• ...

Malerruller

Malerruller findes i mange forskellige materialer og størrelser. Det vigtigste er at vælge netop den der passer til dit malerprojekt. Valget har nemlig både betydning for det endelige resultat, men også for arbejdsprocessen. I forhold til maling med pensel har malerrullen mange fordele. Selv påføringen kan klares hurtigere og nemmere. Du kan med en malerrulle også male flotte jævne og ensartede overflade uden risiko for løstsiddende penselhår og synlige penselstrøg på overfladen. Malerruller kan købes separat eller som malerrullesæt med eller uden tilhørende malerbakke.


Malerruller til lak

Malerruller til loft

28 varer
Malerulle Skum Quick
Fra 169 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Malerrulle Interior High Gloss Finish
Fra 30,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Flügger Korthåret Microlon Allround Malerrulle
Fra 45,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Restsalg - Flügger Korthåret Bestlon - Allround malerrulle
Fra 20 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Flügger Langhåret Malerulle Lamlon
Fra 49,95 kr.
Malerulle Lamlon Ø38 mm
Fra 69,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Flügger Microlon Korthåret Malerrulle
Fra 49,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Wall Proflon Quick 7838
Fra 45,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Malerulle Proflon Ø38 mm
Fra 64,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Wall Maxlon Quick
Fra 54,95 kr.
Hjørnerulle Microlon Quick
Fra 79,95 kr.
Hjørnerulle Lamlon Quick
Fra 89,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
QUICK Rulleskaft - Kort
Fra 29,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Quick Rulleskaft, lang - Flügger
Fra 44,95 kr.
Rollerset Velour Fine Quick
Fra 59,95 kr.
Flügger "Orange" Malerrullesæt
Fra 44,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Flügger Malerrullesæt - 18 cm
Fra 44,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Malebakkesæt
Fra 94,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Malerulle universal m/skaft
Fra 44,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Beskærerulle
Fra 149 kr.
Beskærerulle refill 10 cm
Fra 64,95 kr.
Forlængerskaft 130 cm
Fra 69,95 kr.
Teleskopskaft
Fra 84,95 kr.
Restsalg - Flügger Velour Quick - Interior malerrulle
Fra 20 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Flügger Malerulle Skum Quick
Fra 40,95 kr.
Basic Rollerset 7880
Fra 44,95 kr.
Prem. Rullehåndtag 7507 Ø38 mm
Fra 23,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Prof. Lamrino 7517 Ø38 mm
Fra 74,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Viser 28 varer af 28

Malerrullens forskellige dele

En malerrulle består af forskellige dele, som du skal tage højde for, når du skal vælge den malerrulle, der passer bedst til dit malerprojekt.

Det vigtigste er selve rullen eller valsen, som den også kaldes, på malerrullen, hvis størrelse har betydning for valget i forhold til dit malerprojekt. Selve skaftet til rullen skal også være passende, så du nemt kan arbejde med malerrullen. Du kan vælge forskellige typer ruller til det samme malerulleskaft. Dertil kan du også anvende et teleskopskaft til malerrullen, hvis du har brug for ekstra længde til dit malerarbejde.

Vælg den rigtige malerrulle

Der findes mange forskellige typer malerruller, og det kan derfor være lidt svært at finde ud af, hvilken malerrulle du skal vælge. Som udgangspunkt skal du tage højde for, hvad det er, du skal male og derudfra, finde en passende malerrulle. Er det store overflader, du skal male, gøres processen nem og hurtig ved en stor og bred malerrulle. Er det små overflader eller materialer med glatte overflader, vil en lille og fin malerrulle være mere passende. Det samme gør sig gældende, hvis du skal male kanter. Her er en lille malerrulle nem at arbejde med og er et godt alternativ til penselarbejdet, der kan efterlade synlige penselstrøg.

Der er mange fordele ved at vælge en malerrulle i god kvalitet, selvom det kan være fristende at vælge en billig malerrulle i stedet. En malerrulle i god kvalitet kan oftest indeholde en større mængde maling, som dermed gør processen hurtigere. Samtidig undgår du, at malerrullens hår fnulrer og sætter sig i malingen. Dertil kan en god malerrulle også genbruges igen og igen efter grundig rengøring.

Lang eller kort luv til malerrulle?

Hårene på en malerrulle kaldes også for luv og findes i både lange og korte luv. Valget af længden på malerrullens hår eller luv afhænger af, hvad du skal male, så du effektivt når ind i underlaget med malingen.

  • Skal du male en stor overflade, der er uensartet eller ru, som eksempelvis murværk eller vandskurede vægge, skal du vælge en malerrulle med lang luv på 18-22 cm. Denne type malerrulle kan med fordel også vælges til spartelmaling.
  • Skal du male overflader, som er mere ensartede og jævne i underlaget, kan du anvende en malerrulle med mellemlang luv på 10-18 cm. Denne type malerrulle kan du med fordel bruge på tapeter og filt eller andre jævne overflader.
  • Skal du male glatte underlag, skal du anvende en malerrulle med helt kort luv på 5-8 cm. Denne type malerulle findes ofte som en skumrulle eller en malerrulle i microfiber. Du kan med fordel bruge denne type malerrulle til møbler, køkkenlåger, bordplader, døre, karme eller andet træ og metal.

Malerruller til store overflader

Skal du male store overflader som vægge, lofter eller gulve er det en fordel at vælge en stor malerrullen med mellemlangt til langt hår. Det gør, at malerrullen kan indeholde en stor mængde maling, som gør processen nem og hurtig. En stor og bred rulle gør også, at du kan male store flader ad gangen. Du kan montere et teleskopskaft på malerrullen og dermed lave lange, flotte baner med påføring af malingen. Det giver en bedre arbejdsstilling samtidig med, at arbejdsprocessen gøres endnu hurtigere.

Malerruller til små overflader

Skal du male små områder som møbler, bordplade, døre, karme eller andet træværk eller metal, er det en fordel at vælge en lille malerrulle. Med en lille malerrulle kan du nemmere styre påføringen på små områder frem for en stor malerrulle. Samtidig findes små malerruller i forskellige typer med korte, fine hår i skum eller microfibre, der laver næsten usynlige rullespor. Det er en fordel, når du skal male træoverflader som møbler, køkkenets låger, døre eller karme.

Inden du bruger en malerrulle

Inden du går i gang med at bruge din malerrulle, er det en god idé at vaske den, så du undgår at løse hår, sætter sig i malingen. Vask den derfor grundigt i varmt vand og tør malerrullen med en klud. Du kan også, når den er, tør sætte malertape på og trække det af, så de løse hår sætter sig fast på malertapen.

Rengøring af malerrulle

Når du er færdig med at bruge malerrullen, er det vigtigt, at den rengøres grundigt. Start med at skrabe malerrullen for dens indhold af maling. Du kan bruge en rulleskraber eller samle dine hænder omkring rullen og trække malingen ud. Derefter vaskes rullen grundig ti lunkent vand og sæbe, indtil der ikke er mere maling at se fra rullen. Lad malerrullen tørre godt igennem inden den pakkes ned, så den ikke er fugtig, når den ligger til opbevaring.