• ...

Spar tid og penge ved at male dine fliser og klinker

En del danske hjem, hovedsageligt dem af en ældre årgang, har en del overflader, der enten er prydet med fliser eller klinker. Den største ulempe er at fliser og klinker er gået af mode, og i dag vælger mange at få dem fjernet. Sådan en totalrenovering kan dog nemt blive et dyrt bekendtskab, hvorfor der heldigvis findes et fornuftigt og økonomisk venligt alternativ. I stedet for at fjerne dem, kan du nemlig nøjes med at give dem en omgang maling.

Hvis dine fliser og klinker sidder i køkkenet eller badeværelset, kan du nemt give rummene et helt nyt look ved at male dem. Uanset om det er gulvene eller væggene, hvorpå fliserne og klinkerne er placeret, kan du male dem. Hvis der er tale om et badeværelse, vil det være en god idé at bruge vådrumsmaling, ligesom området bag køkkenvasken også tjenes bedst med en sådan maling.

 

Genopliv dine fliser og klinker med en frisk og livlig farve

Når du skal male fliser og klinker, hvad end det er i badeværelset, køkkenet eller et helt tredje rum, skal du tage højde for hvilken farve, der passer bedst til omgivelserne. En lys og frisk farve kan give dit rum en masse dybde og positivisme, mens en sort eller mørk nuance kan skabe et stemningsfuldt lokale.

Mange vælger også at arbejde med kontraster, således at de maler væggene i én farve og gulvet i en anden farve. Dette kan også få dit rum til at føles mere dynamisk og levende i stedet for at det hele bliver ensfarvet.

Malingens glansgrad er også vigtig at overveje. Malinger med en glansgrad over 50 er typisk meget lette at rengøre, da overfladerne bliver glatte, mens de malinger, der har en glansgrad under 50 i højere grad er matte, hvilket er en populær tendens i mange hjem.

Hvad skal man male fliser og klinker med?

Når fliser eller klinker skal males, kræves en slidstærk og fugtresistent maling, hvis du maler i rum udsat for vand og damp. Det eneste krav er et solidt forarbejde, som involverer grundrens og hæftegrunder. Dog er det vigtigt at afdække ordentligt, så du undgår at toilet eller armatur får malerstænk- eller sprøjt. Det er utvivlsomt en nemmere og hurtigere måde at puste nyt liv i de gamle fliser eller klinker. Uanset hvor fliserne eller klinkerne er placeret, så finder du hos Flügger et udvalg passende til dig og dine behov.  

Hvilken maling i vådrummet?

Hvis du ønsker at male fliser eller klinker i selve vådrummet eller vådzonen, eksempelvis brusenichen eller badet, så kan det sagtens lade sig gøre. Du skal blot male med en vådrumsmaling, som Flügger 30 Vådrumsmaling. Giv dine fliser eller klinker nyt liv med en slidstærk maling, hvor du selv kan bestemme farven. Hos Flügger kan du vælge mellem uendelig mange farver og nuancer, så du kan fryde dit badeværelse med vådrumsmaling.

Kan man male fliser med epoxymaling?

Du kan sagtens male dine gulvfliser på badeværelset eller bryggerset med epoxymaling, som Epoxy Gulvmaling 2K. Det kræver dog en smule ekstra forarbejde, hvor fliserne først skal slibes og efterfølgende vaskes ned med eddikesyre eller Fluren 33. Du skal sørge for at al snavs og kalkrest fjernes. Når fliserne er tørret op, skal en hæftegrunder påføres for at epoxymalingen til slut hæfter ordentligt. Du opnår til gengæld en utrolig slidstærk overflade, som er rigtig nem at rengøre og tåler skrappe rengøringsmidler.

 

Ønsker du at male dine fliser i badeværelset? Sådan gør du:

  • Dæk udsatte overflader af med afdækningspap.
  • Rengør fliserne grundigt med grundrens, eventuelt Fluren 37. Fliser på badeværelset kan nemt blive fedtede som følge af sæberester, kalk og lignende, så det er en god idé at bruge ekstra tid på rengøring.
  • Hvis der er større huller eller lignende, skal du bruge fylde hullerne med spartelmasse og herefter slibe til. Spartelmassen skal være helt tør inden du sliber.
  • Start med at påføre en hæftegrunder. Det vil i længden sikre dig et bedre resultat eftersom malingen vil binde bedre oven på en hæftegrunder. Vi anbefaler Flügger Interior Fix Primer, som sikrer en optimal vedhæftning.
  • Når hæftegrunderen er færdigtørret, kan du slibe efter med sandpapir.
  • Påfør første lag vådrumsmaling, vi anbefaler Flügger 30 Vådrumsmaling der både hæmmer mug- og skimmelvækst og er let vaskbar, med en pensel og rulle. Brug rullen til de store overflader og penslen til kanter og kroge.
  • Når første lag er færdigtørret, skal du mellemslibe på ny.
  • Påfør herefter andet lag for at opnå en så fin og lækker overflade som mulig.

Vi ønsker god arbejdslyst!