Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Tagmaling

Taget er den mest sårbare del af dit hus. Det er nærmest uundgåeligt, at tidens tand vil vise sig på et tidspunkt. Med kraftige orkaner, regnskyl og hagl- og snestorme, er det vigtigere end nogensinde, at du giver dit tag gode muligheder for at kunne modstå disse ekstreme vejrforhold. Derudover er der også alle de naturlige begroninger som alger og mos, der over tid kan få taget til at se mindre flatterende ud. Derfor er det vigtigt at male taget, da det kan danne et beskyttende lag mod bestialske vejrforhold og irriterende vækster, imens du samtidig kan give taget et flot og nyt udseende. Læs mere om tagmaling her.
4 varer
Flügger Facade Roof & Base - Tag/sokkelmaling
Fra 529 kr.
Mat
Blank
Glans
Flügger Facade Primer - Facadegrunder
Fra 189 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Flügger Metal Pro Multiprimer - Metalgrunder
Fra 189 kr.
Flügger Metal Pro - Vandig Metalplademaling
Fra 299 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Mat
Blank
Glans
Viser 4 varer af 4

Hvad er tagmaling?

Tagmaling er en type maling, der er specialdesignet til brug på tage. Den er typisk fremstillet af elastomer og akrylharpiks, som giver malingen en god fleksibilitet og stærke vedhæftningsegenskaber. Det gør den helt perfekt til brug på tagmaterialer.

Tagmaling kan anvendes på eksempelvis tagasfalt og metaltage, og kan være med til at beskytte dit tag mod naturlige elementer, ekstreme vejrforhold og kan også give dit hus et friskt look.

Afhængigt af hvilken type tagmaling du bruger, kan den holde i alt fra to til otte år. Det er dog altid bedst at du rådføre dig med producenten, inden du foretager et køb, for at sikre dig, at du får det rigtige produkt til dine behov.

Vi anbefaler Flügger Facade Roof & Base, der har en ekstra lang holdbarhed på helt op til 15 år, er robust, diffusionsåben, vejrbestandig og mug- og skimmelhæmmende. Den fås desuden i en flot sort farve.

Sådan maler du taget

Når du skal male dit tag skal du sikre dig, at det ikke har regnet i tre-fem dage - og at der ikke loves regnvejr de kommende dage. Hvis du maler ovenpå et vådt tag, risikerer du at fugten bliver siddende under malingen, hvilket kan få den til at revne senere.

Du bør også tage hensyn til eventuelle storme eller kraftige vinde, fordi det heller ikke just er optimale vejrforhold. Nattetemperaturen må heller ikke være for varm eller kold.

Prøv så vidt muligt at påføre tagmalingen mens temperaturen ligger et sted mellem 10-25 °C. Når du har styr på vejrforholdene, er påføring af tagmaling et relativt nemt projekt, som du kan gennemføre på en weekend.

Følg vores trin-for-trin-guide herunder og opnå en flot finish, der kan glæde dig og den øvrige husstand i mange år:

 • Før du begynder at male dit tag, skal du rengøre det grundigt. Taget kan rengøres med en højtryksrenser eller i hånden. Hvis du bruger en højtryksrenser, skal du sørge for at bruge en lavtryksindstilling, så du ikke beskadiger tagmaterialet.
 • Når taget er helt rent, skal du reparere eventuelle beskadigede områder. Tagmaling dækker ikke huller eller revner, så det er vigtigt at udbedre disse, inden du maler.
 • Hvis der er små huller og sprækker i taget, der skal tætnes, kan du bruge en tag- og reparationsmasse.
 • Når taget er rent og repareret, kan du begynde at male. Tagmaling påføres bedst med en rulle, der er beregnet til brug på tage. Tagruller har et langt håndtag, så du nemt kan nå toppen af taget.
 • Mal i lange, jævne strøg fra den ene ende af taget til den anden. Sørg for, at du overlapper hvert strøg med ca. halvdelen for at sikre fuld dækning.

Tilbehør til tagmaling

 • Tagmaling (vi anbefaler Flügger Facade Roof & Base)
 • Primer til tag
 • Pensel til tagmaling
 • Rulle til tagmaling
 • Højtryksrenser