• ...

Filt og væv

Forny boligens gamle vægge med en ny overflade af filt eller væv. Efterfølgende kan væggen males i præcis den farve du ønsker. Hos Flügger finder du både fiberfilt, glasfilt og glasvæv - som alle har forskellige egenskaber.
23 varer
Flügger Wall Primer Pro - Special grundmaling
Fra 1.199 kr.
Flügger Filt og Glasvævfylder - Mat
Fra 389 kr.
Mat
Blank
Glans
Vitrulan forbehandlet glasvæv 252 g/m² Fiskeben
Fra 1.099 kr.
Mønstret glasvæv
Fra 1.348,50 kr.
Glasvæv Vådrum
Fra 2.499 kr.
Glasvæv 208 g/m² forbehandlet, grov - Vitrulan
Fra 1.099 kr.
Glasvæv 204 g/m² forbehandlet, plaster - Vitrulan
Fra 1.199 kr.
Glasfilt Forbehandlet
Fra 1.097,50 kr.
Glasfilt 200 g/m² forbehandlet - Vitrulan
Fra 1.699 kr.
Fiberfilt Forbehandlet
Fra 1.397,50 kr.
FIONA Strukturfilt
Fra 548,75 kr.
FIONA Strukturfilt Extra
Fra 648,75 kr.
Plain
Fra 1.248,75 kr.
Flügger 377 Filt- og Vævlim - Svanemærket
Fra 69,95 kr.
Flügger 378 Ekstra - Stærk Filt- og vævlim
Fra 79,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Flügger Vådrumslim H2O
Fra 119 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Fiona Adhesive Ekstra - Stærk Vævlim
Fra 259 kr.
Prem. Tapetbørste 3540 - Plast
Fra 119 kr.
Prof. Tapetbørste 5612 - Træ
Fra 159 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Prem. Tapetsaks 9337
Fra 159 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Glasfilt Forbehandlet/Forlimet
Fra 1.997,50 kr.
Glasvæv Forbehandlet/Forlimet
Fra 2.497,50 kr.
Glasfilt Ubehandlet
Fra 897,50 kr.
Viser 23 varer af 23

Hvordan opsætter man filt og væv?

Forbehandling

Inden du opsætter filt og væv, skal alle huller og buler i væggen være udjævnet og spartlet. Med en plan væg, undgår du at væggen bliver ujævn. Det samme gælder også tapetrester, som også kan give ujævnheder. Efterfølgende bør væggen forbehandles med forankringsgrunder, især hvis det er en ny væg eller består af gasbeton, gips eller puds. Disse typer vægge suger meget, og skal dermed mættes inden påførsel af vævklæber. Grunderen anbefales at rulles på med en korthåret mallerrulle. Hvis væggen har fået nok, bør du vide besked, når væggen ikke optager mere grunder.

Opsætning

Hvis du anvender glasvæv, bør du være opmærksom på at vævet er tykkere og har mere struktur, og derfor anbefaler vi en ekstra stærk vævklæber, som du også finder hos Flügger. Glasfilt er dog den mest populære, fordi overfladen er markant glattere. Når du har vævklæber og remedier klar, kan du komme igang med opsætningen. Vi anbefaler at du opsætter én bane ad gangen, dvs. at du påfører vævklæber til én bane før du fortsætter med den næste. På den måde tørrer klæberen ikke inden opsætning og du kan fokusere på at banen sidder korrekt. Anvend rigeligt med vævklæber for at undgå buler. Hvis du anvender glasvæv, må banerne ikke overlappe, men støde op mod hinanden. Derimod skal glasfilt og fiberfilt gerne overlappe med 4-5cm mellem banerne. Så husk at medregne dette, når du afmåler banerne op i mod væggens længde. Det er vigtigt at du har en skarp hobbykniv til at skære banerne. Dette opnås med en ny hobbykniv eller at du knækker et stykke af bladet af. Når klæberen er påført, kan du begynde opsætningen og rulle banen ned langs væggen. Samtidig glatter du banen ud med en gummibredspartel eller en tapetbørste, hvor du bevæger dig indefra og ud til begge sider med spartlen eller børsten. Når banen er glattet ud, så kan du fortsætte med den næste bane.

Inden maling

Inden påførsel af maling, skal vævet mættes. Glasvæv mættes bedst med vævfylder, hvorimod glasfilt og fiberfilt kan mættes effektivt med en grundmaling. Dette påføres blot med en langhåret malerrulle. På denne måde undgår du at spilde en masse slutmaling og at male mere end to gange. Når underlaget er mættet, er du klar til at male væggen i præcis din favoritfarve.

Alt du skal bruge

  • Filler - Til udjævning
  • Spartel - Til udjævning af filler
  • Forankringsgrunder
  • Korthåret malerrulle
  • Vævklæber - Adhesive 377 Easy el. Rulleklæber 378
  • Langhåret malerrulle
  • Gummibredspartel el. tapetbørste
  • Hobbykniv
  • Tommestok el. målebånd

God arbejdslyst.