
Restsalg - Flügger Natural Wood - Gulvplejesæt
Fra 189 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Viser 4 varer af 4

Hvad er gulvsæbe?

Gulvsæbe er en plejende sæbe til rengøring og sæbemætning af ubehandlede, eller tidligere behandlede sæbe- og lud træoverflader. Udover gulvsæbens rengørende egenskaber mætter gulvsæben også træets porer og forhindrer udtørring og revner i træet. Gulvsæben indeholder desuden også voks, som skaber en beskyttende hinde. Overfladen gøres dermed modstandsdygtig over for smuds, snavs, fedt og væskeindtrægning.

Valg af gulvsæbe

Når du skal pleje og vedligeholde dit trægulv, er det først og fremmest vigtigt at behandle det med gulvsæbe fremfor almindelig universalrengøring. Gulvsæbe indeholder en række egenskaber, der plejer, og beskytter, som er vigtigt for vedligeholdelsen og holdbarheden af dit trægulv.

Gulvsæbe findes desuden i forskellige varianter alt efter hvilken type træ du skal behandle, og hvilket resultat du ønsker. En almindelig natur gulvsæbe kan anvendes til alle træsorter. Den giver et let gyldent udseende til træet og anvendes derfor ofte til natur træ eller mørkere træsorter.

Er dit trægulv af en lys træsort eller tidligere behandlet med hvidpigmenteret olie eller lud, anbefales det at anvende en hvidpigmenteret gulvsæbe. Denne type giver træet en lys, hvidlig overflade, hvor træets naturlige åretegning stadig er synlig.

Er det egetræ, du skal behandle, bør du være opmærksom på træets indhold af garvesyre ved behandling med gulvsæbe, kan komme op til overfladen. Det er blot træets naturlige reaktion. Det kan dog gøre træets overflade en smule mørkere, men kan hvis ønskes, kan det afrenses med med trærens og varmt vand.

Sådan behandler du med gulvsæbe

Inden du starter behandlingen med gulvsæbe, kan det være en fordel at rengøre overfladen med almindelig trærens. Det er især vigtigt, hvis træet er stærkt tilsmudsede. Efterfølgende kan træet genopbygges med den oprindelige behandling med gulvsæbe.

  • Start med at ryste beholderen med gulvsæbe, så du er sikker på, at pigmenten fordeles i sæben.
  • Fortynd 0,5 l gulvsæbe med 10 l koldt vand. Vandet må max være 20 grader. Er det ludbehandlede gulve, du skal behandle, kan du nøjes med at fortynde 0,25 l gulvsæbe med 10 l koldt vand. Undgå at blande et højere koncentrat. Er gulvet meget tilsmudset, vaskes det hellere over 2 omgange.
  • Påfør gulvsæben med en moppe eller en opvredet fnugfri klud, og arbejd guldsæben godt ind i træets i retning med årene. Tør overfladen efter med en klud.
  • Alt, afhængig af træets behov og sugeevne gentages behandlingen minimum 2 gange for optimal sæbemætning. Vent 15-20 min. mellem hvert lag.
  • Efter gulvet har tørret i 2-4 timer, kan gulvet poleres, hvis du ønsker dette. Det vil give træet en smudsafvisende, silkemat overflade.

Gentag behandlingen med gulvsæbe 4-6 gange årligt, for god vedligeholdes, og rengøring af træets overflade. Du kan med fordel også bruge en trærens inden behandlingen med gulvsæbe, hvis overfladen er meget tilsmudset.

Det skal du bruge til behandling med gulvsæbe

  • Moppe
  • Fnugfri klud eller svamp
  • Trærens
  • Gulvsæbe