Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Træsæbe

Træsæbe opfrisker dit træ indendørs og giver det masser af pleje og beskyttelse. Sæbebehandlet træ lader træet fremstå med sin naturlige struktur og flotte åretegninger samtidig med, at træsæben giver smudsafvisende hinde, der beskytter overfladen.
4 varer
Flügger Floor Varnish Clean & Care - Plejesæbe
Fra 119 kr.
Flügger Natural Wood Gulvsæbe
Fra 129 kr.
Flügger Natural Wood Sæbeolie
Fra 169 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Outlet
Restsalg - Flügger Natural Wood - Gulvplejesæt
Fra 189 kr.
+ evt. lev. omkostninger
Viser 4 varer af 4

Hvad er træsæbe?

Træsæbe er en plejende sæbe, hvis sæbemætning giver overfladen en beskyttende hinde mod indtrængning af smuds, snavs, fedt og væsker. Udover træsæbens rengørende effekt mættes træets porer også samtidig med, at træet sikres mod udtørring gennem dens plejende egenskab.

Træsæbe kan bruges til pleje og vedligeholdelse af gulve, møbler, træborde i ubehandlet, sæbe- eller ludbehandlet træ, uanset træsort.

Valg af træsæbe

Træsæbe findes i to varianter i enten klar eller hvid. Valget afhænger derfor af, hvilken type træ du skal behandle, og hvilket resultat du ønsker.

En almindelig imprægnerende natur træsæbe kan bruges til alle træsorter, men anvendes oftest til naturtræ eller mørkere træsorter, da den giver et let, gyldent udseende til træet.

En hvidpigmenteret træsæbe anvendes til lysere træsorter og giver træet en lys, hvidlig overflade, hvor træets naturlige åretegning stadig er synlig.

Ved behandling med hvidpigmenteret træsæbe på egetræ bør du være opmærksom på, at træets garvesyre kan komme op til overfladen ved behandlingen. Det er blot en naturlig reaktion, som vil gøre overfladen en smule mørkere. Garvesyren fra egetræ kan dog renses af overfladen ved rengøring med varmt vand eller trærens.

Sådan behandler du med træsæbe

Inden du begynder behandling med træsæbe, er det vigtigt, at overfladen fremstår helt tør. Har du rengjort overfladen på anden vis med eksempelvis trærens, er det derfor vigtigt at vente på, at træet er helt ren og tør, inden du påfører træsæben.

  • Påfør træsæben med en moppe eller en opvredet fnugfri klud eller svamp i retningen med træets årer. Arbejd træsæben godt ind i træet for en optimal mætning af overfladen.
  • Er det en almindelig rengørende behandling med træsæbe, kan du nøjes med at påføre træsæbe en enkelt gang. Er det derimod sæbemætning af træets porrer, er det en god idé at gentage behandlingen 3 gange over 2 dage, inden overfladen igen tages i brug.

Gentag behandlingen med træsæbe 4-6 gange årligt, for god vedligeholdes, og rengøring af træets overflade. Du kan med fordel også bruge en trærens inden behandlingen med træsæbe, hvis overfladen er meget tilsmudset.

Det skal du bruge til behandling med træsæbe

  • Moppe
  • Fnugfri klud eller svamp
  • Trærens
  • Træsæbe