Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Dørmaling

Udskiftning af dine gamle døre i hjemmet kan være dyrt. Men med dørmaling kan du både nemt og billigt opfriske dine gamle døre. Alt det kræver, er et godt forarbejde og den rette maling til dit malerarbejde. Læs mere om dørmaling her.

15 varer
Flügger Interior Strong Finish 20 - PU træmaling
Fra 269 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Interior Strong Finish 40 - PU træmaling
Fra 309 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Interior High Finish 20 - Træmaling
Fra 229 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Interior Stop Primer - Spærregrunder
Fra 199 kr.
Scandia Vandig Knastlak
Fra 129 kr.
Flügger Trend Edition
Fra 239 kr.
Mat
Blank
Glans
Tavlemaling - Flügger Interior Blackboard Finish
Fra 219 kr.
Mat
Blank
Glans
Magnetmaling - Flügger Decorative Magnetic
Fra 219 kr.
Viser 15 varer af 15

Valg af dørmaling

Når du skal vælge maling til dine døre, skal du bruge en indendørs træmaling til døre, karme og paneler. Med en fyldig acrylemalje træmaling får du en høj lagtykkelse, en god dækkeevne og undgår dermed, at malingen skulle løbe. Du kan også vælge en almindelig træmaling til brug på døre, karme og paneler.


Valg af farve og glans til dørmaling

Den mest traditionelle farve, når det gælder døre, er hvid. Men det kan også give en helt særlig dynamik i rummet, hvis døre males i farver. Især hvis man maler døre, paneler og karme i samme farve som vægfarven. Du kan også skabe en helt speciel effekt ved at vælge en farve, der står i kontrast til vægfarven.

Når du skal vælge en træ maling til dine døre, er det også vigtigt at overveje glansen. Oftest anvendes en halvblank maling, men der findes mange forskellige glansgrader, der alle skaber en flot finish til dit malerarbejde. Her gælder reglen om, at, jo højere en glans du vælger i din maling, jo mere glansfuldt, bliver det færdige resultat.

Om du ønsker at holde dig til den traditionelle, hvide farve, eller går med det mere farverige udtryk, kan vores farvekort eller online farvevælger hjælpe dig med inspiration til dit malerarbejde. Skulle du være i tvivl om farven, kan du altid starte med farveprøver og se, hvordan de valgte farver, passer i dit hjem.


Sådan maler du med dørmaling

Som med alt andet malerarbejde gælder det for maling af døre, også et godt forarbejde. Døre er nemmere at male, når de er monterede til karmen, da begge sider kan males på én gang. Selvom det måske kan virke lettere at afmontere dørene og male dem liggende, vil der først og fremmest være et stort arbejde i at afmontere dørene. Lagtykkelsen af maling på dørene vil også blive højere, når de ligger ned, og du kan derfor risikere, at dørene ikke passer ind i karmen igen.

 • Til at starte med skal døren gøres grundigt rent med grundrens så smuds, og snavs fjernes. Efter rengøringen slibes dørens overflader og sider med fint sandpapir. Husk at rengøre endnu engang, så alt støv fra slibningen fjernes.
 • Med en god grundmaling sikrer du, at dørmalingen hæfter godt til overfladen. Skal du male en mørk dør med en lys farve, vil grundmalingen også hjælpe på at dække den mørke farve.
 • Skulle der være knaster på døren, er det også en god idé at behandle med en spærregrunder eller en knastelak. På den måde undgår du, at der opstår pletter eller skjolder efter knasterne i dit færdige resultat.
 • Det kan være en god idé at slibe en ekstra gang efter det første lag med grundmaling, så ujævnheder udlignes. Ved rigtig fin maling af døre mellemslibes mellem hvert lag maling med korn 150-180 i sandpapir. Husk altid at rengøre for slibestøv efterfølgende.
 • For at dørmalingen fordeles jævnt på hele overfladen, bruges en rulle på tværs og på langs af døren i lange strøg. Slut af med lange strøg med rullen på langs af døren, så ujævnheder og spor efter rullen fjernes. Til dørens kanter og sider kan du med fordel også bruge en rulle. Har døren udskæringer eller andre detaljer, bruges en lille pensel hertil.

Det skal du bruge til dørmaling

 • Grundrens
 • Sandpapir
 • Grundmaling
 • Malerrulle
 • Lille pensel