Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
Fri fragt over 499 kr.
30 dages returret
Hurtig levering
Click and collect
  • ...

Spar tid og penge ved at male væggen på badeværelset

En del danske hjem, hovedsageligt dem af en ældre årgang, har en del overflader, der enten er prydet med fliser eller klinker. Den største ulempe er at fliser og klinker er gået af mode, og i dag vælger mange at få dem fjernet. Vi anbefaler ikke at male sine fliser og klinker på badeværelset, men i stedet at fjerne dem, spartle og male. 

 

Mal dine fliser og klinker uden for vådrummet: Læs om behandling af fliser og klinker her

 

Genopliv vådrumsvæggen med en frisk og livlig farve

Når du skal vådrummet, hvad end det er i badeværelset, køkkenet eller et helt tredje rum, skal du tage højde for hvilken farve, der passer bedst til omgivelserne. En lys og frisk farve kan give dit rum en masse dybde og positivisme, mens en sort eller mørk nuance kan skabe et stemningsfuldt lokale.

Mange vælger også at arbejde med kontraster, således at de maler væggene i én farve og gulvet i en anden farve. Dette kan også få dit rum til at føles mere dynamisk og levende i stedet for at det hele bliver ensfarvet.

Malingens glansgrad er også vigtig at overveje. Malinger med en glansgrad over 50 er typisk meget lette at rengøre, da overfladerne bliver glatte, mens de malinger, der har en glansgrad under 50 i højere grad er matte, hvilket er en populær tendens i mange hjem.

 

Vi har udviklet et vådrumssystem, som leverer op til funktionelle krav. Find det her.

Hvad skal man male fliser og klinker med?

Vi anbefaler at ikke male fliser eller klinker i vådrummet, for at overholde vådrumsregler, som er en vigtig del af bygningsreglementet designet til at sikre, at vådrum som badeværelser er sikre og funktionelle. Reglerne er designet til at beskytte både ejere og brugere af bygningerne, og til at sikre, at bygningerne er i overensstemmelse med gældende standarter. Hos Flügger tager vi ansvar og dette afspejles i vores udvalg passende til dig og dine behov.

Hvilken maling i vådrummet?

Hvis du ønsker at male væggen i vådrummet, så anbefaler vi vores vådrumsgrunder og vådrumsmaling Dekso 20 H2O. Vi anbefaler ikke at male i selve vådzonen, som eksempelvis brusenichen eller badet. Giv dine vægge i vådrummet masser af nyt liv med en slidstærk maling, hvor du selv kan bestemme farven. Hos Flügger kan du vælge mellem uendelig mange farver og nuancer, så du kan fryde dit badeværelse med vådrumsmaling. 

Ønsker du at male væggen på badeværelset? Sådan gør du:

  • Dæk udsatte overflader af med afdækningspap.
  • Rengør væggen grundigt med grundrens, eventuelt Fluren 37. Vægge på badeværelset kan nemt blive fedtede som følge af sæberester, kalk og lignende, så det er en god idé at bruge ekstra tid på rengøring.
  • Hvis der er større huller eller lignende, skal du udfylde hullerne med spartelmassen H2O Seal Pro og herefter slibe og udglatte. Spartelmassen skal være helt tør inden du sliber.
  • Næste skridt er påførsel af hæftegrunder. Det vil i længden sikre dig et bedre resultat eftersom malingen vil binde bedre oven på en hæftegrunder. Vi anbefaler vores specialudviklede Flügger H2O Vådrumsgrund, som sikrer en optimal vedhæftning.
  • Når hæftegrunderen er færdigtørret efter cirka 4 timer, kan du male.
  • Påfør første lag vådrumsmaling, hvor vi anbefaler Flügger Dekso 20 H2O der både hæmmer mug- og skimmelvækst og er let vaskbar, med en pensel og rulle. Brug rullen til de store overflader og penslen til kanter og kroge.
  • Når første lag er færdigtørret, skal du mellemslibe på ny.
  • Påfør herefter andet lag for at opnå en så fin og lækker overflade som mulig.

Vi ønsker god arbejdslyst!