Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
 • ...

Spartelværktøj

Spartelværktøj rækker over mange forskellige typer spartler med hver deres formål. Der findes alt fra små spartler som en stålspartel eller en japanspartel til større spartler, som en bredspartel. Hver især kan de anvendes til forskellige spartling opgaver til pletspartling eller fuldspartling.

Det er samtidig en god idé at anvende forskellige størrelse spartler til samme opgaver, da de har hver deres fordele og sammen, kan være behjælpelig i arbejdet med at spartle. Det er derfor en fordel at have en god samling klassiske typer af spartelværktøj. Derudover kan spartelværktøj også være en stor hjælp til andre typer opgaver, end blot spartelopgaver, da de med deres skarpe klinger er et godt værktøj til afrensning af overflader, hvor der skal fjernes gammel tapet eller maling..

Spartelmasser har udviklet sig meget i de senere år. Det har resulteret i optimerede sparteltyper der enten kan rulles eller sprøjtes på væggen (kræver et sprøjteanlæg), før man udligner med en decideret Bredspartel.

Også diverse armeringstaper er nu tilgængelige, der sammen med spartelmassen, sikrer at der ikke opstår revner i de nymalede vægge, hvis bygningen/væggen bevæger sig i varme eller kulde.

17 varer
Rulleskaft Kort - NYT DESIGN - Flügger
Fra 29,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Spartelrulle - Flügger
Fra 129 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Ergonomisk Spartel - Flügger
Fra 99,95 kr.
Prem. Gummibredspartel - Stiwex
Fra 99,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Japanspartel Sæt i Stål - Stiwex
Fra 59,95 kr.
Japanspartel Stål 9700 - Stiwex
Fra 16,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Flex Stålspartel - Flügger
Fra 69,95 kr.
Hård Stålspartel - Flügger
Fra 74,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Rustfri Stålspartel - Stiwex
Fra 169 kr.
Glittespartel - Ergonomisk Bredspartel
Fra 258,75 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Teleskopskaft til Glittespartel
Fra 447,50 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Stålkitkniv - Flügger
Fra 209 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Tommestok - 2 meter (udfoldet)
Fra 49,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Industriskraber til spande og gryder
Fra 199 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Armeringspapir til gips - MARCO
Fra 89,95 kr.
Armeringspapir til gips - SEMIN
Fra 59,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Armeringstape - Glasfiberremse
Fra 54,95 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Viser 17 varer af 17

Spartelværktøj til mindre opgaver

Til mindre spartelopgaver skal du også bruge spartelværktøj, der har en mindre størrelse. Det kan være spartelværktøj som en stålspartel eller en japanspartel, der begge er velegnede til spartelopgaver, hvor der er fokus på detaljerne og ikke de store overflader, som gør sig gældende for eksempelvis en bredspartel.

Spartelværktøj i denne type og størrelse bruges oftest til pletspartling, spartling af huller efter skruer og søm i karme og fodlister samt reparationer af ujævnheder, huller eller revner i vægge, lofter, træværk eller metaloverflader. En japanspartel er med sin lille og fleksible klinge, nem at anvende på områder, hvor det ellers kan være svært at komme til. Du kan få japanspartlen som et spartelsæt, hvor der er flere forskellige størrelser. På den måde kan du med sikkerhed finde en, der passer til din spartelopgave. En stålspartel har derimod en kraftig og stærk klinge, der udover at være et godt spartelværktøj også gør den særdeles god til afrensning af tapet og maling på overflader.

Det kan du bruge mindre spartler til:

 • Reparationer skader på overflader som vægge, lofter, træværk og metal
 • Spartling af huller efter skruer, eller søm på lister og karme
 • Aftagning og fjerning af tapet og maling fra overflader
 • Pletspartling
 • Spartling af dybe huller og revner
 • Spartling af træværk
 • Afrensning af tapet og maling fra overflader
 • Supplement arbejdet med en bredspartel

Spartelværktøj til fuldspartling

Skal du i gang med at fuld spartle vægge eller lofter, skal du vælge en bredspartel til denne type opgave. Det giver dig mulighed for at fordele store mængder spartelmasse i et jævnt og glat lag. Du kan finde mange forskellige typer af bredspartlen, men det kan være en fordel at vælge en med et ergonomisk håndtag. Håndtaget er nemlig vinklet, så din hånd hviler bedre under spartelarbejdet med fuldspartling, hvilket gør arbejdet en del lettere. Med et bedre greb omkring bredspartlen vil det også være lettere at spartle jævnt for en glat overflade.

Når du bruger en bredspartel, er det altid en fordel også at bruge en mindre spartel som eksempelvis en stålspartel. Denne spartel kan hjælpe med at spartle mindre steder, samt at tage spartelmasse op fra spanden og fjerne overskydende spartelmasse fra bredspartlen.

Til fuldspartling kan du også anvende en rullespartel. Denne type er ideel at anvende til eksempelvis til spartelmaling eller indfarvet spartel. Efter påføring af spartelmasse med en rullespartel, kan det være en god idé at bruge en ergo spartel, der hjælper med at udglatte overfladen for et flot finish.

Det kan du bruge store spartler til:

 • Fuldspartling af store overflader som vægge og lofter
 • Spartling af gipsplader eller vådrum
 • Afskrabning af gammel tapet eller maling

Forskellige typer af spartelværktøj

Der findes mange forskellige typer af spartelværktøj udover de mere klassiske af slagsen. Det kan være en god idé at bruge minimum, to typer spartelværktøj til en opgave for at gøre arbejdet lettere. Hver især har de nemlig deres fordele og kan derfor med fordel bruges sammen for det bedste resultat. Ved spartelopgaver med spartelværktøj for en glat overflade gælder det, at overfladen efterfølgende skal slibes. På den måde sikrer du et flot, jævnt og ensartet overflade.

 • Stålspartel
 • Japanspartel
 • Bredspartel
 • Sandspartel
 • Ergo spartel
 • Tandspartel
 • Gummispartel